Witam mam pytanie posiadam polo 6n2 obecnie mam felgi 14R 6J nie wiem jakie ET bodajże 38 opony to 185/55/R14 teraz mam pytanie chciałbym zmienić felgi na Borbet T przód 7J et 35 i tył 8j et15 czy podejdą mi te opony bez problemu na te felgi ? i drugie pytanie czy w ogóle te felgi wejdą do polo 6n2 bez przeróbek (klepania rantów etc) zawias jest seria.
Było Polo 6n2 2000r 1.4 MPI 60PS
Było Polo 6n 1996r 1.4 60PS
Było Audi A4 B8 2.0TDI 2008r 206PS 420Nm
Jest Audi A4 B8 2012r 2.0TDI Quattro 215PS 460Nm
Jeżeli chodzi o opony, to bez problemu, jeżeli tylko Borbety mają 14" A co do felg, przód Ci nie będzie sprawiał problemów, tył myślę że też, aczkolwiek nadkole będziesz miał ładnie wypełnione
Trzeba jakieś dystanse na tył dawać ? jestem zdecydowany zakupić te fele ale właśnie pod warunkiem że nie będę musiał kupować nowych opon (ma ktoś może fote 185/55/r14 na 8j ?) i żeby nie trzeba było ingerować w blacharę. Nie chcę zeby mi tam cos z tylu obcieralo. Z tego co widzę tutaj troche osob mialo 8j na tyle moze ktos sie wypowie jak to jest?
Było Polo 6n2 2000r 1.4 MPI 60PS
Było Polo 6n 1996r 1.4 60PS
Było Audi A4 B8 2.0TDI 2008r 206PS 420Nm
Jest Audi A4 B8 2012r 2.0TDI Quattro 215PS 460Nm
Dystans dajesz jak ET masz za duże, żeby "wyciągnąć" koło z nadkola. Prędzej na przód bym dał, bo takie ET jak podałeś na tyle to fajne jest A foty zobacz sobie na http://www.tyrestretch.com
No ja zbytnim specem nie jestem, więc na 100 % Ci nie powiem, ale może Ci ewentualnie trzeć na dołkach. Dużo zależy od zawiasu, ale wydaje mi się że powinno być ok
Witam!
Słuchajcie jest taka sprawa.Chce kupic sobie od znajomego fajne felgi 15 ale jest jeden problem.
Założyłem dystanse i sie okazało ze felga prawie w ogole sie nie trzyma na piascie.
Powiedzial mi zebym sobie założył pierscienie centrujące ale nie bardzo mi sie to widzi z tego powodu ze troche to łożysko obciąza. Co wy sądzicie na ten temat?? Prosze o wypowiedzi i czy tez mieliscie takie problemy i w ogole..
no tak ale czy to sie w ogole oplaca robic i te dystanse czy lepiej kupic felgi ktore beda pasowac jako tako? Nie wiem czy te pierscienie cos dadzam bo felga nachodzi na piaste w jednym milimetrze.
Jeżeli fele Ci się podobają, śruby pasują i nie chce za nie wiele, to co za problem? Spróbuj na samych pierścieniach, bez dstansów. Koszt takich pierścionków to jakieś 40-60 zł, więc tragedii nie ma