Jote$ 6N2 - Simply Clean AMF+

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jote$ »

Chłopaki moja osłona na aku fartem wpadła mi w ręce dzięki kumplowi, to ori VW, przy okazji sam sprawdze nr :)

A teraz wrociłem z urlopu :piwo: i dalej biore sie za polo bo tuż przed wyjazdem na wczasy silnik w polo został wyjęty i rozebrany caly na części aż po miske tak aby zobaczyc co się da zrobić z tego 1.4 tdi :yahoo: :yahoo:

W sumie koszty mnie lekko zaskoczyły no ale czego się nie robi dla POLO :crazy:

no i tak:
- silnik został rozebrany, wyczyszczony, umyty
- tłoki pojechały do pewnej firmy w Jedlinie, a tam zostały nabite nowe tuleje i pierścienie oraz tłoki poszly do hartowania, dla wzmocnienia
- zostały zakupione nowe panewki od 1.9 tdi
- wpadly pompowtryskiwacze z 1.9 tdi 115 KM, wiec pojechaly do Poznania na test, a z niego wysłane do Tucholi do regeneracji :jester:
- głowica pojechala na sprawdzenie szczelnosci oraz na planowanie, do tego założone zostały nowe uszczelniacze zaworów
- zakupione zostały wszystkie nowe uszczelki z Reinza i Erlinga z niemcowni: głowicy, masa uszczelniajaca miski, kolektora ssącego, kolektora wydechowego, pokrywy zaworów, do tego wymieniony sirering na przód wału
- filtr oleju MAN
- olej MOTUL Specific 5W40
- zostało jeszcze kupic nowe popychacze zaworów
- w poniedziałek maja już być pompki no i trzeba się brać za składanie :) i zobaczymy co z tego wyjdzie :butcher: :butcher:
- musze jeszcze zobaczyć co tam mechanik wymyślił z wałkami :assasin:

na jesień w planach jest zmiana kolektora wydechowego i turbo i dalsze modzenie aby coś z tego bylo :crazy:

Zmiany zewnętrzne takie jak koło itp - wstrzymane do przyszlego sezonu

Aktual 26.07.2010 r.

Pompki wróciły w pełni zregenerowane i pełne mocy :) także zabieramy się za składanie motoru i zobaczymy czy jakieś części nie zostaną :crazy:
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

jaka moc przewidujesz/chcialbys uzyskac??
virusa bedziesz wrzucac?
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

Śliczna polóweczka , a spocik wyszedł na wysokim poziomie :) chyba najlepsze auta z okolicy :) oj chyba planujesz coś mocniejszego nić 1.4 tdi w serii :bow: planujesz większe turbo ?
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

no plany są duże hehe jak to bywa w takich przypadkach, zreszta sam zastanawiam się co można wykrzesać z tego 1.4 :butcher: :butcher: :crazy: :crazy:

nie ukrywam, że przez myśl przeszło aby z czasem zrobić jedna z najmocniejszcych trzy garówek w PL no ale z tym się zobaczy, narazie trzeba złożyć motor i odpalić :cool2:

Narazie dziś od rana zaczyna się składanie motoru do kupy, wszystkie fanty są już złożone w jednym miejscu i zobaczymy.

A na dziś: IC wyczyszczony, dolot wyczyszczony, kolektor wyczyszczony, nowa vacu pompa od audi 1.9 tdi 130 KM, nowe przewody od podcisnienia i zastanawiam się nad wywaleniem egr-a, no ale nie chciałbym aby komp nałapał błędów.

