Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - qdyn

Strony: [1] 2 3
1
elektryka + centralny zamek / Odp: Napięcie ładowania akumulatora.
« dnia: Luty 19, 2022, 02:03:45 pm »
To forum nie żyje już dawno, w dieslu 1.4 mam 14.5-14.2V, ale w benzynie masz mniejszy akumulator więc i ładowanie mniejsze, jeżeli odpala i elektryka nie świruje to możesz olać

2
Możliwe że mechanik ma racje i sprzęgło jest przyczyną, ale powinno chyba stukać od początku. Podjedź na diagnozę gdzie indziej najwyżej

3
silnik / Odp: Polo 9n3 1.4tdi BWB szarpie na mrozie, gaśnie.
« dnia: Styczeń 23, 2022, 02:12:20 pm »
Jak masz filtr z 3 wejściami pod maską to masz podgrzewanie chyba, jedno to wejście paliwa drugie wyjście, a 3 podgrzewanie o ile się nie mylę, tylko on działa na włączonym silniku. Mi raz zamarzło paliwo przy -34 auto odpaliło przejechałem 2km i stanęło, potem ciężko paliło, dotoczyłem sie dos stacji i dotankowałem do pełna paliwa + troche benzyny i poszło.

4
9n / 9n3 / Odp: [9n] Woda od strony kierowcy i tajemnicza dziurka:)
« dnia: Styczeń 09, 2022, 04:51:50 pm »
U siebie jak wygłuszałem auto to nie było tej dziury, ale masz rudą od środka, sprawdź sobie co jest za nadkolami

5
silnik / Odp: Polo 9n3 1.4tdi BWB szarpie na mrozie, gaśnie.
« dnia: Styczeń 09, 2022, 04:48:14 pm »
Wymień filtr paliwa najpierw o ile tego nie zrobiłeś, jak kopci na biało to płynu chłodniczego nie ubywa?

6
Używane to loteria, ząbki potrafią się mielić i dmuchawa świruje, albo grzeje, albo wieje zimnym, albo nie zamyka obiegu. Jak masz nową to pewnie jakić chińczyk coś popsuł

7
pozostałe / Odp: [9N] Polo 1.4 Tdi - chlapacze?
« dnia: Listopad 21, 2021, 07:08:15 pm »
Ja kupiłem na allegro te najtańsze i po jednej zimie stwardniały i połamały się, to nie jest guma tylko jakieś pcv albo inny syf. Poza tym chlapacze tylko pogorszą rdzewienie na końcówkach progów, które i tak już gniją ostro

8
zawieszenie + hamulce / Odp: Trzy kontrolki zapalaja sie razem
« dnia: Czerwiec 13, 2021, 03:51:15 pm »
Może koronka abs od któregoś koła

9
silnik / Odp: Długo kręci
« dnia: Maj 03, 2021, 08:05:40 pm »
Może masa rozrusznika albo sam rozrusznik?

10
silnik / Odp: Polo 1.4 9n - nie odpala za pierwszym razem
« dnia: Listopad 08, 2020, 07:00:19 pm »
Może cofa się paliwo, a co jeżeli włączysz zapłon, wyłączysz, włączysz. Co do czujnika temperatury to są 2 czujniki czujnik w zderzaku i czujnik temp cieczy. Webasto musi pobrać paliwo do działania więc skoro ono sprawia że auto odpala to raczej układ paliwowy nawala

11
elektryka + centralny zamek / Odp: Silniczkek elektrycznych szyb 6Y2959802A
« dnia: Czerwiec 02, 2020, 07:46:45 pm »
Masz go zdemontowanego? Sprawdź czy działa na krótko z akumulatora. Jezeli klika i nic się nie obraca to zmieliło zebatkę, jeżeli nic się nie dzieje to możesz rozkręcić i sprawdzić szczotki np.

12
nadwozie + wnętrze / Odp: [9n] Opadnięte drzwi
« dnia: Maj 17, 2020, 07:58:33 pm »
wydaje mi się że musisz zdjąć plastik wewnątrz auta i tam masz dostęp do śrub mocujących, no i 2 osobę pewnie trzeba

13
układ dolotowy + wydechowy / Odp: Lampy przednie Polo 9N problem
« dnia: Maj 10, 2020, 07:22:25 pm »
Ja na swoich mam po 2 strzałki, obie lampy z kodem 04HR 04HC 011a 02A; lewa=> => prawa<= <=

15
silnik / Odp: Nie odpala po pracy :)
« dnia: Kwiecień 29, 2020, 08:25:43 pm »
Jezeli masz miernik sprawdź jakie masz napięcie podczas rozruchu na zimnym silniku, nie powinno spadać poniżej 10. Możesz mieć walnięty alternator i za 1 razem odpali, potem ma ciężej, pada, ładujesz aku i znowu kilka razy pojedziesz. Gdy aku jest słaby to krecenie rozrusznikiem jest takie zamulone. Poza tym możesz sprawdzić przewody masowe od akumulatora i rozrusznika

Strony: [1] 2 3