[9n] Woda w środku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rafal_xl
Newbie
Newbie

[9n] Woda w środku

Post autor: rafal_xl »

Witam,
mam problem....

Podczas deszczu (jazdy po mokrej ulicy, kałuże) w środku, za siedzeniem pasażera, po podniesieniu dywanika i naciśnięciu czuć wyraźnie wodę :o
Nie mam pojęcia co się dzieje....
Była u mechanika i niby wszystko gra....
Zauważyłem, że pod siedzeniem pasażera jest jakiś "nawiew" czy coś w tym stylu.
Myślicie, że może być tam jakaś nieszczelność??

Jak macie jakieś pomysłu to słucham, bo kolejny raz dywaników nie chce mi się prać.... :cool:
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: oko84 »

Też tak miałem i okazało się że miałem źle dokręconą tylną lampę i przez nią się lało do bagażnika a później pod tylne siedzenie. Po dokręceniu lampy i oczyszczeniu uszczelki, i po poprawnym dokręceniu tak żeby przewód nie podszedł problem znikł :)
Awatar użytkownika
rafal_xl
Newbie
Newbie

Nie wiem czy to jest przyczyną ale sprawdzę jak będę wymieniał lampy.
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcink »

Ja też mam podobny problem.
Jak wjadę w jakąś większą kałużę, to pod dywanikami mam mokro.
Z tym że u mnie jest mokro z przodu po stronie kierowcy, i po stronie pasażera.
I nie mogę zlokalizować, skąd się ta woda tam bierze..
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

To i ja się dorzucę.. U mnie woda pojawia się w dziurze pod tylną lampą (jakby w zderzaku) wydaje mi się, że dostaje się tam przez lampę, bo coś jest nie tak z tym bolcem z gwintem bo nie mogę dobrze dokręcić lampy bo ten bolec zaczyna się obracać w lampie:/
Chyba, że jest jeszcze jakieś miejsce przez które może się dostawać tam woda?
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

marcin, wystarczy że nie trzyma Ci jeden uchwyt w lampie i powódź w bagażniku gwarantowana.

[quote=""marcin""]bo coś jest nie tak z tym bolcem z gwintem bo nie mogę dobrze dokręcić lampy bo ten bolec zaczyna się obracać w lampie:/ [/quote]
przerabiałem już to u siebie :D
jak chcesz znać mój sposób na tego bolca to napisz do mnie na priva ;)

swoja drogą zrobię chyba manuala dotyczącego tego bolca bo już dużo osób pisało że ma z nim problem ;)

ja już mam dość tej swojej lampy i zamierzam kupić: http://allegro.pl/item747237553_lampa_t ... _2001.html

nowa w ASO 300zł :crazy:
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

Za mną chodzą lampy od 9N3.. Ale ciągle są inne wydatki..
Jak byś mógł jaki sposób na tą lampę podesłać to będę wdzięczny:)
Awatar użytkownika
rafal_xl
Newbie
Newbie

Mam "małą" szparę między lampą a blachą-lampy od 9N3. Chociaż przy orginalnych też były.
Myślicie, że to jest przyczyna?
Jak temu zaradzić? Jak to można "zalepić"?

A co z wodą z przodu? Też przez lampę?
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Pomocy u mnie pojawiła się woda z tyłu za fotelem kierowcy. I zastanawia mnie skąd ona się tam może brać....
Jak otworzę schowek na koło w bagażniku to po obu stronach są takie 2 okrągłe uszczeliki, z jednej z nich wyraźnie ciekła woda. Od czego one są?? Sprawdzałem też lampe ale ciężko powiedzieć czy to przez nią się leje. Zastanawia mnie jakim cudem ta woda przelała się aż pod fotel kierowcy
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Acha, miałbym jeszcze pytanie czy wie ktoś jak można sciągnąć wykładzinę podłogową za kierowcą???
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Ok, wykładzina sciagnięta do gołej blachy, teraz czekam na pogodę aż uda się wszystko osuszyć. Czy myślicie że mógł być to problem zatkanych kanałów z przodu. Wczoraj z jednej strony wyciągnąłem całą łopatkę lisci i innych zanieczyszczeń. Dlaczego ta woda najpierw pojawiła się za fotelem kierowcy? Auto zalewało mi na postoju przy tych ulewnych deszczach widocznie kanaliki odpływowe nie wyrabiały. Ale nie jestem tego pewien bo trochę je wczoraj przeczyściłem lałem wodą po aucie i nie było widać przecieków. Macie może jakiś inny pomysł, jak sprawdzić którędy się ta woda tam dostaje.
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WOJTAS® »

pozwole sobie dolaczyc do tematu i opisze moja przygode z woda. ostatnio przestalo dzialac oswietlenie tablicy rejestracyjnej a ze nigdy nie bylo tam nic robione to kupilem nowe zaroweczki i zabral sie do wymiany. jakos tak wyszlo ze zaczalem od prawej lampki ktora odkrecilem i zauwazylem ze zarowka jest w porzadku (nie jest przepalona) ale nie swieci...zabralem sie za druga lampke, odkrecam ja, wyciagam i tu niespodzianka, po wyciagnieciu lampki ze srodka wylala sie woda, zarowka cala jakby zasniezala a metalowe elementy lampki staly sie brazowe. dobrze ze autko stalo w garazu wiec je osuszylem, lampke zabralem do domu do suszenia. po kilku godzinach wlozylem nowa zarowke i wkrecilem sucha lampke w suche miejsce i naszczescie dziala :) ale skad ta woda tam i czy problem sie nie powtorzy :scratch:
l
luqster
Newbie
Newbie

Post autor: luqster »

Witam
Może moja pomoc sie przyda ponieważ miałem już taką historię u siebie ;) Trzeba ściągnąć tylną lampe i sprawdzić uszczelke czy przypadkiem wiązka nie podeszła pod uszczelke ale ona sie nie zawinela.
Woda z przodu u pasażera może pojawiać sie przez uszczelke na drzwiach spróbujcie przesmarować ją.
Pozdrawiam :)
M
Me-how
Newbie
Newbie

Post autor: Me-how »

Witam,

mam do Kolegów pytanie...otóż nęka mnie podobny problem - tzn. w środku jest woda, dostaje się przez bagażnik. Jak sprawdziłem to okazało się, że cieknie przez tylne lampy. Wydaje mi się, że te uszczelki są już starawe i nie spełniają zadania. Zastanawiałem się co z tym robić: poprawiałem mocowanie, starannie przykręcałem i wszystko jak psu w d... Może Koledzy są w stanie mi coś zaproponować. Ja rozważałem kilka rozwiązań - posmarowanie uszczelek jakimś tłuszczem "wypychającym" wodę, doklejenie nowych uszczelek na stare lub wg mnie najlepsze - nadlanie uszczelek z silikonu uszczelniającego "na zewnątrz". Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”