Witam. We wtorek miałem przykry wypadek, pijak wyszedł mi na pasy na czerwonym świetle a ja miałem zielone. On przeżył ale poobijany i połamany w szpitalu. Będzie sprawa ale nie o tym. W związku z wypadkiem samochód został trochę zniszczony i zabrali mi dowód, lampy już wprawione i stoi u gościa do wklejenia szyby. I pozostaje jeszcze mały problem który nie wiem jak rozwiązać. Mianowicie "stopy" cały czas świecą i coś tam musiało się zwalić. Gdy pociągną pedał ręką to gasną ale gdy puszczę znów świecą, tak jakby nie odpychało go do końca.Więc to nie ten włącznik. I trochę teraz pedał lata na boki a wydaje mi się że przedtem nie latał. i moje pytanie czy tam jest jakaś sprężyna która dociąga pedał do końca ,czy tylko ten bolec co wychodzi z serwa. A może w miejscu łączenia pedału z tym bolcem z serwa jest jakiś plastik który trzyma w miejscu ten bolec w pedale? Samochód jest na wprawienu szyby kawałek ode mnie i nie mam jak zobaczyć. Może ktoś z Was wie co to może być. Teraz na drogę do wklejania szyby odpiąłem kostkę żeby nie świecił ale muszę to zrobić bo muszę jechać na przegląd żeby odzyskać dowód i nie przejdzie a poza tym tak bez stopa jeździć albo ze świecącym cały czas to nie bardzo. Zerknąłem tylko tak na szybko bo nie było kiedy i wszystko wygląda ok tylko ten pedał nie cofa się do końca i dlatego świeci. Z góry dzięki.
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004 Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG
Wszystko okaże się jak przyprowadzę polo, mam nadzieję że jutro. Miało być w sobotę ale pękła im szyba przy wkładaniu i czekają na 2. Spróbuje dzięki. A jest tam jakiś plastik? Czy coś co je łączy??? Bo jak go pociągnę to mam wrażenie tak jakby zeskoczył z tego bolca od serwa i jak potem popchnę to jakby znów wskakiwał. A może jakaś sprężynka?
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004 Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG
Pret od hamulca zakonczony jest kulka i ona wskakuje i wyskakuje z pedalu (pedal jest tak wyprofilowany ze ona tam wchodzi) mialem to samo. Wcisnolem pedal na ta kulke i podgiolem blaszke trzymajaca wlacznik swiatla stop tak zeby bylo ok. Troche sie pogimnastykujesz, wsadzisz tam glowe i napewno zrozumiesz o co chodzi i jak to naprawic
Powiedz mi jeszcze czy jak pedal wskoczyl w ta kulke to teraz nie masz tak ze pedal hamulca jest nizej (glebiej) niz pedal sprzegla?? U mnie tak sie stalo i nie wiem czy to normalne czy cos jest nie tak.