Wydech...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Wydech...

Post autor: zakrent »

Pytanie może być lekko głupie ale trudno :grin:
Szykuje mi sie wymiana tłumika końcowego. Pola troszke głośniej niż inne Pauliny chodzi. Mechanik powiedział że końcowy jest pusty. Pytanie polega na tym czy dzieki temy wydmuchaniu jest cosik wiecej kucy czy też nie. Bo jak nie to wymienie na nowy i bedzie cichutko. Ale zaś jak jest cosik wiecej to raczej tak zostawie.
Dzieki z góry za jakiekolwiek odp.
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Na pewno wydmuchany tłumik nie podnosi mocy ;). "wydmuchanie" dotyczy zwłaszcza samej waty wygłuszającej, a nie wewnętrznej konstrukcji tłumika-komory zakręty zwężki. Chyba że jest to już taki paździerz ze posypał sie w środku, ale wtedy prędzej wiszące płaty zardzewiałej blachy go zatkają niż odetkają. Tak czy siak wymiana
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Fajno. Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Więc dziś wymiana na bank bo koszt nie jest duży.
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

koszt nie duży hmm to zależy co kupisz jak najtańszy to nie zdziw się jak będzie głośniejszy od przepalonego oryginału :), do poli jedynie ciche tłumiki to BOSAL z tym ze cena jest też fajna :grin:, ASMET tez niby cichy ale wytrzymuje tyle ile dają na niego gwarancji czyli 18 miesięcy potem zaczyna wkurzająco "buczeć"
Awatar użytkownika
Matelko
Początkujący
Początkujący

Post autor: Matelko »

Ja po zakupie polki wymieniałem tłumik koncowy i rure do katalizatra koszt ok 200 zł całość łącznie z nowymi gumkami do zawieszenia bo stare już sie rozwalały wszystko bziuczy jak powinno zobczymy ile to wytrzyma heh.
Awatar użytkownika
zakrent
Raczkujący
Raczkujący

Tłumik końcowy wymieniony :) Troszkę sie zdziwiłem jak się okazało że nie jest idealnie taki sam jak poprzedni ale pasuje. Uchwyty miały troche inny rozstaw ale jakoś się spasowało...powiedzmy. Ważne że się trzyma i jest ciszej. Jedyny minus to taki, że Puszcza "bączki" przy samoistnym zwalnianiu na biegu. Ogólnie. Ok
śr. 7,1/100km
max speed 187km/h !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”