Duże zużycie paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zakrent »

Siemka wszystkim. Widzę, że post jest dość stary ale może ktoś mi pomoże. Mam ten sam problem ze spalaniem. Jazdy na luzie też nie preferuje choćby dla tego, że w złych warunkach atm. można szybko stracić panowanie nad "kwadratem". Dynamicznie ruszam bo to normalne za miedzą ale nie po to tu jestem.
Otóż mam poline :D 1,6 6n Kat '95 .Jestem z niej zajedwabiście zadowolony, bez awaryjna ale to spalanie. Czujnik temp. okej, sonda L. też w pariatku, na VAG-u też nie mam błędów, zrobiłem wymiane filtrów i świec i dalej to samo...jara jak smok :cry: Zastanawiałem się czy możę to być wina tego iż to jest wersja z Katalizatorem ale jego nie ma...czy to może być to??
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""zakrent""]Zastanawiałem się czy możę to być wina tego iż to jest wersja z Katalizatorem ale jego nie ma...czy to może być to??[/quote]

watpie,u mnie po wycieciu kata nie zauwazyłem wzrostu spalania,a ile ci pali :?:
9litrow przy 1.6 to chyba raczej nie tak zle,w zaleznosci jak jezdzisz i gdzie miasto-trasa to tez ma znaczenie,no chyba ze wczesniej palila 7
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

tak pali ok. 9L nie jestem w stanie dokladnie powiedziec bo nie mam kompa w aucie... a pali tyle na trasie w mieście wiecej. :niewiem: a nie jeżdże jak kozak z łokciem na wieżchi i deptać ile wlezie ani nie zamulam bo nie jestem dziadek. a wcześniej palił....ponoć ok 6 ale własnie jak był z katalizatorem..
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

takie głupie pytanie,ty masz 1.6 aea wiec masz sonde wkrecona przed katalizatorem
kto ci wycinał kata :?:
moze uszkodzili sonde przy tej operacji
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

otórz robiły to jakieś niemieckie zawodniki bo ja go zakupiłem od starszego pana z niemcowni...bezpośrednio

-- Wto Wrz 22, 2009 2:33 pm --

a wiem że może palis ok 6 bo moja znajoma ma takie same autko tylko 3 dzwiowe i włąśnie tyle smarzy... stąd zaniepokojenie a poza tym to chyba za dużo jak na takie małe autko z niewielką ilością koników;p

-- Wto Wrz 22, 2009 2:37 pm --

może pisze troszke jak mały mondzioł ale sorki nie jestem mechanikiem a to moje pierwsze autko :D

-- Wto Wrz 22, 2009 2:51 pm --

istnieje tez tak teza o której powiedzaił mi mechanik, że os. która jeździła nią wcześniej, zamuliła ją a ja jeżdże inaczej...dynamicznie...stąd 9 na trasie
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
Elec
Newbie
Newbie

Post autor: Elec »

Kurde, a myślałem że moje polo kombi 1.6 (75KM) palące w mieście około 8 litrów to smok :D A tu wychodzi że spokojna jazda bez szaleństwa się opłaca. No i jeżdżę jak piszą koledzy, spod świateł szybciej i hamowanie silnikiem... Po raz kolejny cieszę się że dołączyłem do Was, bo czytając posty można DUŻO się nauczyć, pozdrawiam wszystkich POLOwiczów :hello:
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mr_raven »

cale szczeście ze moje polo silnik 1.4 AKV pali po miesicie jakies 7,2 litry a w mieszanym jakies 6,7 a na trasie niemam jak sprawdzic bo rzadko jezdze w trase no wiadomo ze jak wcisne mocniej gazu ze opony sie w miejscu smieja to i ponad 8 sobei lyknie a w baku tylko slychac taki wir :P
m
michalo30
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: michalo30 »

Witajcie, mam Polo 1,6 i u mnie spalanie wyglada tak: lato miasto około niecałe 8 l/100 km, trasa około 6-7 l/100 km, nie wariuje, nie szaleje , jezdze normalnie.Zima spalanie odpowiednio 1 l lub 1,5 wiecej zalezy od temperatury, pozdro
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

kończąc temat..., nareszcie :D, jak sporo osób pisało, powodem spalanka była sonda. Wymieniona na nową i jest gitarka :D
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

zakrent to ja Ciebie ciągle mijam. Te charakterystyczne światła dzienne :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
d
darkc
Początkujący
Początkujący

Post autor: darkc »

to o co chodziło z tą sondą? skoro nie było błędów w VAGu, to skąd wiadomo, że była uszkodzona?
Awatar użytkownika
Cichy6N
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Cichy6N »

Witam. Mam polo 1.6 8v i spalanie w mieście to ok 10 l. Myślę, że w tych silnikach to norma. Nic tylko lać :D
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Artpolo
Witam, witam. Co tam słychować ciekawego? Ja rzadko bywam na stronce bo taka praca ale ostatnio trzoszke cześciej. Powiedz mi kolego gdzie to tak czesto sie mijalismy??? Ja to obczajam każdą polóweczkę jaką widzą moje oczy;p;p;p
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
P
Pawel-6N
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawel-6N »

Tak na marginesie: u mnie spalanie wzrosło po zmianie felg z 6 na 7 cali, o 1-1,5 litra.
B
Bartek87_polo6N
Newbie
Newbie

Post autor: Bartek87_polo6N »

Witam
Mam do was pytanko. Mam polo 1.0 95r. Czy spalanie 6-7 l po miecie to nie jest za duzo ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”