[6n2] Fotele z Scirocco do polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzywy246
Newbie
Newbie

[6n2] Fotele z Scirocco do polo

Post autor: krzywy246 »

Witam
Mam zamiar zakupić fotele z nowego scirocco i zaadaptować je do 6n2. Czy ktoś robił bądź widział gdzieś taki mod? :) Zdaje sobie sprawę z tego, że będzie ciężko ale jak to się mówi gdy coś jest niemożliwe, znajdzie się osoba, która tego dokona:) Chodzi mi o wymiary i jeśli to możliwe jakiś tutorial z przeróbki szyn.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą oznacza to, że siedzisz nad ziemią zdecydowanie za wysoko...
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Raczej jeszcze takiego moda nikt nie robił. Wnętrze z Audi TT to i owszem, robili ludzie :) Generalnie trzeba będzie przespawać szyny i prawdopodobnie będziesz potrzebował foteli z 6N/6N2 jako dawcę szyn.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
shao

Post autor: shao »

Da rade wsadzic kazdy stolek do kazdego auta (pytanie za ile :D). Ciezko nie bedzie bo to tylko stolek ;)

Tu przyklad - stolki z Scirocco w Lupo:
http://forums.clublupo.co.uk/index.php? ... ntry734901
m
mates86
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Życzę powodzenia i chętnei popatrzę na efekty pracy bo też o tym myśłałem ale na razie nie mam kasy na fotele:-/
k
krzywy246
Newbie
Newbie

Więc po męczących godzinach spędzonych przy komputerze znalazłem temat odnośnie foteli od scirocco zaadoptowane co prawda nie do polo ale do lupo gdzie rozwiązania montażowe foteli są bardzo podobne. Wysyłam link w razie gdyby ktoś chciał się temu bliżej przyjrzeć:
forums.clublupo.co.uk/index.php?/topic/18829-bluloops-raven-gti-bye-bye-gti-281/page-26?
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą oznacza to, że siedzisz nad ziemią zdecydowanie za wysoko...
Awatar użytkownika
JuStIcE

Post autor: JuStIcE »

Kolego, mocowania foteli w Lupo sa takie same jak w Golfie Mk4, więc deczko inne :) Tylko Lupo 3L miało identyczne mocowania jak Polo.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
k
krzywy246
Newbie
Newbie

Właśnie zwróciłem na to uwagę. Poza przednim miejscem montażowym gdzie w naszych polo 6n2 występuje szyna i blokada, w lupo jest przykręcane na stałe ale to nie stanowi dużego problemu ;-) Doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie nowego mocowania na bazie polo 6n2 z tym, że stałego w miejscu blokady i dopiero do tego przykręcę szyny z scirocco. Jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, gdyż nie trzeba bawić się w przerabianie zapadki blokowania fotela. Problem może pojawić się z tylną kanapą bo skoro w lupo trzeba było ją poszerzyć to w polo problem może być jeszcze poważniejszy :? Martwi mnie kwestia blokady kanapy po jej rozłożeniu, najlepszą opcją będzie złożenie z dwóch kanap jednej i zamiana oparć miejscami tak by blokady kanapy spełniały tą samą funkcję co w 6n2.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

jak to zrobić to dopiero będziesz myślał jak fotele będą u Ciebie i je włożysz do Polówki, teraz to jest takie gdybanie, a i tak wiele może się zmienić...pomysł z tym, że stelaż od Polo dasz na stałe, a na tym dopiero szyny od Scirocco moim zdaniem nie przejdzie, bo się okaże, że zagłówek fotela jest przy suficie, po prostu będzie to za wysoko...albo spawanie nowych szyn pod te fotele do budy, albo przyspawanie mocowań z foteli od Polo do foteli z Scirocco, co do tylnej kanapy, to jeżeli nie jesteś tapicerem, albo ktoś ze znajomych nie jest tapicerem to też może być ciężko...nie mówię, że pomysł jest zły, ale jak się nie ma dojść, albo własnych narzędzi to na prawdę są to rzeczy ciężkie do wykonania..ale efekt końcowy z chęcią oglądnę, bo jestem na tak w kwestii nowych patentów w Polo :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
zazi1983
Początkujący
Początkujący

Post autor: zazi1983 »

Wymodziłeś coś? Bo mi się podobne stołki podobają z paska cc :crazy:
Obrazek

One LOVE
k
krzywy246
Newbie
Newbie

Żeby nie było, że temat umarł, wstawiam zdjęcia zakupionych stołków :D
https://picasaweb.google.com/lh/photo/c ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/T ... directlink

Naturalnie fotel pasażera również jest w zestawie :) Po weekendzie postaram się wziąć za montaż przednich foteli, kanapa musi trochę poczekać :/
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

działałeś już coś z tylną kanapą?

U mnie fotele są już zamontowane i myślę co tu z tą kanapą zrobić.
m
mates86

Post autor: mates86 »

[quote=""VWV""]działałeś już coś z tylną kanapą?

U mnie fotele są już zamontowane i myślę co tu z tą kanapą zrobić.[/quote]

Wrzuć foty.
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

Nie miałem jeszcze czasu zrobić. mam tylko jedną zrobiona kalkulatorem z przymiarki jednego fotela, ale praktycznie w identycznej pozycji są zamontowane. Szyny są na równo z metalową prowadnicą pasa przy progu. Mogłoby być niżej ale niestety wiązałoby się to z wycięciem środkowej prowadnicy z bolcem blokującym który przeszkadza w przesuwaniu fotela scirocco przód-tył. Ja nie chciałem aż tak ingerować w budę dlatego wygląda to tak jak teraz.

Obrazek

ogólnie przy najniższym położeniu fotela siedzi się 2~3cm niżej niż w ori fotelach.

edit.

na szybkiego jeszcze zrobiłem foto jak wyglądają 2 stołki:

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bonaventura
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bonaventura »

Zacnie to wygląda :)
"Marzenia kształtują naszą wyobraźnię"
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

VWV czytałem Twój temat na Squad'zie i nie do końca zrozumiałem w jaki sposób zrobiłeś to mocowanie do starych szyn, jakbyś kiedyś miał okazję to zrób jakieś zdjęcie z bliska, będę wdzięczny :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”