Autor Wątek: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu  (Przeczytany 1156 razy)

Offline gucia89

  • phpBB Raczkujący
  • *****
  • Wiadomości: 55
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« dnia: Grudzień 03, 2016, 08:00:01 pm »
co moze byc przyczyna ze nie dziala na pokretle pierwszym bieg dmuchawy?reszta biegów dziala normalnie
co sprawdzic?
polo 9n

Offline danielzy

  • phpBB Początkujący
  • *****
  • Wiadomości: 193
  • Pomógł: +1/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 04, 2016, 08:27:33 am »
Prawdopodobnie rezystor dmuchawy do wymiany. Jest za schowkiem koło dmuchawy.

Offline gucia89

  • phpBB Raczkujący
  • *****
  • Wiadomości: 55
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 04, 2016, 09:45:06 pm »
czyli mam kupic odrazu nowy rezystor?widzialem filmiki jak sie zmienia rezystor ale mam jeszcze klucz w schowku a klucz od wylaczania poduszek, czy to bedzie jakis problem? akumulator odczepic?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2016, 09:55:23 pm wysłana przez gucia89 »

Offline Wolga85

  • phpBB Swój
  • *****
  • Wiadomości: 836
  • Pomógł: +3/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2016, 12:48:25 am »
Nie musisz tylko jak odłączysz wtyczkę od wyłącznika poduszek na włączonym zapłonie to czeka cię kasowanie błędu bo będzie cię drażniła świecąca kontrolka AIR BAG.
Lenistwo drogą do postępu \":)\"

Offline gucia89

  • phpBB Raczkujący
  • *****
  • Wiadomości: 55
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2016, 02:56:26 pm »
to lepiej juz odłacze aku dla spokoju i wtedy moge sie bawic ;p
ok zamawiam ten rezystor i dam znac pod koniec tyg. jak podzlo.
Dzieki chłopaki za rade ;)

Offline gucia89

  • phpBB Raczkujący
  • *****
  • Wiadomości: 55
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2016, 08:31:51 pm »
wymienione i smiga .dziekuje wam panowie i panie ;)

Offline radrey

  • phpBB Nowicjusz
  • *****
  • Wiadomości: 17
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2017, 05:53:47 pm »
Witam,
mam ten sam problem. Mogę o prosić o jakieś zdjęcie i dane tego rezystora? Gdzie go dokładnie szukać?

Offline Poloklet

  • phpBB Nowicjusz
  • *****
  • Wiadomości: 6
  • Pomógł: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2019, 02:47:47 pm »
A u mnie taka sytuacja: Czasem działa, a czasem nie, ale w większosci przypadków kiedy pokrętło na 1 klima działa "w tle" ale dmuchawa nie działa, natomiast na biegach od 2 w górę dmucha, ale rozłącza klimę. Czasami po pokręceniu kilka razy włącza się normalnie (klima i nadmuch). Gdzie może tkwić przyczyna? Co rozkręcać?

Offline Wolga85

  • phpBB Swój
  • *****
  • Wiadomości: 836
  • Pomógł: +3/-0
    • Zobacz profil
Odp: nie dziala na I biegu pokrętło nawiewu
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2019, 12:19:57 pm »
Albo rezystor dmuchawy (przepalony rezystor pierwszego biegu) albo sama dmuchawa (zatarta na tulejkach i za mało jest mocy na pierwszym biegu aby ją ruszyć).
Lenistwo drogą do postępu \":)\"