Zmiana 1.0 na większy lub zwiększenie mocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
gibo2
Newbie
Newbie

Zmiana 1.0 na większy lub zwiększenie mocy

Post autor: gibo2 »

Witam. Widziałem wiele tematów na temat swap'ów ale wydaje mi się że każdy swap to sprawa indywidualna. Koledzy powiedzcie mi. Mam silnik 1.0 i to ten 44 konny, jest na prawdę mało, a do auta jestem bardzo przywiązany i zastanawiam się co zrobić. Wyczytałem ostatnio (nie pamiętam gdzie) że w miejsce mojego 1.0 wejdzie bez problemu 1.3, ale to jest 10 koni więcej i chyba nie jest to warte zachodu. Jeśli chodzi o tuning to z takiego 1.0 pewnie nie wyciągnie się zbyt wiele. Myślę cały czas nad 1.6 ale nie wiem jakie koszta, co trzeba także wymieniać, bo pewnie nie wystarczy wyciągnąć 1.0 a wsadzić 1.6. Co trzeba by było wymieniać? I jakie koszty. Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Tematów tego typu jest mnóstwo, tez mi sie nie chce zeby Ci teraz linka wklejac ale z miejsca powiem Ci ze 1.6 wkładając musisz tez skrzynie z 1.6, wiązke całą, komputer sterujący, ale z tych silników ktore wymieniales to 1.6 odpowiedniejszy, choc na Twoim miejscu myslalbym o 1.4 16V. Pozdro
Obrazek
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

wsadzanie 1,4 16V to nie takie proste, silnik jest dużo droższy, wymaga więcej części niz 1,6. to jest inny silnik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”