Jakiś czas temu kupiłem Polo 1.4 TDI z 2004r.Auto było lekko rozbite.Po wymianie przedniego zderzaka i innych uszkodzonych elementów,pozostał mi jeden wolny kabelek zakończony wtyczka.Poszperałem trochę i doszedłem do wniosku,że to kabel od czujnika temperatury zewnętrznej.Kupiłem taki czujnik i podłączyłem kabel(wtyczka pasowała)Ponieważ w aucie nie wyświetla mi temperatury na zewnątrz(tylko zegarek i licznik)stąd moje pytania:
-czy ten model był wyposażony w czujnik temperatury zewnętrznej?
-gdzie na desce powinna wyświetlać się temperatura?
-czy może jest jakiś przełącznik którym zamienia się godzinę na temperaturę,czy może należy to przeprogramować w komputerze?
Dodam,iż nie posiadam instrukcji obsługi,bo być może jest tam wszystko opisane.
Jeśli nie masz komputera pokładowego to nie masz opcji temperatury. Temperature wyświetla na zgarze lub liczniku kilometrów tym kasowalnym zmienia się go przciskami komputera w manetce.
Masz opcje pod warunkiem że masz climatronic. U mnie właśnie na jego panelu wyświetla temperature zewnętrzną a jeśli nie masz climatronica i kompa to służy on do odpalania climy. Bez niego klimka nie wystartuje.
Gdzieś czytałem że w VW-genach klima się nie włącza poniżej 4 stopni C na zewnątrz.U mnie kompresor się nie uruchamia jak jest zimno.Ale mechanikiem nie jestem i to są tylko moje przypuszczenia.