9N KrzysieK

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

9N KrzysieK

Post autor: gall_anonim_3 »

Witam

Jestem nowym dumnym posiadaczem VW Polo. Jeśli chodzi o zdjęcia to postaram się wrzucić je jak tylko będzie ładna pogoda i będę mógł wymyć auto. :grin:

Moja wersja Polówki to Wersja Highline 29.11.2003r.
Motor: 1.9 TDI 101 ps
Kolor: srebrny
- 4x Airbag
- ABS + ASR + ESP
- climatronic
- el.szyby przód
- el. + podgrz. lusterka
- wspomaganie kierownicy + regulacja w dwóch płaszczyznach + skóra
- centralny zamek + alarm
- domykanie szyb z pilota
- halogeny
- oryginalne alufelgi 15" 195/55

Jeśli chodzi o radio, to zamierzam sobie wsadzić seryjne radio z Polo 9N3

Auto przywiozłem z zagranicy w średnim stanie lakierniczym, auto jest całe poobijane, porysowane i ogólnie nie wygląda póki co zbyt pięknie.

Przed nowym rokiem odebrałem autko od mechanika, który wymienił mi cały rozrząd, wszystkie filtry, olej.

Zmiany jakie czekają moje autko to:

Niestety dopiero na wakacje oddaje auto do blacharza i lakiernika, także z pewnością zaraz po wakacjach auto będzie gotowe, oczywiście jeśli starczy mi dobrych chęci i kasy. :blind:

Z przodu chcę zamontować sobie grill bez znaczka, dlatego w planie mam zaspawać maskę, ten nieszczęsny łuczek, zamatować czarne lampy z przodu, przyciemnione kierunkowskazy, z tyłu pościągać znaczki modelu auta i silnika (POLO i TDI) zastanawiam się jeszcze czy pozbywać się klamki bagażnika, musze to jeszcze przemyśleć. Lampy z tyłu będą oczywiście z 9N3 również ciemne.

Oczywiście będę przyciemniał szyby, ale jeszcze nie wiem czy folią czy piecem.
Ze względu na to że autko jest w zasadzie całe poobijane, zastanawiam się nad tym czy przypadkiem nie przemaluje go na czarno, chodź musze to poważnie przemyśleć(na pewno jak będzie czarna farba to nie będę przyciemniał świateł z przodu).

Jeśli chodzi o felgi, to sam jeszcze nie wiem co wybiorę, raczej liczę na wasze propozycje, jeśli chodzi o glebę to raczej nie wchodzi to w rachubę.

Co do wnętrza to na pewno poprowadzę sobie przy okazji malowania auta, kable na dodatkowe głośniki (gdyż oryginalnie posiadam tylko głośniki w przednich drzwiach) + kabel na wzmacniacz. Ze względu na to że autko jest 5-cio drzwiowe to będę instalował mechanizmy opuszczania szyb z tyłu. No w zasadzie to póki co mam tylko tyle pomysłów, jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to proszę o podpowiedzi.

Jak już zrobie sobie polówke to będa przedemna i moją Polóweczką tylko szerokie drogii :cool2:
J
JanekLWC
Newbie
Newbie

Post autor: JanekLWC »

Ze swojej strony moge zaproponować program w twoim TDI :) jak ogarniesz wszystko to ładnie wypełni całość :) wtedy nie bedzie jej nic brakowac, ani wygladu ani mocy :)
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

A czy ogólnie taka zmiana programu silnika, jest bezpieczna dla niego? Jak bedzie wyglądało spalanie, o ile skróci mi to żywotność silnika, itd? Aha no i oczywiście ile mniejwięcej musiałbym liczyć kasy potrzebnej na taka zmiane?
g
gall_anonim_3
Raczkujący
Raczkujący

I mam zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
J
JanekLWC
Newbie
Newbie

Post autor: JanekLWC »

Programy w V-techu powstaja z tą mysla o pozostawieniu mocy rezewrowej w samochodzie po programie wiec ok 130kM by bylo.Nie orientuje sie jak z momentem ale sadze ze 50-60Nm momentu do przodu :) Co do cen to są na stronie http://www.vtech.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N”