Witam. Mam problem z Polo 1.3 benzyna na wtrysku 94 rok. Silnik nie równo pracuje na wolnych obrotach przez co trzesie mi buda w aucie. Jest to juz troche uciazliwe. Nie ważne czy jest ciepły czy zimny. Stoje na swiatłach a tu wszystko lata. Dodam ze spadku mocy nie ma, pali w miare w normie. Odpala tez ladnie. Wymienilem kable WN i kopułke, wyczyscilem palec. Zostaja mi świece do wymiany. Jak to nie świecie to co ? Wydaje mi sie ze zapłon wypada. A moze załpon trzeba ustawic?
Jak byś troszkę poszukał to byś znalazł temat już był
Ale keidy dodam lekko gazu, albo czasami silnik rowno pracuje (momentami) to nie trzesie buda. Jak dojsc i znalesc silniczek krokowy i przepustnice zeby wyczyscic ? moze jakies zdjecie. jutro niedziela to bym pogrzebal
Bo ja miałem tam to całe zaolejone. Skad ten olej tam ? Myslalem ze ma byc i troche naoliwilem spowrotem, tam była taka sprezynka jeszcze. I teraz silnik troche lepiej chodzi. Czyli musze usunac cały olej stamtad ? I to mozno sie dokreca czy tam sie cos reguluje ?
[quote=""młodykierowca18""]Ale keidy dodam lekko gazu, albo czasami silnik rowno pracuje (momentami) to nie trzesie buda. Jak dojsc i znalesc silniczek krokowy i przepustnice zeby wyczyscic ? moze jakies zdjecie. jutro niedziela to bym pogrzebal
[/quote]
zawsze tak jest przy zurzytych poduszkach po dodaniu gazu nie ma drgań. a to na100%poduszki
[quote=""młodykierowca18""]Bo ja miałem tam to całe zaolejone. Skad ten olej tam ? Myslalem ze ma byc i troche naoliwilem spowrotem, tam była taka sprezynka jeszcze. I teraz silnik troche lepiej chodzi. Czyli musze usunac cały olej stamtad ? I to mozno sie dokreca czy tam sie cos reguluje ?[/quote]
tak musisz cały olej z tamtąd wuwalić ma byc suche, a dostaje sie prawdo podobnie przez odme??
olej we wtrysku jest zbędny, ja też tam miałem olej, podejrzewam że skraplał się z kanału wlotowego po dość długim czasie. a w jakim stanie masz filtr powietrza?
Ja podejrzewam że masz poduszkę wtrysku rozwaloną, też mi budą rzucało, wymieniłem - problem ustąpił (łapało lewe powietrze, zła zależność mieszanki, i chodziło jak chodziło)
na odpalonym silniku jak dociśniesz wtrysk do silnika i zmieniają się obroty - 100% poducha