Larson jeżeli chodzi o virusa to musi być obowiązkowo :butcher: :butcher:

Narazie zagościło jeszcze kilka zmian w układzie wydechowym aby wszystko było tj trzeba :)

I tj pisałem na jesień będę szukał i chciał zmienić kolektor, turbo i zobaczymy co jeszcze :crazy:

wojtsen1 dzięki wielkie :thumbsup: :thumbsup:

Wartość docelowa jeżeli chodzi o KM - nieznana :vinsent:
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

grubo sam kiedyś szukałem modyfikacji do 1.4 . W europie wartości chodzą w granicach 140-150 KM . Ale to przy wymianie połowy bebechów i kwocie połowy auta :D Trzymam kciuki za nowy motor :piwo:
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wojtsen1""]grubo sam kiedyś szukałem modyfikacji do 1.4 . W europie wartości chodzą w granicach 140-150 KM . Ale to przy wymianie połowy bebechów i kwocie połowy auta :D Trzymam kciuki za nowy motor :piwo:[/quote]

jezeli chodzi o wymiane połowy bebechów i kwote połowy auta to w moim wypadku dużo się nie pomyliłas :blush2:

A motor jest stary ale mam nadzieje, że bedzie chodził jak nowy :) :piwo:
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Jeśli Ci się uda to będziesz mi podpowiadał jak to zrobić u mnie :D jak ogarne swoje auto to wpadam na Świdnice podglądnąć te mody :D
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

Jakiś tam aktual :) silnik już prawie poskładany, olej zalany, pompki jakoś włożone :D mam nadzieje ze wszystkie wymiary sie zgadzają, niestety zapomniałem o swiecach żarowych i dopiero dzisiaj zamówiony komplet nowych BERU, mam tylko nadzieje, że juz o niczym innym nie zapomnieliśmy w silniku :) Pozostaje jeszcze wlać płyn do układu chłodzącego. No i tj pisałem mam nadzieje, że wszystko jest dobrze złożone :crazy: :crazy: :crazy:
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

i jak tam zyje? :grin:
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Larson""]i jak tam zyje? :grin:[/quote]

polo żyje żyje w piątek motor odpalił i zrobił pierwsze km :crazy: :crazy: :crazy:

finisz niestety opóźnił się o tydzień ponieważ po złożeniu okazało się, że pluje olejem z górnego wałka i znów trzeba było wszystko zrzucic, dolot, rozrząd i koła aby wymienić simering na górnym walku za kołem - no ale nie ma dymu bez ognia :butcher:
W sobote dolane zostały wszystkie płyny i odbyły się ostatnie skręcenia, czyszczenie, pozniej auto zostało troche odświeżone, bo niestety troche zaszło brudem hehe - troche sobie postał :D
No i auto zaczeło robić swoje pierwsze km - na dotarcie :butcher:

Teraz musze troche pojezdzic i zobaczyc czy aby napewno nic nie cieknie i wszystko chodzi tak jak nalezy.

Co do dalszych planow co do przebudowy silnika to zobaczymy, czy niestety nie beda musiały zostac przelozone na przyszly sezon bo niestety tegoroczny budżet $$$ został mocno nadwyrężony, całym remontem i poczynionymi zmianami.

Narazie moge Wam powiedzieć, ze autko po pierwszych zrobionych juz ok 100 km, sprawuje się lepiej niż myslalem :)
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

A wirusik już był? i kiedy hamowanie?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

zanim wirus będzie to troche czasu niech pojeździ . Poza tym mówił Jote$ że chce coś pogrzebać w silniku , więc program i hamownię najlepiej zostawić na koniec . :) I jak CI się jeździ tym traktorkiem ??:D
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

dokładnie Wojtku tj piszesz, narazie chce pojezdzic i zobaczyć jak tam się tam wszystko ułoży i jak to wszystko chodzi. No a traktor - pięknie ciągnie hehe :)
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

hehe dobre mody nie są złe
czy przycichł ten traktor po modach??
Awatar użytkownika
Jote$
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""vwkas18""]hehe dobre mody nie są złe
czy przycichł ten traktor po modach??[/quote]

Kas no wg mnie to kultura jego pracy jest teraz zupelnie inna , a co za tym idzie o wiele lepsza, ale czy przycichł będziesz musiał sam ocenic :thumbsup:
PozdraVWiam

Japanese Domestic Market
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”