[quote=""Anik""]Ktoś ma pomysły?[/quote]
Masz może szyberdach? Zapchane kanaliki lub pęknięta rurka odpływu od szyberdachu mogłyby być przyczyną wody w samochodzie
Ogólnie rzecz biorąc, jeżeli woda przedostaje się do środka, to jest to bardzo uciążliwy problem, który nasuwa nam pytanie, w jaki sposób przedostaje się ona do środka :niewiem: Sam miałem kiedyś pewną przygodę w Golfie III, gdzie też woda z dostawała się do środka. Przeszukałem całe auto w poszukiwaniu jakiegoś przecieku, czy też jakiejś najmniejszej dziurki i nic, ale pewnego razu w piękny ulewny dzień postanowiłem wsiąść do auta i naocznie szukać źródła przecieku. I znalazłem! Jak się okazało problem był tak oczywisty że aż błahy. Woda przedostawała się pomiędzy uszczelką a drzwiami, uszczelka nie była zniszczona, anie pęknięta, tylko nie dolegała do końca drzwi.
Z kolei u mojego ojca w Golfie II woda dostawa się (nie życzę tego nikomu) w bezpieczniki. I znowuż było główkowanie, w jaki sposób, jak... itd. Mechanik obstawiał na przegrodę pomiędzy silnikiem a wnętrzem auta - ale mylił się, to nie było to. Aż w końcu z powodu pękniętej przedniej szyby została wstawiona nowa, problem zniknął - najwidoczniej woda dostawa się gdzieś pomiędzy uszczelkę a szybę ;-)