[6n] mocniejsze hamulce z innego modelu (jakiego) ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dados
Newbie
Newbie

[6n] mocniejsze hamulce z innego modelu (jakiego) ?

Post autor: Dados »

Witam czy montowal ktos zaciski oraz jarzma z ibizy ll 90 lub 110 KM tak aby nie zmieniac zwrotnicy oraz piasty. Czy pasuja bez zadnego problemu ?
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

temat wałkowany milion razy. TU, TU i TU masz bliźniacze wątki, a TU fotoporadę co i jak
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 13:42 przez krzyDOLAR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Sorry za offtop, ale podana fotorelacja nią nie jest bo zdjęcia powygasały. Przydała by się taka prośba od moderatorów do wszystkich autorów (przynajmniej w dziale manuale) o odświeżenie zdjęć.
D
Dados
Newbie
Newbie

Post autor: Dados »

dzieki tylko ze ja mam abs :(
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

to nie ma znaczenia. jeśli masz abs, to pompa i serwo spokojnie ogarną tarcze 280mm z przodu i 226mm z tyłu.
Awatar użytkownika
Tominator
Newbie
Newbie

Post autor: Tominator »

W zaleznosci od tego jaka pompe masz w aucie to mozna ja zmienic albo zostac spokojnie przy starej, jezeli masz 22,2mm to bedzie i tak dobrze hamowalo tylko ze pedal bedzie lapal nizej, przy 23,8 wszystko bedzie ok i nie potrzebna jest wymiana wcale. Do tego mozna zastosowac lepsza grubsza o wiekszej powierzchni tracej ale takiej samej srednicy tarcze bo te od ibizy/golfa sa beznadziejne gdyz powierzchnia cierna klocka jest wieksza od powierzchni tarczy i caly klocek nie chodzi po tarczy, do tego ta tarcza jest za cienka na ostre upalanie i klocki z s2 szybko sie odparza i odpadna od blaszek a do tego tarcza szybko sie powygina.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”