Kontrolka ABS i recznego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marcin86
Swój
Swój

Kontrolka ABS i recznego

Post autor: marcin86 »

Witam
Panowie wczoraj zmienilem licznik, bo moj wyzional ducha. Znalazlem identyczny, jednak nie pamietam jego kodu. Z tego co zauwazylem to po podpieciu swiecila mi sie kontrola ABS no i recznego, bo byl zaciagniety. Ta od ABS wyciagnalem bo nie posiadam u Siebie. Ale dzis rano jak wyjechalem zauwazylem ze kontrolka recznego sie dalej swieci, reczny spuszczony, plyn ok. Jedyne co mi przychodzi do glowy to czujniki zuzycia klockow. Na starym liczniku jest wszystko ok. Co mam zewrzec badz innego zrobic aby kontrolka zapalala sie tylko wtedy gdy jest taka koniecznosc.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
d
dragon172005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dragon172005 »

czujniki zurzycia klocków no co ty gadasz napewno nie w polo a jeśli by płynu było za mało to licznik zapiszczy 3 razy i kontrolka od hamulców będzie mrugała a nie świeciła ciągle sprawdź przewody od hamulca ręcznego i ten czujnik co przy łyżce jest
m
marcin86
Swój
Swój

Ale kolego nie wiem czy sie doczytales, byc moze pominalem fakt ze na starym liczniku mi sie to nie swieci. Czujnik przy recznym jest ok. Nowe zegary maja numer 6k9 919 033 AH natomiast stare 6K8 818 albo 919 (nalepka jest niewyrazna) 033 AK
d
dragon172005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dragon172005 »

no to już przyczyny trzeba szukać głębiej może trzeba sprawdzić w etce czy ten licznik napewno jest plug&play albo coś w elektronice licznika nawalone w co wątpie ewentualnie można się pokusić rozkręcić go i rzucić okiem czy zimmnych lutów nie ma albo najepiej podepnij ten licznik w innej podobnej polówce i zobacz czy jest taki sam proglem :)
m
marcin86
Swój
Swój

Tak bede musial zrobic, zapytalem tutaj, bo myslalem ze juz ktos mial podobny problem. Dziwne jest to ze licznik nie pika ani nie mruga kontrolna gdy wyciagne korek od poziomu plynu hamulcowego. No coz poeksperymentuje jeszcze z nim.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”