Styczeń 20, 2025, 16:01:58
VWPolo Klub

Autor Wątek: GTI by el_nińo  (Przeczytany 47180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Luty 27, 2016, 21:04:40
Odpowiedź #45

el nińo

Witam ponownie :) Generalnie jestem pochłonięty zakupionym domem ale udało mi się w między czasie coś ogarnąć :D
W tyg pojawiły się fotele od audi TT 2012 :D Musiałem po nie pojechać kawałek ale cena 250 ojro była dość kusząca :D

Generalnie są w super stanie aczkolwiek są miejsca gdzie przydało by się im jakieś dobre spa ;)
Co się okazuje a nad czym wcześniej nawet się nie zastanawiałem to fakt że fotele są w pełnej elektryce :D
Z jednej strony się cieszę bo jak uda się podłączyć to będzie niezły bajer tylko martwi mnie właśnie samo podłączenie :(
Czy ktoś jest w stanie mi poradzić coś ?? Jakieś ori wtyczki czy jak za to się zabrać ?? Wiadomo że bez elektryka się nie obejdzie ale wolałbym żeby było to zrobione jak ori a nie samoróbka ;)

Co do hamulców jest problem bo myślałem że już dawno temu je zamontuje i zrobię spokojnie przegląd (do 7 marca) ale zawsze musi być pod górkę. Ostatnie wieści jakie dostałem to problem z przednimi adapterami które musiały być robione na nowo bo zacisk nie siedział centralnie. Dzisiaj miały być odebrane i sprawdzone czy jest ok ale nie dostałem informacji żadnej. Tył ma niby zostać wysłany na bank w poniedziałek i mam nadzieje że razem z przodem bo jak nie to będzie lipa. Przegląd w NL nie jest jak w PL i raczej z tymi hamulcami nie przejdzie :/ zobaczymy jak to się skończy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »
el nińo

Luty 27, 2016, 23:56:44
Odpowiedź #46

Kuba

Luty 28, 2016, 00:22:45
Odpowiedź #47

adik300i

Cytat: "el nińo"
250 ojro

Cooooooooooooooooooooooo?!?!  :shock:  :shock:
Myslalem ze fotele z takiego rocznika jeszcze full electric to koszt rzędu 1,5k ojro, mocny zakup  :bow:

Co do wtyczek na pewno da się w aso kupić ori, czy to z TT czy 6n2, i odpowiednio przelutować kable, znajdziesz oznaczenia pinów w wtyczce i jakoś to ogarniesz z pomocą elektryka :D

Luty 28, 2016, 00:36:49
Odpowiedź #48

el nińo

Kuba, adik300i tak myślałem że trafiłem okazję  :crazy:  
trochę wisiało ogłoszenie i koleś systematycznie opuszczał aż doszło do 250 :D
Jak uspokoję się z ogarnianiem chaty to zobaczę za tymi wtyczkami w aso, może nie będzie tak drogo :)
Teraz czekam na hamulce które muszę jak najszybciej zamontować  :roll:
el nińo

Marzec 18, 2016, 09:00:44
Odpowiedź #49

kondiii

fotele rozp.... totalny.Mega wyglądają :oki:

Marzec 18, 2016, 09:48:27
Odpowiedź #50

tomcho666

Te fotele są mega, wpasuj je i chwal się fotami, bo aż się doczekać nie mogę. :D
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego

Marzec 20, 2016, 13:46:13
Odpowiedź #51

el nińo

kondiii, tomcho666 dzięki  :)
Fotele chcę je zamontować jak najszybciej ale ciężko jest znaleźć kogoś kto to zrobi póki co a sam wiadomo że nic nie zrobię :(
Na chwilę obecną czekam na hamulce bo cały czas byłem zwodzony i dopiero napisanie na forum vw zone w temacie "apsika" poskutkowało że w końcu postanowił mi to wysłać  :angry2:  Póki co mam tył, a przód + przewody i płyn wg tracking'u powinny być w poniedziałek. Mam nadzieje że wszystko dojdzie jak trzeba bo dawno tak się nie wku** na kogoś  :commando:
Wczoraj w końcu porządnie wyczyściłem polo w zakamarkach, pod listwami dachowymi itp bo wszędzie był zielony syf :/

