powiem tak. w tym stanie przejechalem 6tys km i dalej jezdzi, przy 3 tys obr. stychac lekki stukot w silniku. ja z kolega mechanikiem na warsztacie poszperalismy troszke i okazalo sie ze to nie panewki itp tylko glowicą przepuszcza olej i rowniez z tamtad ten dzwiek. naprawa tego ok 200zl max. nadal jezdze na tym silniklu ale za mies. zostanie wyciagniety i zastąpiony 1.6 abu + pelen wtrysk + komp od gt
powodzenia... ale nie wiem czy wiesz ale zeby zalozyc pełen wtrysk od 3f do ABU potrzeba dorobic flansze pod niego poniewaz ma inny rozstaw szpilek i kanałów
[quote=""Remekremek""]
słupek 3f (wnioskuje po numerach nabitych) tyle że monowtrysk z patelnią [/quote]
Polówka z 92r
co potrzebne do zamiany na pełny wtrysk
pompki paliwowe są dwie
tzn co z głowicą zostaje czy do wywałki
instalacja elektryczna ???
komputer ????
co jeszcze????
[quote=""adr0444""]musial bys sprawdzic jaka masz glowice... instalka od kompa na naly silnik, komp, kolektor dolotowy z wtryskami a reszta powinna podejsc[/quote]
na głowicy jest nr 030103373g w ETCE nic na jej temat nie znalazłem
a prubowal ktos zrobic taki myk ale w abd???myslalem kiedys nad tym ale odpuscilem po konsultacjach .i czy wogule by podeszla gura i reszta klamotow od 3f???????
Kumpel kupil polo właśnie po takich kombinacjach w Niemczech robionych podobno dół od 1,6 wtryski też 1,6 reszta 3f Idzie to pięknie na moje oko ma pod 100 kucy :good: opatrzę dokładniej co pisze na bloku bo sam bym sobie taki silniczek złożył
[quote=""Fox""]dół od 1,6 wtryski też 1,6 reszta 3f [/quote]
No to kolega coś ściemnia bo kolektor z 3f nie podejdzie do ABU:P
Marcin ja zbieram graty i zobacze co z tego wyjdzie: http://poradnik.telewizor.eu/serwis.php
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 13:53 przez jackdaniel1125, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam sterownik do polo 1.3AAV cena 50ziko + wysyłka