[6n2] kontrolka airbag

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcimen
Newbie
Newbie

[6n2] kontrolka airbag

Post autor: marcimen »

Witam! Od pewnego czasu swieci mi sie kontrolka airbag (polo 1.0 MPI 2001). Pamietam ze grzebalem cos przy bezpiecznikach i od tego czasu swieci sie ta kontrolka. od airbagu napewno nie jest przepalony.. Co moglo sie stac??
Awatar użytkownika
Klimator
Początkujący
Początkujący

Post autor: Klimator »

mozliwe ze cos ruszyles i komputer zarejestrowal blad teraz trzebaby podpiac go pod kompa i usunac blad ;] jesli dalej sie pojawi to mozliwe ze tasma w kierownicy uszkodzona...

Napisz skad jestes to moze ktos z forum ci pomoze wyzerowac bledy. Przewaznie w warsztacie ok 50 zeta taka przyjemnosc przynajmniej u nas na podkarpaciu
Polo 6n2 1.4 MPI 2001 benz + gaz
Obrazek
m
marcimen
Newbie
Newbie

Dzieki za odp.
Jestem z Radzionkowa (okolice Bytomia). Zapomnialem jeszcze dodac ze mam tez problem z lewym kierunkowskazem tzn. nie zaswieca sie ale slysze szybkie klikanie przerywacza. Dopiero jak przytrzymam manetke to dziala normalnie. Prawy kierunkowskaz dziala normalnie. Od czego to moze byc?? i czy naprawa jest droga??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Kierunkowskaz to może być coś z przełącznikiem zespolonym kierunkowskazów i świateł drogowych (tzw. manetka :P )
Awatar użytkownika
rafficz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rafficz »

Trzeba sprawdzić vag-iem bo mogła przerwać sie taśma w kierownicy lub padł sensor ( sterownik ).
m
marcimen
Newbie
Newbie

Witam ponownie :)
Podlaczylem autko pod kompa, blad usunolem i jest git :D Awaria wynikla z mojej wlasnej glupoty :banghead: (grzebanie w bezpiecznikach)
Pozdro dla wszystkich i dzieki za podpowiedzi :)
A
Alex139
Newbie
Newbie

Post autor: Alex139 »

Hej, ja mam pytanie z innej beczki, miałem sterownik z airbag-u w naprawie, i wyciągnął mi go znajomy, z którym już teraz nie mam kontaktu, i nie wiem gdzie ten sterownik ma być przymocowany i podłączony, wie ktoś może w którym miejscu w samochodzie jest jego miejsce??? z góry dzięki :)
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

W przedniej części środkowego tunelu jak wykręcisz plastik obok pedału gazu powinieneś zobaczyć wtyczkę
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”