[quote=""maclaz""]Mi wymienili na tą 15x24x7 i dalej cieknie. Jak chcesz mieć zrobione dobrze to zrób sam

Poszukaj może w okolicy jakichś warsztatów samoobsługowych.[/quote]
Zaobserwuj gdzie cieknie między wybierakiem a simerngiem czy może między simeringiem a skrzynią. Jeżeli ta druga opcja zastosuj reinza masę i na niej osadzaj simering.
Kiedy masz wżery na wybieraku wypoleruj go drobniutkim papierem tak jak pisze krzyDolar.
Jak pisałem wyżej włożyłem simering go na kleju reinza na suchej skrzyni, odczekałem dobę i zalałem olejem, trzyma już dwa lata, a nie był markowym simeringiem. Dodatkowo zastosowałem tak dla pewności, uszczelnienie o 1mm mniejszy na średnicy tzn. 14x24x6.
Kiedy będziesz "wbijał" uszczelnienie w skrzynię sprawdź siedzenie, możliwe, że tam może być uszkodzona powierzchnia jak ktoś nieudolnie wydłubał uszczelnienie śrubokrętem i ją uszkodził..
[quote=""Jaco-""]W sklepie gdzie mają też warsztat takiego nie mają. Ale ten 15x24x7 bez problemów. Za wymianę 50zł chcą.[/quote]
Tu masz przykładową aukcję
http://allegro.pl/simering-uszczelniacz ... 06031.html
lub poszukaj w sklepie metalowym, lub typu rolnik.. lub niech zamówią. Jeżeli nie masz podnośnika lub kanału trzeba poświęcić 50zł, ale zapytaj o gwarancję gdyby ciekło czy poprawią...