Z wycieraczkami widzę że sporo ludzi ma problemy

również posiadam polo z 2002 roku. Od jakiegoś czasu mam problemy z wycieraczkami, zaczepiają się o siebie, przy szybszych ruchach wycierają poza szybą od strony kierowcy

wolniej czasami działają itp itp. Mechanizm wycieraczek był juz reanimowany pare razy, działało jakiś czas i znów było to samo. Więc prawdopodobnie będziesz miał do wymiany cały mechanizm wycieraczek, możliwe ze bez silniczka, bo silniczek możesz mieć sprawny tak jak w moim aucie

Dzwoniłem do vw, niestety sam mechanizm do wycieraczek kosztuje ok. 430zł, więc raczej nie zakupie oryginalnych nówek

Będe szukał na allegro, ale niestety w warsztacie powiedziano mi że te które są na allegro mogą stwarzać takie same problemy jak i te co mam teraz. Sprzedawane są z silniczkiem. Silniczek może być sprawny, ale właśnie ten cały mechanizm może po jakimś krótkim czasie znów coś trafić. Więc lepiej szukać z pewnych źródeł mechanizmu, żeby potem nie było znów kłopotów
A co do elektryki, to tak jak kolega wyżej napisał, może to być wina wilgoci która sie dostała. Gdzie trzymasz auto? Masz wszystkie uszczelki w dobrym stanie (drzwi, okna) ? Równie dobrze, może to być też wina akumulatora, chociaż nie jestem zbyt do tego przekonany
pozdrawiam