[6n] Mokro od strony kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
Ventura
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ventura »

U mnie niestety nadal leje sie woda. Dziś moja Kobietka pojechala moim samochodem, polo odmówiło poszłuszeństwa - zalana skrzynka bezpieczników.

Odpływy wody są czyściutkie. Listwa na podszybiu (ta nakładka pod wycieraczkami) jest wklejona na uszczelniacz a woda nadal dostaje się do wewnątrz i leci pod pedałami.
Polo 96r. AEF & Toledo 92r. 2.0 2e
Obrazek
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""Ventura""]Odpływy wody są czyściutkie. Listwa na podszybiu (ta nakładka pod wycieraczkami) jest wklejona na uszczelniacz a woda nadal dostaje się do wewnątrz i leci pod pedałami.[/quote]
Tu masz problem ta uszczelka linki maski tam ci leci woda.
Obrazek
K
Kawusia
Newbie
Newbie

Post autor: Kawusia »

Dziękuję za wszelką pomoc.. skapitulowałam, suszyłam, osilikonowaliśmy co się dało, a woda dostawała się do wnętrza, ponieważ niedawno zostałam użytkownikiem rzeczonej polówki, oddałam ją na warsztat, okazało się, że jest "bita" i blacharze się nie popisali.. ponoć źle wkleili szybę,i parę innych rzeczy spaprali. W warsztacie panowie uszczelniali i sprawdzali na myjni, przez cały tydzień .. ma być już dobrze, wygląda w porządku, pożyję zobaczę ( a w ogłoszenia już nie uwierzę o wielka naiwności, sporo już zrobione, więc szkoda by było się z autkiem rozstawać, jest jak jest)
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

No to nam przykro że ci takie coś wcisneli ale może reszta jest dobra i zwróci to ci w dobrej eksploatacji tego autka.
To tak oftopowo.
V
Ventura
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ventura »

w moim wypadku okazała się uszczelka linki, puki co jest dobrze :)
Polo 96r. AEF & Toledo 92r. 2.0 2e
Obrazek
K
Kawusia
Newbie
Newbie

Post autor: Kawusia »

Ano to wszystko dlatego, że człowiek nie ma doświadczenia, Pola mi się bardzo spodobała, więc się na nią zdecydowałam.. fakt, można było jeszcze się rozejrzeć, jednak ogólnie jestem z autka zadowolona, jest to moje pierwsze i cieszę się, że nie mały fiat :)
do bezwzględnego zrobienia jest jeszcze instalacja antenowa, nowe kable do głośników.. a tak to śmiga, aż miło. Wygląda, że woda już nie będzie zalewać wnętrza.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Kawusia""]do bezwzględnego zrobienia jest jeszcze instalacja antenowa [/quote]
Tu też ważne żeby dobrą antene kupić np ze wzmaczniaczem no długość instalacji,i to poczytaj
http://www.vwvento.org/porady/separator/

Obrazek
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FilipO »

u mnie od strony pasazera walilo woda bo uszczelka przedniej szyby miala bicie...zawalilem lekko silikonem i wszycho smiga :) moze warto tez sprawdzic... a najlepiej zamknac sie w samochodzie i niech ktos was "splucze" woda. potem tylko szukac kap kap... pozdro
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
R
Rafałbb
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rafałbb »

witam, tez miałem ogrom wody od pasażera. wyssałem ją, wyczyściłem drutem kanalik po stronie kierowcy i nadal mi cieknie,ale mnie. drut dochodzil do nadkola i szural o nie. zlokalizowałem że ciekło w okolicach nadkola w samym narożniku po srtonie kierowcy. mimo wyczyszczenia kanaliku nadal cieknie. co może byc tego powodem??

czy może miec na to wpływ wymiwniamy niedawno filter PP??
195/50 R15 - 5.5 ON
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Rafałbb""]czy może miec na to wpływ wymiwniamy niedawno filter PP??[/quote]
Nie filter tylko obudowa tego filtra może jest pod spodem nie szczelna i tam cieknie,odkręć i uszczelnij ją dobrze jakiś silikon.
d
door
Newbie
Newbie

Post autor: door »

Mam pytanie od czego jest ta duża zaślepka obok tych dwóch małych zaślepek na zdjęciu pokazującym uszczelkę od drzwi,ponieważ tamtędy leci mi woda do środka.
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

Dziadek13 pisze:Może stąd leje sie woda.
Obrazek
Pozwólcie, że dołączę się do tematu.. Tyle, że mam 6n2 ale to chyba bez większe różnicy :) Właśnie stąd cieknie mi woda tyle, że na dywanik pasażera? Co mam dokładnie przeczyścić/zakleić i jak to z tymi drzwiami próbował jeszcze ktoś? :piwo:
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

5 opcji które są prawdopodobne i najczęściej występują:

1) Pod maska po obu stronach masz odplywy ktore czesto sie zapychaja liscmi i innym syfem zbieranym podczas jazdy. U mnie bylo pozapychane po udroznienieniu bylo ok.

2) wspomniany wczesniej filtr powietrza kabinowy. jak zdemontujesz calosc i wyjmiesz podstawe sprawdz uszczelke i czy ruda blachy niewziela.. jesli tak to podczyscic i albo nowa uszczelka albo silikon uszczelniajacy.

3) szyberdach a dokladniej odplywy do krucca..u mnie woda byla od strony kierowcy . Jak otworzysz skrzynke z bezpiecznikami masz na slupku duzy otwor w ktorym masz niby na okolo taka jakby gabke.. jesli wezyki od szyber nie sa prawidlowo polaczane z kruccem(guma oprowadzajaca wode na zewnatrz-widoczne po otwarciu drzwi) woda moze schodzic wlasnie do tego otworu i dostawac sie do srodka.. sprawdzic latwo puszczajac ze strzykawy troche wody do wezyka i obserwowac ten otwor.

4) gumowe uszczelki od podwozia tzw otwory technologiczne. czesto po kilkunastu latach niewymieniane parcieja i puszczaja do srodka wode. dodatkowo wchodzi ruda. sprawdz te otwory. w manualach wstawilem temat uszczelnienia tych otworow. wiec mozesz podpatrzec.

5)ewentualnie moze gdzies przez progi...
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

[quote=""Gulunio""]Co mam dokładnie przeczyścić/zakleić i jak to z tymi drzwiami próbował jeszcze ktoś? :piwo:[/quote]

sprawdz otworki od spodu drzwi czy nie masz ich przypchanych, lub zdejmij obicie drzwi i zobacz czy folia pod nim jest cala lub sie nie odkleila, moze spod tego obicia ta woda sie przedostaje.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

mi napierała woda linką od otwierania klapy - w miejscu przechodzenia linki do kabiny nie było uszczelki - walnąłem silikonem i jak ręką odjął :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”