Co do hamulców tył jak wcześniej pisałem jest od golfa 4 r32, a przód w końcu się dowiedziałem i będzie to zacisk z Clio RS, do tego tarcza pływająca z Abartha 500, klocki tak samo :)

Kilka świeżych fotek:
1. Zaciski + tarcze i klocki tył

2. Polo w śniegu kilka tyg temu :)

3. I jak się wczoraj okazało do polo wszystkiego nie zmieszczę  :shock:

Kupiłem tez ostatnio sprzęt do zawijania rantów nadkoli :)
el nińo

Marzec 21, 2016, 08:17:46
Odpowiedź #52

Robson_94

Bardzo ładne polo :) Jest dobra baza i konkretne plany :)
Będę tu zaglądał ;)

Marzec 21, 2016, 21:21:19
Odpowiedź #53

el nińo

Robson_94 dzięki :)
Plany może i są ale chyba nie wyrobię się ze zmiana koloru :( meble do domu okazały się ważniejsze ;) ale zobaczymy jak to będzie.

Dzisiaj przyszła wyczekiwana paczka  :blush2:

Niestety nie może być wszystko ok, brak płynu za który zapłaciłem to jakiś żart  :butcher:  Jest też jedna część uszkodzona ale to nic ważnego i może uda się to ogarnąć . Montaż planuje za dwa tyg. bo w piątek jadę na świeta do Polski.
el nińo

Marzec 23, 2016, 10:50:33
Odpowiedź #54

kondiii

Konkret hebel.Wczoraj mierzyłem do siebie ale Rs i 4Tłoki nie współgrają ze sobą :[.Czekam na więcej fotek.Mega dobrą robotę robisz :)

Marzec 23, 2016, 20:23:16
Odpowiedź #55

el nińo

kondiii nie chwal dnia przed zachodem słońca :P
Mam nadzieje że z moimi felgami zmieści się jakoś :) na szczęście felga z rantem mi nie grozi więc nie będę miał tego problemu co Ty ;)
el nińo

Marzec 25, 2016, 18:08:19
Odpowiedź #56

adik300i

A ja bardziej czekam na foty z wnętrza niż hebli :P chce zobaczyć jak te siedzenia będą wyglądały, na pewno sztos  :oki:

Kwiecień 02, 2016, 23:40:02
Odpowiedź #57

el nińo

Dzisiaj nadszedł dzień montowania hamulców :)
Efekt to pasujący przód ale zacisk jest idealnie z ramionami felg więc najpierw muszę zamontować dystanse (będą w następnym tyg)
Z tyłem miało być łatwiej ale jak się okazuje jarzmo jet za grube i w ogóle to nie pasuje  :crazy:  Dzwoniłem już do Apsika i będziemy to ogarniać w połowie maja jak będę w Polsce.

Na tył nie będę miał osłon więc przycieliśmy ori , zeszlifowali i pomalowali na czarno żeby jakaś rdza się nie pojawiła .

Następnie zająłem się lampami bo kiepsko wyglądały
Przed :

Po:

Pomalowałem tez osłonę kolektora bo strasznie wyglądała :/

No i na końcu mała przymiarka foteli  :mrgreen:
Na żywo jest kosa  :beach:  ale niestety z tylnej kanapy nic nie będzie jak się okazuje bo jest dużo za wąska  :crazy:

W tej sytuacji chyba będę obszywał ori kanapę jak znajdzie się ktoś kto zrobi w tym samym wzorze i kolorze :(

No i na koniec zagadka jaką jest przedni zderzak  :shock:  czyżby był nie ori a polo po przygodach ??

Jestem też ciekaw czy da się jakoś "odnowić" kratki w zderzaku bo są wypłowiałe ?? Ktoś ma jakiś patent może ??
el nińo

Kwiecień 03, 2016, 01:06:49
Odpowiedź #58

Filipovic

Chłopaki niby plastiki ''odnawiają'' opalarką.. co do zderzaka chodzi o ślady przy miejscach na atrapę czy na co konkretnie skupić uwagę, że myślisz o dzwonie?

Kwiecień 03, 2016, 11:23:05
Odpowiedź #59

el nińo

Tak właśnie też kiedyś słyszałem ale trochę się boję żeby nie zniszczyć  :boredom:
Co do zderzaka to chodzi mi o te dziury na atrapę które wyglądają na wycięte ręcznie  :(
el nińo