elektryczne szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

elektryczne szyby

Post autor: GGrzes »

witam

nie działa mi elekt. szyba od strony kierowcy, po zimie przestało działać. nie słychać silniczka.

dziś rozebrałem tam i chciałem silniczek odczepić, ale nie wyszedł, tylko kawałeczek wyszło, ale nie dało się odczepić.

czy jest możliwość wyciągnięcia samego silniczka od elektr. szyb i dokupienia sprawnego?

czy trzeba cały mechanizm kupować który nowy na allegro 250zł :/ :x

z góry dzięki za odp.

jeśli ktoś może to niech napisze jak dostać się do wymiany tego bo trzeba szybę wyciągnąć itp a nie wiem jak się za to zabrać.

za wszelką pomoc i wskazówki dziękuje:)
w
workinger
Newbie
Newbie

Post autor: workinger »

Maniack
no to może tak od początku żeby dostać się do silniczka ... trzeba wyjąć plastik podłokietnika tam są dwie śruby .... bodajże trzeba też zdemontować zaślepkę przy mechanizmie lusterek i tam też jest chyba śruba jak już zdejmiemy tapicerkę ... trzeba opuścić szybę do momentu w którym pokażą się mechanizmy które trzymają szybę i tam są dopiero śruby które trzeba odkręcić ,żeby dało się ją wyjąć ... ale jest problem tego typu ,że u ciebie nie da rady tego zrobić z tego co wiem wyczytałem w twoim poście może spróbuj to jakoś na krótko podpiąć ten silniczek prosto do 12v i wtedy zobacz czy wogólę nie łączy... a żeby wyjąć prowadnice trzeba odkręcić podajże cztery śruby które je trzymają ja rozbierając u siebie ten mechanizm musiałem wszystko wyjąć żeby dostać się do tego silniczka ... tylko u mnie dało radę opuść szybę do otworów gdzie mogłem wyjąć szybę i wtedy poszło już z górki zeszło mi z tym jakieś 4h ale udało mi się przywrócić go do żywych ...
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GGrzes »

workinger
dziękuję za porady. rozebrać tapicerkę potrafię, ale właśnie z tym wyjęciem szyby i później prowadnicami itp problem... będę kminił w wolnym czasie.

pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”