Witam mam pytanko aporpo pokrywy zaworów czy mozna zrobic to samemu ? jesli tak to co trzeba do tego uzyc i moze ktos ma opisane jak sie to robi? pozdrawiam
Papier ścierny od 400 w górę, kończać na wodnym 2500. Można jeszcze filcem smagnąć na koniec, ewentualnie jakąś pastą polerską. Po całym zabiegu warto zmienić uszczęlkę pod pokrywą bo koszt niewielki.
[quote=""zany89""]tez sie zbieram i zbieram, ale czasu brak. odnosnie czasu, ile taka zabawa zajmuje go?[/quote]
To zalezy jak bardzo zabrudzona masz.Gdzies czytalem na forum, u jakigos uzytkownika, ze zajelo mu to 7 godzin.
Ja juz mialem wyczyszczona teraz tylko poprawiam.
to zalezy czy bedziesz sciagal dekiel czy tez nie;?
ja akurat nie sciagalem, bo pare dni wczesniej mialem
uszczelkie wymieniana i moj mechanior mowil,ze jak dam
rade wypolerowac bez sciagania, to byloby lepiej;d
tak nie bardzo bo brak przyczepności lakieru i wpływ temperatury gorąco zimno
wyjdzie z tego kupa popęka o odpadnie
tak mi się wydaje chyba że bardzo plastyczny lakier na wys temp ale i tak nie będzie miał się czego trzymać na lustrze
co do pokrywania bezbarwnym to jak najbardziej jest to wykonalne, podobnie jak to robią na polerowanych felgach, ale efekt lustra wtedy nieco przygasa wiec imho lepiej zostawic sama polerke i od czasu do czasu przejechac pastą tym bardziej, ze pokrywa zaworów nie jest az tak narazona na bezposrednie dzialanie warunków atmosferycznych jak koła
Tez chcialbym wypolerowac pokrywe ale nigdy tego nie robilem, nigdy NIC nie polerowalem i nie mam zielonego pojecia jak sie za to zabrac. Wiem juz co mi jest potrzebne (papier wodny + pasta) ale jak to sie robi?? Wytlumaczcie tak lopatologicznie
kupujesz uszczelkę, odkręcasz pokrywę, bierzesz papier, 500 szlif do uzyskania jednolitej powierzchni, nastepnie powtarzasz to papierami 800, a nastepnie zwilżasz i lecisz papierami wodnymi 1000-1500-2000-2500 (cały czas spryskujesz delikatnie wodą). Następnie pasta do polerowania aluminum wiertarka z polerką i jedziesz do połysku.
tak myslalem, ale wolalem sie upewnic i nie wiedzialem jak sie tego papieru wodnego uzywa dzieki.
hmmm a moze jak juz polerowac to znalazlem jeszcze cos takiego: http://allegro.pl/item957934570_felgi_g ... _inne.html
Moze by sie nimi zaopiekowac i wypolerowac tym samym sposobem dam rade, oplaca sie je kupic??