6n2 1.4TDI GUMA;D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

6n2 1.4TDI GUMA;D

Post autor: krzysiekkrgu »

Od 19 maja jestem posiadaczem polówki;) autko wymaga trochę pracy, ale myślę, że sukcesywnie będę nad nim pracował:) do zrobienia głównie są sprawy lakiernicze ale póki co zajmuję się tym co w aucie musi dobrze chodzić:) w końcu auto przede wszystkim służy do jeżdżenia a dopiero potem do wyglądania;) Oto parę fotek Gumy;D
Oto parę fotek;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Jak na razie porostu 6n2 :)
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

[quote=""Kuba""]Jak na razie porostu 6n2 :)[/quote]

Już nie;p
Obszyta kierownica i lewarek biegów:D w planie dalsze mody:D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

obszywałem sam:) Efekt bardzo mnie zadowolił:D w końcu grubsza i przyjemniejsza w dotyku kierownica:D
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Jak dla mnie to twoje obszycie zalatuje na nakładki SPORT TUNING z Makro. Koszt profesjonalnego obszycia to średni od 150 do 250 PLN, a obszyte było by o niebo lepiej.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

brawo panowie za gorące powitanie nowego kandydata na klubowicza...
nie każdy ma kasę, żeby od razu zrobić wszystko w aucie a takie uwagi, że wygląda to jak z makro lepiej zachować dla siebie.
Oczywiście jest w tym trochę racji, że nie jest to zrobione profi, ale kolega robił to sam i ważne, że jemu się podoba. Profi obszycie kiera plus mieszek to ok. 150pln, za 250 to z ręcznym i jeszcze zostałoby na preparat do skór i paliwo. [quote=""Kuba""]Jak na razie porostu 6n2 :)[/quote]
nie każde Polo zostaje od razu "Polo Miesiąca"
krzysiekkrgu
a co do Polo to jak na razie ładna serie, chętnie przeszczepiłbym serce do swojej. Napisz trochę więcej, jakie wyposażenie, plany, itd.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

jak na własną robotę to nawet fajnie wyszło, widać, że jakieś pojęcie o tym masz, ogólnie mogłeś zastosować nieco ciemniejszą skórę tak żeby bardziej się zlewała z poduchą, no i trochę rażą te przejścia przy ramionach, ale chyba po prostu to nie było już na Twoje możliwości :) ogólnie gratki za własną pracę :good:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

No tak jak pisałem w innym poście, robiłem to pierwszy raz, wiem że nie jest idealnie, przejścia faktycznie nie są tak jak powinny być zrobione, mógłbym zlecić to firmie nawet brałem taka opcję pod uwagę, ale ja zawsze mam satysfakcję gdy robię coś sam w aucie nawet jeśli nie jest to idealnie( w poprzednim aucie sam wymieniłem głowicę choć wcześniej nawet paska rozrządu sam nie ściągałem), co do obszycia to już wiem jak to powinienem zrobić ale niestety nie da się już tego poprawić bo nitki są już ponaciągane ale następna kiera będzie na pewno lepiej obszyta;D co do koloru skóry to na zdjęciach wygląda jaśniej niż jest w rzeczywistości:)
Autko wymaga jeszcze wiele mojej pracy i miarę możliwości będę się starał robić wszystko sam, choć nie na wszystkim się znam i większości rzeczy nigdy nie robiłem. Auto kupiłem głownie z powodu małego udokumentowanego przebiegu, bo 100 000km na 9-letnie autko to symboliczny przebieg;D
Z najbliższych modów to montaż centralnego zamka i być może alarmu ale co do tego się jeszcze waham, zakładał ktoś może alarm?? jak to się sprawuje?? warto go założyć czy wystarczy sam centralny?
po sesji chce coś zrobić z zderzakami, bo jednak nie wyglądają najlepiej ale tu dopiero obmyślam co i jak, chce spróbować sam coś zrobić w ostateczności do lakiernika;)
Aha na bieżąco do zrobienia elektroniczne gadżety, które miałem zrobione w cytrynce a których brakuje mi w Poli;)

A co do wyposażenia to VW Polo z 2001roku wersja Match- nie znalazłem czym się charakteryzuje ta wersja;/ tylko tyle że jest to chyba ostatnia specjalna wersja Polo 6n2, w eurotaxie nie znalazłem tej wersji wyposażenia;/ w bagażniku na nalepce pisze, że jest to wersja Basic- ale nijak ma się to do wyposażenia, bo w mojej mam elektryczne szyby, centralny zamek bez pilota, manualną klimatyzację, 4 poduszki, ABS, wspomaganie kierownicy. W eurotaxie auto jest wycenione na 16 900zł;)(kupiłem dużo taniej:D)
PS Gdyby ktoś potrzebował dostępu do Eurotaxu to się polecam;)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 10:04 przez krzysiekkrgu, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote=""d4ri0""]chętnie przeszczepiłbym serce do swojej[/quote]
d4rio prosze cie, nie bluznij :crazy: , slyszales jak to chodzi? twoj dieselek w porownaniu do tdi to poezja na uszu, pewnie podobnie z kultura pracy

a co do polowki to moze sprobuj natluscic kierownice plakiem czy czyms takim, skora ladnie to wchlonie i bedzie troche ciemniejsza
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

