RCD210 na jakiś wyższy model - co potrzeba?

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sabbath
Newbie
Newbie

RCD210 na jakiś wyższy model - co potrzeba?

Post autor: sabbath »

Witam serdecznie na wstepie chciałem sie przywitać jako nowy użytkownik wraz z żoną (bo to jej autko) VW Polo 6R0 1,6TDI z 2012 roku. Wersja nie jest uboga bo ma: klimatron,, ori parktronik 4 szyby w prądzie, el. i podgrzewane lusterka, el. wspomaganie, dymione tylne szyby, kierownicę z chromowa wstawką, podłokietnik i wiele innych.
Natomiast co mnie bardzo boli to to że jest tam to najuboższe radio RCD210. Chciał bym je zmienić na coś większego np RCD 310 lub RCD510. Ale skłaniam się ku RCD 310. I teraz przechodzę do sedna, bowiem obecnie jak wrzucę wsteczny i aktywyją się parktroniki (są tylko z tyłu) to radio sie wycisza. Czy po montażu RCD 310 będzie się radio wyciszało również i czy pojawi mi się wizualizacja na wyświetlaczu radia?
Bardzo bym chciał to żonie uruchomić tylko nie wiem czy samo kupno 310 wystarczy.
Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,sama wymiana radia może nie wystarczyć,prawdopodobnie trzeba będzie włączyć (aktywować) wymienione przez ciebie funkcje. Ale z pewnością funkcje te są też dostępne w modelu wyższym niż twój. Więc zakup radio,zamontuj i jeśli coś nie będzie działać to podjedź do kogoś kto ma np. VCDS-a czy VAS-a (lub w ostateczności do serwisu) i te funkcje uruchomi. Aha raczej bym nie kupował radia bez kodu,bo jeszcze ci dojdzie rozkodowanie radia. :D
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

RCD 310 ma możliwość wizualizacji na wyświetlaczu, niedawno sprzedałem swoje. Co do kodu radia, to ja po prostu przed sprzedażą napisałem do salonu, w którym kupiłem auto i bez problemu wysłali mi e-mailem kod.
Nowy nabywca użytkuje go od kilku miesięcy i nic się nie skarżył, więc kod był ok :)

Jeśli masz fabryczne RCD 210, to nie masz fabrycznych głośników w tylnych drzwiach i co najważniejsze: drugiej anteny w tylnej szybie. Jednak możesz to rozwiązać bardzo prosto kupując taką przejściówkę ;) Dzięki temu nie będzie błędu odłączonej anteny (RCD 310, RNS 310, RNS 510 itp. wymagają podłączenia dwóch anten, jeśli ich nie ma to pojawia się błąd i radio gorzej łapie fale).

Chcesz kupić RCD 310 - jest tego sporo, starszy model ma niebieskie podświetlenie, nowszy ma rewers LCD (czarne tło, białe litery - tak jak na zegarach licznika).
Tutaj znalazłem jeszcze moją starą ofertę: http://olx.pl/oferta/radio-rcd310-volks ... b4HXn.html - możesz sobie obejrzeć jak coś ;)
W giełdzie na vwgolfv.pl co jakiś czas pojawiają się te radia w dość dobrej cenie.

W razie pytań pisz śmiało, użytkowałem to radio w swoim 6R przeszło 3 lata :P
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Mam 310 na sprzedaż z podświetleniem czerwono niebieskim. Jeżeli jesteś w Wawy lub okolic możesz wpaść i zamontujemy u Ciebie zobaczymy co działa co nie.
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
m
mati8201
Newbie
Newbie

Post autor: mati8201 »

Dzień Dobry odkopię trochę temat może mi ktoś powiedzieć jakie RCD310 lepiej się prezentuje w polo 6r 2013r.
Chodzi o podswietlenie
białe z czerwonym
czy
niebieskie z czerwonym

jakie zakładano w serwisie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”