Woda leje się do środka auta :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kondzio91
Newbie
Newbie

Woda leje się do środka auta :/

Post autor: kondzio91 »

Witam ponownie. Problem z moim autkiem jest taki, że pod akumulatorem wygniła dziura w blasze i przez nią w czasie deszczu leje się dość spora ilość wody do wnętrza auta. Wszystko ładnie pięknie, ale poprzedni właściciel już tam maczał palce, jest tam kosmiczna ilość jakiegoś silikonu, guma, blacha, masakra... :angry2: Z tego co zauważyłem, woda leje się pod akumulator z takiej rynienki nad nagrzewnicą i sterownikiem silnika i podejrzewam że nie będę jedynym, który ma problem z takim wyciekiem. Macie może jakiś sprawdzony sposób na to, żeby w środku w końcu było sucho? Ja już odpadam po prostu... Myślałem nad tym, żeby zamiast oryginalnego plastiku wyciąć blachę, która by zasłaniała całą tą lukę pod podszybiem a wlot powietrza do nawiewu jakoś inaczej opatentować... Pomocy panowie :( Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

Pod akumulatorem masz (powinienies miec oryginalnie) odpływ wody po drugiej stronie tak samo, dodatkowo nad akumulatorem jest kawałek 25 cm uszczelki, sprawdz oddpływy o których pisze i zobacz czy przetłoczenie na blasze pod szyba nie jest nigdzie ugnite pekniete moze dodatkowo tam leci woda ??
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

cieknąca półka na akumulator to bolączka tego modelu :glare: . Najlepiej wymontuj wszystko z tej półki pod szybą i dokładnie umyj do blachy. Jak będzie jakaś rdza(dziury) to wytnij te fragmenty do zdrowej blachy, zaminiuj krawędzie i jak wyschnie zalep je włóknem szklanym (albo zaspawaj jeśli masz możliwości :) ). Nie ma co bawić się bitexami, silikonem, barankiem etc. Jak chcesz żeby to było dobrze zrobione i akumulator nie spadł pasażerowi któregoś dnia na kolana to zrób jak powiedziałem :piwo:
k
kondzio91
Newbie
Newbie

Post autor: kondzio91 »

Dziękuję za porady :D
A więc sprawa ma się tak, że wyciąłem wszystkie wiejskie patenty poprzedniego właściciela, zostałem z dziurą :P Wspawałem nowy kawałek blachy, niestety wiadomo jak spawie się blaszkę 0,8 mm :( Nie do wszystkich miejsc udało się dotrzeć pistoletem. W ściance jest dziura przez którą miałaby się wylewać woda. Ogółem teraz wyklarował się w mojej głowie pomysł, że wyszlifuję moje spawy, zapodkładuję całość i wyłożę wszystko włóknem szklanym i żywicą, powinno być :oki:
Pozdro :grin:
j
jimi-hendrix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jimi-hendrix »

[quote=""lukas2305""]cieknąca półka na akumulator to bolączka tego modelu :glare: . Najlepiej wymontuj wszystko z tej półki pod szybą i dokładnie umyj do blachy. Jak będzie jakaś rdza(dziury) to wytnij te fragmenty do zdrowej blachy, zaminiuj krawędzie i jak wyschnie zalep je włóknem szklanym (albo zaspawaj jeśli masz możliwości :) ). Nie ma co bawić się bitexami, silikonem, barankiem etc. Jak chcesz żeby to było dobrze zrobione i akumulator nie spadł pasażerowi któregoś dnia na kolana to zrób jak powiedziałem :piwo:[/quote]

To samo zrobiłem u siebie.
Dałem podwójną warstwę maty szklanej z żywicą a na koniec podkład i lakier. Dokładnie oczyściłem odpływ z liści i innych brudów i po sprawie.
P.S. Jak będziesz nakładał żywicę pamiętaj aby zabezpieczyć tapicerkę wewnątrz auta
Moje marzenie
[url=http://www.classiccarsglobal.com/ad.asp?ad=001719]czeka na mnie za wielką wodą]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”