Skrzynie biegów i oleje

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jedras
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jedras »

Witam!
Interesuje mnie pewna kwestia, czy skrzynię ATV od silnika PY da się przerobić na linki?
Czy może jest dostępny taki wihajster? Interesuje mnie sam wybierak przy skrzynce.
Awatar użytkownika
bcs
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: bcs »

Od 15.04.2010 wprowadziliśmy do sprzedaży
ORYGINALNY SERWISOWY OLEJ PRZEKŁADNIOWY
VW G062726A2
Olej ten zastąpił olej G052726A2.

Obrazek

W sklepie mamy go w cenie 45,97 zł za litr lub 43,97 zł za litr przy zakupie więcej niż 1 litr. Dla forumowiczów - 39,97 zł za litr. Wysyłka tylko kurierem - do 9 sztuk w cenie 19,97 zł bez pobrania i 25,97 zł z pobraniem.
Ponieważ nie mamy takiej ceny w sklepie, zamówienia przyjmujemy mailem - biuro@skrzynie.com.pl.
Standardowo wydajemy paragon, jeśli chcesz fakturę podaj dane z NIPem.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, 14:10 przez bcs, łącznie zmieniany 1 raz.
Nasz sklep ze skrzyniami biegów i olejami] SKLEP - SKRZYNIE BIEGÓW
Nasze Aukcje na Allegro] AUKCJE ALLEGRO
Forum o Skrzyniach Biegów] [url=http://www.f
Awatar użytkownika
bcs
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

patryk2k - niestety w tym momencie nie mamy ETB
Krasi120 -niestety w tym momencie nie mamy CWX
Dawid25 - niestety w tym momencie nie mamy ESP

Jedras - ten wihajster 120 zł.
D
Dawid25
Newbie
Newbie

Post autor: Dawid25 »

Ok dzieki za odpowiedz.. Jak by sie cos zmieniło w tym temacie to mozna dac info. czesto przegladam to forum :). Zastanawiam sie czy skrzynia o innym oznaczeniu by pasowała ? podobno wystepowały tez z oznaczeniami EXB i GAX (przy tym drugim nie jestem pewnie) Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bcs
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Sprawdzę Ci na jutro czy te skrzynki będą pasowały.
Pozdrawiam
J
Jedras
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Jedras »

Ale czy to się da od tak zamontować czy trzeba coś jeszcze w skrzyni zmieniać?
p
przemo_111987
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: przemo_111987 »

Witam
Potrzebował bym do mojego polo 1,4 6N 1998r 44KW AKV skrzyni DKF na linki jaka by była cena ze wszystkimi płynami? skrzynie są oryginalne? czy to zamienniki?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
bcs
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Witam
Wstyd się przyznać ale z powodu nawału zajęć nie zaglądałem tu chwilę.
Jeśli skrzynka jest aktualna to mamy skrzynie DKF (oryginalna) - cena za skrzynię 797 zł (lub 947 lub 1097 zł w zależności od pakietu gwarancyjnego - http://www.skrzynie.com.pl/) minus 5% dla forumowiczów. Olej do skrzynki oryginał VW - potrzebujesz 3 litry - w cenie 43,97 za litr.
Olej - http://www.skrzynie.com.pl/product.php? ... 241&page=1
Komplet uszczelniaczy - półosie, wałek i wybierak - 52zł
Dowóz kurierem DPD - 95 zł z pobraniem lub 89 zł w przypadku przedpłaty na konto. Standardowo wydajemy paragon, a na życzenie faktura.
Z zamówieniem możesz dzwonić 322904344 lub 601500888

Pozdrawiam
B
Baru
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Baru »

Witam. Potrzebuje do mojego polo skrzynie(ogólnie do 1.4 16v AUA)
DKE lub ETD lub DXP lubFFR lub ETB
Jest może coś dostępne?
Awatar użytkownika
bcs
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Witam
Niestety nie mamy obecnie skrzyń o tych przełożeniach .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Witam

Z racji tego, że nie dostałem żadnego info w dziale warsztatów, a moje samodzielne poszukiwania firmy regenerującej skrzynie w Pomorskim na chwilę obecną są zerowe, to postanowiłem zapytać tutaj, znalazłem na allegro(waszym profilu) taką oto skrzynię:
http://sklepy.allegro.pl/item1074780097 ... _gwar.html
Moje pytanie brzmi czy podejdzie ona pod mój silnik 1.0 ALL, mając auto na podnośniku za cholerę nie znalazłem kodu skrzyni na niej, patrząc wizualnie na zdjęcia wydaje mi się że to jest ta skrzynia (moja też jest na wodziku, będąc pod autem nie widziałem linek) oraz kolejna kwestia na jakiej zasadzie działacie?? trzeba wam odesłać stara skrzynię wyjętą z auta czy po prostu płacę tą kwotę jaka jest na aukcji w zamian otrzymuję zregenerowany sprzęt z gwarancją i zakładam do auta jeżdżę i wszystko ;)
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Zajmujecie się regeneracją skrzyń? Lub np. mam uszkodzona skrzynię, daje wam swoją a wy np. sprzedajecie mi dobrą za pół ceny.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Mogę z ręką na sercu polecić BCS'a założyłem skrzynię od nich i auto śmiga jak nowe, cisza spokój żadnego rumotu podczas jazdy auto nie było tak ciche odkąd je mam :) Sprawny kontakt Panowie zawsze odpisuję na maile a przesyłkę miałem następnego dnia pod domem a zamawiałem dzień wcześniej ok godziny 12stej (jechała z drugiego końca polski ;) ) Ogólnie jestem zadowolony i jeśli macie problem ze skrzynią to możecie uderzać śmiało Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Firmę odwiedziłem z zamiarem zakupu skrzyni, moja się rozpadła. Na miejscu bardzo miła obsługa, duże zainteresowanie klientem, fachowe doradztwo i przede wszystkim śliczna pani na recepcji :)
Zapłaciłem, skrzynkę dostałem ładnie opakowaną w folie żeby się nic nie wybrudziło. W domu odpakowałem i okazało się, że pokrywa ze znaczkiem VW jest tak przeżarta rdzą, że strach ją zostawiać, ale pomyślałem, że założę z mojej skrzyni. W sumie zardzewiałe śruby, korki i ramie od linki też się wymieni, to szczegół, najważniejsze żeby środek dawał rade...

Skrzynie zamontował mechanik, zadzwonił i powiedział, że wyje gorzej niż moja poprzednia........straciłem 250zł na wymianę skrzyni, 70zł na olej, kasę na dojazd na miejsce 2x144km...

Skrzynia miała być sprawdzona, miała być sprawna z gwarancją...sorry ale dla mnie prawie 400zł to sporo.

Dodam tylko tyle, że pojechałem na szrot do znajomego i za 550zł mam identyczna skrzynie(podobno to też jakiś unikat - ETB). Za kasę straconą na całą zabawę z firma BCS miałbym prawie skrzynie.

Do + dla tej firmy mogę dodać tylko to, że bez problemu zwrócono mi pieniądze za skrzynie...niestety reszta kosztów ich nie interesuje...
Obrazek
p
pawelo88

Post autor: pawelo88 »

Witam.
Jest jakiś sposób żeby DOLAĆ olej do skrzyni biegów przez wlew aby stan był właściwy? Podniosłem przód samochodu, niewiele kilka cm. Zgrzytanie 5 biegu ustało jednak jest jeszcze niewielki opór przy wbijaniu. Możliwe, że jest jeszcze mało oleju? Ile podnieść auto aby uzupełnić do stanu prawidłowego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzedam”