Co do specyfikacji oleju, to mam właśnie przed sobą instrukcję, w której podany jest olej nie 505.01, tylko 501.01 - i dotyczy to diesla. A przy serwisie LongLife 506.01.
A jak jest u Was ilością oleju? Przewijają się dwie opcje 3,8 l. oraz 4,2 l.
Pozdrawiam
OK, znalazłem już ilośći oleju silnikowego dla 1,4 TDI:
silnik AMF: 4,2 l.
silnik BAY: 3,8 l.
Co do specyfikacji oleju, to mam właśnie przed sobą instrukcję, w której podany jest olej nie 505.01, tylko 501.01 - i dotyczy to diesla. A przy serwisie LongLife 506.01.
A jak jest u Was ilością oleju? Przewijają się dwie opcje 3,8 l. oraz 4,2 l.
Pozdrawiam
OK, znalazłem już ilośći oleju silnikowego dla 1,4 TDI:
silnik AMF: 4,2 l.
silnik BAY: 3,8 l.[/quote]
ale diesla sdi czy tdi AMF?? bo to jest wielka róznica
[quote=""FLAVIO""]Co do specyfikacji oleju, to mam właśnie przed sobą instrukcję, w której podany jest olej nie 505.01, tylko 501.01 - i dotyczy to diesla.[/quote]
daj skana albo zdjecie z tej instrukcji , chce to sam zobaczyć.
[quote=""Hiszp4n""]Hiszp4n[/quote]
Tak jak jest to ujęte w temacie, jak i każdej w nim odpowiedzi - oczywiście że 1,4 TDI AMF
bazi
Ta informacja zawarta jest w instrukcji zassanej od Kolegi: savic
W Jego "podpisie" znajduje się kilka ciekawych podręczników, m.in. ten: "Książka serwisowa do Polo 9N"
Mam polo 6n2 2000 1.4tdi AMF. Leje Valvoline durablend 5w40. Specyfikacja 505.01 do pompowtrykow. Poprzednio mialem 10w40 shell helix i musze przyznac ze valvoline o niebo lepszy. Ciszej chodzi i po 10 tys km wziął mi tylko 2 mm oleju (od maxa na bagnecie).
[quote=""FLAVIO""]OK, znalazłem już ilośći oleju silnikowego dla 1,4 TDI:silnik AMF: 4,2 l.silnik BAY: 3,8 l.[/quote]I jest to zgodne z prawdą, z tym , że te dane dotyczą silników montowanych w 9N. W silnikach AMF w 6N2 poj. ta wynosi 3,8 litra. Niby motor ten sam , a pojemności inne.
Witam
A ja chciałbym się dołączyć do tematu i zapytać na jaki olej wymienić 5W40(Castrol EDGE) chodzi mi o to że czce zmnienić na 10w40 bo w tej chwili mi auto kopci i chciałem żeby był gęściejszy i bardziej uszczelnił silnik!! czy to pomoże i jakiej firmy polecacie olej z jaką specyfikacja też 505.01
Generalnie zasada jest taka, że olej zmieniamy na gęstszy np z syntetycznego na połsyntetyk gdy po zalaniu nowym olejem po przejechaniu 1000 km ubywa oleju na bagnecie. To znak że silnik pali olej i należy zmienić.
Jednakże samo kopcenie z rury wydechowej nie zawsze oznacza że silnik pali olej dlatego najlepszym wskaźnikiem jest obserwacja bagneta.