Ja posiadam 1.6 HDika (teraz nie jest juz to C5 ale Xsara Picasso) Olej Liqui Moly 5W30 TEC4300 + Fitr Oleju PSA 1109AY(Oryginalny a cena ta sama jak za Filtrona) + Pro-Line Engine Flush Liqui Moly = wymiana co 6 tyś.
Olej Czysty jak w benzynce, brak problemów, Jakichkolwiek problemów z Silnikiem i Turbina i co najważniejsze żadnych wycieków(a te silniki BAAARDZO LUBIĘ JE MIEĆ)
Podczas mojej awarii(chodzi o Mój wypadek) przeleciałem 15 tyś bez wymiany a olej klarowny jak po 6 tyś

Raz postanowiłem Michę ściągnąć żeby zobaczyć czy aby smok się nie przytyka (tak dla zasady) miska w środku czysta jak podczas montażu

Moje Polo na starym silniku było coś wlane co wyglądało jak smoła

Był na tym odpalony(wiem wiem barbarzyństwo) ale chciałem zobaczyć czy w ogóle zagada.
Zagadał ale kontrolka ciśnienia się paliła.
Wymiana Oleju na Liqui Moly MoS2 Smooth Running 10W40, Silnik chodzi jak NÓWKA.
Nie klepie nie ma problemów z ciśnieniem

Zdania Jestem ze na oleju nie ma co oszczędzać.
Przykład:
Klient kupował oryginalne filtry i Olej 5W30 GM Dexos 2 do Opla Zafiry 1.6 z 2006r.
Przebieg 350 tyś MIL
Nie było problemów z tym silnikiem, nie kopcił, nie palił oleju, kompresja książkowa, do czasu zakupienia Oleju 10W40 z Lidla plus najtańsze filtry.
2 tygodnie wystarczyły aby silnik sie rozsypał, zaczął palić olej najpierw, to klient zrobił kilka razy dolewkę, ten sam olej z Lidla a później się zatarł.
Otworzyliśmy miskę a tam GLUT zamiast Oleju.
PS.
Nie jestem z firmy Liqui Moly, i nie robię reklamy.
PS2.
Kupuję tylko te produkty LQM, na których jest napisane Made In Germany i są opisane po Niemiecku.