[quote=""elja""][quote=""d4ri0""]chętnie przeszczepiłbym serce do swojej[/quote]
d4rio prosze cie, nie bluznij :crazy: , slyszales jak to chodzi? twoj dieselek w porownaniu do tdi to poezja na uszu, pewnie podobnie z kultura pracy

a co do polowki to moze sprobuj natluscic kierownice plakiem czy czyms takim, skora ladnie to wchlonie i bedzie troche ciemniejsza[/quote]

Faktycznie przed kupnem sam byłem zdziwiony że te trzy tłoki robią tyle hałasu, ale po wymianie oleju na Castrol Edge 5w40 jest o niebo ciszej:)
jaki środek na skórę masz na myśli?
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

elja
ale tu chodzi o moc. wiem, że 1.4 TDi chodzi gorzej niż traktor, ale zbiera się lepiej niż mój. Może faktycznie nie byłoby o wiele lepiej, ale lepiej...:)
Najchęntniej widziałbym u siebie 1.9TDi 110KM+jakiś program, ale chyba nie w tym życiu:D
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

[quote=""d4ri0""]brawo panowie za gorące powitanie nowego kandydata na klubowicza...
nie każdy ma kasę, żeby od razu zrobić wszystko w aucie a takie uwagi, że wygląda to jak z makro lepiej zachować dla siebie. [/quote]

Po pierwsze, czy ja go zrównałem z ziemią że tak naskakujesz na mnie? Wyraziłem swoją opinie na ten temat, bo po to jest forum. Dla mnie kierownica i lewarek zmiany biegów są priorytetem bo siedząc w aucie cały czas mam kierownice na widoku, używa się często tak jak i lewarka.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

nie chodzi o to czy zrównałeś go z ziemią czy nie, ale jak ci się coś nie podoba to można napisać to grzeczniej. [quote=""Aoox""]Dla mnie kierownica i lewarek zmiany biegów są priorytetem bo siedząc w aucie cały czas mam kierownice na widoku, używa się często tak jak i lewarka.[/quote]
tu zgodzę się z Tobą, że kierownica jest ważna, musi dobrze leżeć w dłoniach, ale dla krzysiekkrgu liczy się to, że zrobił to sam a nie zlecił to komuś co jest opcją dużo łatwiejszą no i nie brnie w zaparte, że jest to zrobione super bo wie, że jest jakiś tam mankament.
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote=""krzysiekkrgu""]Faktycznie przed kupnem sam byłem zdziwiony że te trzy tłoki robią tyle hałasu, ale po wymianie oleju na Castrol Edge 5w40 jest o niebo ciszej:)
jaki środek na skórę masz na myśli?[/quote]

o niebo ciszej ale i tak glosno, tez jezdze na tym oleju, jest dobrze bo jest cieplo ;) zobaczysz jak wspaniale bedzie pracowal w zimie, nagrzewajac sie po miescie do 70-80 stopni ;) terkoczac jak szalony ;) trzesac cala buda, nie zawsze odpalajac ;) i puszczajac srogi dymek z rury wydechowej, wtedy pogadamy

a co do kierownicy to ja uzylem plaka matowego do deski rozdzielczej, na swiezo obszyta kierownice, zblizyla sie w ten sposob kolorem do zaslepki poduszki powietrznej i ogolnej tonacji kolorystycznej wnetrza, wiem ze nie jest to profesjonalne rozwiazanie ale nie jestem zbyt zadowolony z tego jak kierownica zostala obszyta i bedzie obszywana ponownie ale gdzie indziej wiec nie szkoda mi bylo, aczkolwiek zadnych skutkow ubocznych jeszcze nie zauwazyem, a efekt jest
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Panowie spokojnie, bez osobistych wycieczek i kłótni jak nastolatki ;) Temat ze zbędnych wpisów wyczyszczony.
Forum jak najbardziej jest po to by wyrażać swoją opinię, doradzać, naprowadzać na właściwą drogę, ale należy też pamiętać o tym by jeżeli się już krytykuje to robić to możliwie delikatnie.

Co do autka to krzysiekkrgu to gratki że sam z nim działasz :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Heh sam jestem ciekaw jak będzie w zimę;) no ale na pewno nie będzie chodził tak głośno jak cytrynka;D
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”