Astra G by kuba90876

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Astra G by kuba90876

Post autor: kuba90876 »

Witam wszystkich ;) Jako, że Polo ma już nowego właściciela, trzeba pochwalić się nowym samochodem, jakim jest Opel Astra G z 2000 roku z silnikiem 1.4 16v O mocy 90 KM. Auto odkupiłem od taty, który posiadał ją od listopada 2014r. Aktualnie ma 179k przebiegu.

Kilka info o samochodzie:
Opelek wyjechał z salonu w 2000 roku. Pod maską siedzi ECOTEC o pojemności 1.4 i mocy 90 KM. Wersja hb, 5d. Kolor polarseeblau :D

Na wyposażeniu posiada:
-Klimatyzacja manualna (coś czego w polo mi brakowało niestety :( )
- ABS
- 4 poduszki powietrzne
- Wspomaganie kierownicy
- Centralny zamek
- Multifuncyjną kierownice
- Elektryczne szyby
I chyba to tyle z wyposażenia. Ogólnie jest to wersja "CLUB"
  Odkąd ją mamy zostało wymienione : kompletne zawieszenie przód+tył, hamulce przód+ tył, rozrząd, tłumik końcowy oraz oleje i filtry.

Planów co do tego samochodu nie mam zbyt dużych, ale zawsze jakieś są :D
-lampy przód smoked/ewentualnie xenon
-ciemne lampy tył
-Koło... najprawdopodobniej w tym sezonie wrzucę swoje 15 z polo. W przyszłym pomyśle na 16 :D
- gleeeeba :D kit lub gwint, się okaże  8)
- Przyciemnienie szybek
- korekta lakieru

Co do zrobionych modyfikacji to za bardzo nie ma co się jeszcze rozpisywać...
Wrzuciłem swoje radio Sony. Do bagażnika wpadła skrzynka z pololota, kupiłem nowe okablowanie  8) 35mm2 dzięki czemu sub odżył :D i to aż tyle :)
Jakieś tam stare zdjęcie mam, żeby nie było, że wrzucam bez zdjęć :P Na dniach postaram się uzupełnić wątek większą ilością zdjęć ;)

Obrazek

Myślę, że czasem plany pójdą bardziej do przodu, ale to jak wiadomo czas pokaże ;)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Trzeba wrzucić tu jakieś fotki, co by pusto nie było  ;D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do tej pory usunąłem napisy z tylnej klapy i ucieszyłem "grająca" tylną rejestrację :)
Na dniach wpadną 15 z polo z oponami 195/55. Oto ich zdjęcie.
Obrazek

Ruszyłem trochę z korektą lakieru. Dobrałem już pasty i pady. Efekt? Jak dla mnie bomba! :) Lakier odżył, nabiera połysku, i co najważniejsze nie ma na nim ani jednej ryski. Zdjęcia pokazują właściwy efekt:
Obrazek

W międzyczasie zrobiłem jeszcze porządek pod maską :D od razu inaczej się patrzy ;)

Obrazek

Na razie tyle. Powoli w głowie rodzi mi się plan, jak to wszystko ma wyglądać, co, jak, gdzie i czym, ale wiadomo wszystko wyjdzie w czasie ;)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Cisza. Nic szczególnego się nie dzieje, nie ma co nawet pisać. Astra jeździ z punktu A do punktu B bez żadnych niespodzianek ;) Ostatnio wymieniłem łączniki stabilizatora i to tyle z napraw. Prawie 10k km bez żadnych incydentów.
Ostatnio wpadły przyciemniane lampki na przód z żarówkami osram coolblue. W międzyczasie przyciemniłem kierunki boczne i tylne lampy. W planach na ten sezon mam jeszcze przyciemnienie szyb, przeróbka konsoli środkowej pod radio 2din i prawdopodobnie wpadnie kit 60/40 lub gwint. Powoli zaczynam rozglądać się za jakimś większym alu, 16 bądź 17 bo na 15 wygląda to zbyt dziecinnie :D
Tutaj fotka jak prezentuje się astra na ten moment.
Obrazek
A
Artur443
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: Artur443 »

Ten wątek jest bardzo ciekawy i jestem pewny że zainteresuje bardzo dużo osób.Takie jest moje zdanie na ten temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”