Polo by Zajcu :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

Polo by Zajcu :)

Post autor: ZajceV »

Witam Serdecznie wszystkich :)
Chciałbym wam przedstawić moją malutką bestyjkę ale na początek krótka historia.
Samochod kupiłem 2,5 roku temu. jestem jego drugim właścicielem. Samochód z Polski, dokładnie z Krakowa:) Jeździł jeszcze na starych KVB :P
Przebieg miał nie dużo ponad 100k. i w sumie na tyle wyglądał. silnik w na prawde bardzo dobrym stanie.
Silnik 1.4, tak wogole :)

W marcu 2013 rozpieprzyłem ją pod wiaduktem w Myślenicach. Niestety z mojej winy(byłem przemęczony pracą i nie spałem wiele. i tu przestroga, starajcie sie byc zawsze wypoczęci na drodze. ja już dostałem nauczkę) troszke się pokaraszkała, ale udało jej się powoli z tego wybrnąć.
Drzwi zostały wymienione, bok przespawany(tylko blacha) zwrotnice wymienione ponieważ zrobił się negatyw, tylko szkoda ze nie po obu stronach :P
Rodzice odradzali go reperować, ale sentyment do tego samochodu sprawił, że nie mogłem go sprzedac czy oddac na złom. postanowiłem zrekompensować swoje grzechy i powoli małymi kroczkami dopieścić mojego czerwonego smoka:D tak wyglądała po wypadku:
Obrazek
Obrazek
Po przespawaniu i pomalowaniu wyglądała już troszke lepiej :)
Przepraszam za trochę niewyraźne zdjęcia:
Obrazek
Obrazek

Zderzaki zostały, planuję wymienić je w tym roku na szerokie. po odnowieniu samochodu, postanowiłem go troszkę obniżyć, udało mi się dorwać sportowe sprężyny po niewielkiej cenie. wsadziłem je w seryjne amortyzatory bo te i tak byly na wykonczeniu, wiec to dobry powod, by sprobować jak się jezdzi obniżonym autem. Szczerze mówiąc było tragicznie i mega twardo jak by ich wogole nie bylo...
a wygladało to tak:
Obrazek

Postanowiłem niedługo po tym zrobić coś z tragicznie wyglądającymi felgami i pomalować na biało. będzie w sam raz na zimę :)
Obrazek

a tu z dekielkami i modelem :D
Obrazek

jak mowilem amorki szybko padły więc zakupiłem nowy zestaw sportowych amorkow TA-TECHNIX po czym samochod siadł jeszcze niżej :) a jezdzi się o niebo lepiej. :)
Mam nadzieję że różnica będzie widoczna na zdjęciach, samochód przez jakis czas jezdził na oponach dosłownie do w*jb*nia ;p
Obrazek

a tu juz na zimowkach 155/70
tylko troszkę umorusany :P
Obrazek

Nastepnym krokiem było usprawnienie troche mojego audio. wymieniłem radio na JVC kd-r203, przog głośniczki pioniera tył owale boshmana na półke. Mimo tego ze wszyscy stwierdzili na forum ze połce mowimy nie ja postanowiłem spróbować. w efekcie gra na prawde dobrze. Wg mnie nie potrzeba nawet tuby, bo bass też jest bardzo dobry. Trzeba jeszcze tylko usztywnić półkę, co uczynie w tym tygodniu i będzie git :) mówcie co chcecie, ale z dźwięku jestem zadowolony jak na ten zestaw i to bardzo. Tak czy siak, i tak mam plan kupić boczki z miejscami na głośniki, bo ta wersja takowych nie ma, i zgrać z tym co mam jakiś fajny zestaw :)
To by było na razię tyle, mam nadzieję że wam się podoba mój czerwony diabeł:)

