6eN by Wojti:)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wojti91
Newbie
Newbie

6eN by Wojti:)

Post autor: wojti91 »

Witam jestem tu nowy i chciałbym pochwalić się swoją Poli:)
Stałem się jej posiadaczem w sumie przypadkowo:) Dostałem ją w stanie jak na zdjęciach jedyne co zdążyłem zmienić to przyciemnione tylne szyby :D Buciki na razie zimowe w garażu czekają już 15' alusy:)

Model: 6N 96r.
Silnik: 1.4 benzyna
Moc: 101KM
Wnętrze: seryjne jedynie zegary wymienione na białe ;)
Audio: seryjne (już niedługo:))
Wyposażenie: za bogato tu nie ma :D 2x airbag, szyberdach, wspomaganie
Plany: Przede wszystkim wymiana pompy paliwowej i silnika krokowego;) czasem nie pozwalają osiągnąć maksymalnej mocy :D W następnej kolejności wymiana głośników na Alpine SXE-1750S jakieś radio do tego jeszcze nie wiem do końca jakie ;d może jakaś końcówka tłumika i pewnie narazie na tym sie skończy przez brak funduszy:( bądź co bądź 12 litrów na 100 to dla mnie wygórowany wynik a do pracy nie chodze ;d w przyszłości chciałbym ją obniżyć wsadzić jakieś fele z rantem pozbyć się oznaczeń z tyłu do tego lampy od 6n2 i z przodu jakieś sonary albo nie wiem co:) no i na koniec zmiana lakieru na lśniącą biel :)))

A tutaj kilka fotek na razie marnej jakości:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w
wojti91
Newbie
Newbie

Mineło troche czasu od ostatniego postu toteż w aucie się troche zmieniło ;D przede wszystkim nowe radio JVC KD-R302 i głośniki blaupunkta gt-series. Do tego wyciszyłem całe drzwi mata bitumiczna bo było słychać jedynie brzęczenie blachy ;) Do poprawki poszły też progi bo po cięzkiej zimie gdzie niegdzie widać było oznaki rdzy ;d przy okazji do kosza powędrował napis na klapie i mam zamiar jeszcze pozbyć sie listew bocznych. W najbliższym czasie oprócz zakupu nowej przepustnicy fajnie by było jakby mi sie udało kupic jakiś gwint i lampy od 6n2;) niżej kilka fotek w obecnym stanie ;d

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wstaw miniaturki/Bruczyk
Awatar użytkownika
Kamil88C
Swój
Swój

Post autor: Kamil88C »

Witam na forum,
+za silnik :oki: - za przyciemnienie szyb
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""wojti91""] z przodu jakieś sonary[/quote]
Nie radziłbym :D Z tego co mówią ludzie, strasznie parują. Polecam Depo - solidna firma :)
A co do samego autka, kolorek fajny, felunek też, przydałoby się obniżyć i listew pozbyć :D
Silniczek malina. No i witam kolegę z Podkarpacia :D

P.S.
Jeżeli nie masz specjalnych planów na jutrzejsze popołudnie, to zapraszam na spocik do Niska. Więcej info w dziale spoty :)
Pozdro
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

witam, kolejne zielone polo :grin: fajny masz silniczek, plany też ciekawe, powodzenia w modach
Awatar użytkownika
patchek
Newbie
Newbie

Post autor: patchek »

Ładny zielony kolor. Silnik widzę daje radę :) pozazdrościć. Jedynie co słabo pasuje to tak jak mówili przedmówcy - te przyciemniane szyby. Wywal listwy. Ten znaczek VW z tyłu... ja bym go widział w ładnym chromie a nie czarnym plastiku :-P no chyba, że tego też chcesz się pozbyć. Ładnie by się prezentował z grillem no emblem - ale to zależy od gustu ;) Powodzenia w modach.
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Wygląda dobrze,masz w planach zmiane koloru na biały.Ja bym tego nie robił,lepiej poszukać białego polo.
Obrazek
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

ile Cie kosztowało przyciemnienie szyb?
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
w
wojti91
Newbie
Newbie

Przyciemnienie szyb kosztowało mnie 25zł :) zwykła folia do szyb ;d co do tego białego koloru to jednak plany sie pozmieniały ;) zresztą jak narazie koncepcja zmienia się średnio co miesiąc ;d zresztą do lakierowania jeszcze długa droga ;) na dniach wymienie tylne lampy od 6n2 i zrobie glebe;) i przy okazji może listwy znikna ;d tylko z tego co patrzylem troche zabawy z tym jest bo zostawiaja klej na lakierze... i jakby ktoś miał do sprzedania jakieś felgi fajne z rantem najlepiej może pisać ;d bo co do kół jedyne co mi się podoba to rsl motorsport bodajże ale jak na razie to za duży wydatek;s
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Ale żeś smołę zrobił na szybach. Lepiej byłoby bez, poza tym podobają mi się indianapolisy, z grona kół fajnych ale szału nie robiących uważam je za jedne z bardziej dopasowanych do 6nki.
No i ramki tablic out. Pozdrawiam i udanych modów życzę :)
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

Kolor jak najbardziej prawidłowy :grin: hehehe sam taki mam. Wywal boczne listwy będzie zdecydowanie lepiej. Lampy od 6n2 fajne się prezentuję przy tym kolorku. Jeśli chodzi o obniżenie to już -40 robi swoje :grin: co do szyb też mam w planach ale jak dla mnie to troszkę za ciemne. Powodzenia w modach:)
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""wojti91""]Do poprawki poszły też progi bo po cięzkiej zimie gdzie niegdzie widać było oznaki rdzy ;d przy okazji do kosza powędrował napis na klapie i mam zamiar jeszcze pozbyć sie listew bocznych. W najbliższym czasie oprócz zakupu nowej przepustnicy fajnie by było jakby mi sie udało kupic jakiś gwint i lampy od 6n2;)[/quote]

Spox u mnie też ruda wyłazi po 2 sezonach od zrobienia :) Plany widzę ok, silniczek masz baaaardzo fajny :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
JuStIcE

[quote=""wojti91""]rzy okazji może listwy znikna ;d tylko z tego co patrzylem troche zabawy z tym jest bo zostawiaja klej na lakierze... [/quote]
To nie jest problem. Kupujesz benzynęwkstrakcyjną i ognia :D Ja osobiście używałem zmywacza do paznokci - daje radę :P

w
wojti91
Newbie
Newbie

Przy Poli narazie cisza z braku czasu ale miedzy czasie zrodził się pomysł swapu silnika na 2.0 gti 16v z golfa III;) robił już ktoś z Was coś takiego :D ?
Awatar użytkownika
JuStIcE

Hmm, dla mnie gra nie jest warta świeczki. Dlaczego? Bo obecny silnik masz jeden z najciekawszych, które były montowane w Polo. Z resztą ja bym prędzej widział tutaj 1,8 20v (z turbo lub bez). Ale tak jak powiedziałem, dla mnie swap na taki silnik jak napisałeś nie ma najmniejszego sensu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”