Pytanie jak w temacie. Pierwsza wymiana była zrobiona przy 90tysiącach, wczoraj licznik wskazał 150tysięcy ? Czy to już czas na wymianę czy jeszcze mogę jeździć ? Gdzieś słyszałem że druga wymiana rozrządu musi być po mniejszym dystansie niż pierwsza. Dziękuje za odpowiedź.
Pierwsza wymiana po 90 tyś. km, a następne co 60 tyś km lub co 5 lat, oraz od czasu do czasu należy sprawdzić napięcie paska rozrządu. Od mechanika, z którym wymieniałem rozrząd powiedział mi, jeżeli teraz wymieniałem rolki, pasek i pompę wody to przy następnej wymianie należy wymienić sam pasek rozrządu.
Podpinam sie pod temacik ..a jak sprawdzic numery silnika jezeli u mnie na tej naklejce w bagarzniku i na obudowie rozrzadu sa wytarte numery i nic nie widac ? To mam mały problem bo jak bede wymieniał rozrzad to nie wiem jakie sa numery,i jak tu dobrac odpowiednie rolki itd. ? Czy po "starych" rolkach bedzie mozna zobaczyc ?
Znalazłem, że po wymianie rozrządu obowiązkowo trzeba ustawić kąt synchronizacji w silniku a większość mechaników robi to na oko czy słuch :banghead: , na stronie audi a4 jest tutek jak to zrobić http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t74986. ... hronizacji strona jest dostępna po zalogowaniu.
Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
obowiazkowo trzeba sprawdzic kat synchronizacji i zapewne bedzie korekta. W tdikach na pompie sie ustawia kat wtrysku a co dopiero na pompowtryskach. Na mazaka to sobie mozna w starym kiblu ustawiac.
No to mnie znowu nastraszyliście przekaże mojemu mechanikowi żeby to zrobił. A jakie są objawy złego nastawienia tego kąta ?
oraz jaki jest orientacyjnie koszt wymiany rozrządu ? zmieszczę się w 1000zł ?
Podpinam się pod temat bo szykuje mi się wymiana rozrządu. Mam pytanie do użytkowników 6N2 AMF. Czy zawsze wymieniacie napinacz hydrauliczny? Co sadzicie o częściach marki SKF jeździ ktoś na tym?