EDIT
Autko posiada na dzien dzisiejszy
:arrow: zero jakiegos dodatkowego wyposarzenia w srodku :D
:arrow: zawieszenie sportowe TA-Technix
:arrow: na lato oponki 195/45, przod bedzie naciagniety delikatnie 185/55 lub 50 na felge 14/8j
:arrow: na zime komplet bialych staloweczek 155/70 i 155/80 r13
:arrow: silnik 1.4 MPI 60 KUCY
:arrow: Radyjko JVC, przod glosniczki pionier, tyl boshmnan
:arrow: lewarek od gulfa :P

:!: Byłbym zapomniał o planach, które nie długo wykonam.
-szerokie zderzaki, przód-tył - zmieniona koncepcja, zderzaki stare zostaja do odnowienia :)
-felgi steffana 14 szerokie na 8 cali z oponami 185/50 lub szeroka stal - Zaliczone
-Wymiana siedzenia z przodu, troszke podarte,
-wymiana tapicerki z drzwi bocznych na te z miejscami na głosniki, a co w efekcie instalacja głóśników
-założenie centralnego, el szyb :)
-wymiana kierónków, ew calych lamp, oraz kloszy tylnich na te z gti

Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania, mile widziane są równierz sugestie :) POZDROWECZKA :)
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 0:33 przez ZajceV, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Plany ok :) czerwony fajny kolor ,zderzaki szerokie,koło z rantem,zawias sport :) i bedzie wporzadku
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wojtus »

Jak na razie wygląda to całkiem okej. Szkoda tylko, że chcesz zakładać szerokie zderzaki o wąskich coraz mniej :)
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

na waskich tez moze byc spoko racja ze ich mało,ale jakos te szerokie bardziej przemawiaja :niewiem: :)
Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

Do mnie właśnie też hehe :)

Jest ktoś z forumowiczów, kto ma na stanie takie zderzaczki? najlepiej czerwone
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 12:35 przez ZajceV, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Szakal""]na waskich tez moze byc spoko racja ze ich mało,ale jakos te szerokie bardziej przemawiaja [/quote]
to nie tylko wygląd ale i ekonomia - wąskie zderzaki mają metalowe dolne części i to rdzewieje.

ogólnie ładnie autko wyciągnięte po kolizji.
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Mam szerokie ale nie czerwone
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

Ja tu widzialbym bbs rm takie jak miał szmydziu :) szerokie, i gwint i będzie fajnie to wyglądać :)
Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

szmydziu? podrzucil bys linka? :)
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

viewtopic.php?f=77&t=316&p=558953#p558953 zobacz jak się u niego prezentowały.
Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

Obrazek
z dzisiejszego pucowanka :p do tego mała zmiana na grillu :) co o tym myślicie?

A propo felg od szymdzia. sa mega zajebiste :D jak najbardziej mi pasują, tylko trzeba będzie fundusze zebrać :) i to jest własciwie najwiekszy moj problem... zobaczymy co przyniesie czas:)

jutro przyjdzie do mnie folia do przyciemniania lamp. sprobuje ładnie okleić i zobaczymy co to wyjdzie. jak bedzie ciulowo zawsze bedzie mozna zerwac. na razie na tyle mnie stac. najwyzej strace 25zł:P w pozniejszym czasie przyłoze sie do zamiany całego kompletu lamp :)
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 15:43 przez ZajceV, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Które lampy bedziesz przyciemniał ?

Masz tu link do polo z którego warto brać przykład :arrow: viewtopic.php?f=207&t=23687&hilit=przemo ;)
Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

Wszystkie kierunki i jak mi wystarczy to lampy przod.
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""ZajceV""]Wszystkie kierunki i jak mi wystarczy to lampy przod.[/quote]

Zbieraj lepiej na bbs rm :D :beach:
Awatar użytkownika
ZajceV
Raczkujący
Raczkujący

Moj byly pracodawca wisi mi 3,6k jak wyplaci to bedziemy myslec hahah:D ale tak serio to przymierzalem sie na steffanki 8 calowe lub szeroką stal na biało lub krem :) opona to 185/50 r14(podpatrzylem od czerwonej polowki bodajze tomka :) w tym momencie zalozona jest zima :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”