Wszystko o: Open Air - dach, silniczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Messiash
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Messiash »

a ja zapytam czy ktoś robił sobie taki dach w Polówce? da radę? jakie koszty?
d
dedo92
Newbie
Newbie

Post autor: dedo92 »

Ponawiam prośbę o silniczek do open air :))
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

wcześniej podałem stronę gdzie możesz sobie kupić taki silniczek, dorobić też można zapewne w tej samej firmie co podałem wcześniej o! :)
k
krzysiektoudi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiektoudi »

mam takie pytanko a mianowicie jakiej długości są śruby do silniczka oraz jaką powinny mieć średnicę a najlepiej gdyby ktoś podał ich numer katalogowy z góry dzięki
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""krzysiektoudi""]a najlepiej gdyby ktoś podał ich numer katalogowy z góry dzięki[/quote]
Najlepiej jakbyś zadawał pytania w tematach do tego przeznaczonychPo to jest wątek o nr części z ETKA.
Śruba stożkowa - M5x25 - N10045703
m
maciekOPEN
Newbie
Newbie

Post autor: maciekOPEN »

nie wiem czy dobrze trafiłem w temat ale może nie będzie aż tak źle ;) potrzebuję silniczek do dachu open air wiem że ciężko o niego ale jak by ktoś miał silniczek lub samego tryba to chętnie odkupie ;))
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

A ja mam pytanie do Was - po zimie mam problem z otworzeniem dachu. Słychać, że coś się przesuwa o jakiś 1-2cm i czuć ruch. Niestety po tym czasie się blokuje i nie chce iść dalej.
Gdzie można szukać przyczyny? Da się jakoś metodą siłową pomoc w otwieraniu dachu pchając go od góry czy coś? Nie chcę niczego uszkodzić, więc pytam osób, które przerabiały już te problemy. Silnik sprawny, bo słychać jego pracę, ale po sekundzie przestaje ciągnąć, bo napotyka jakiś opór.

Może jakoś da się dostać do prowadnic od wewnątrz i posprawdzać?
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Tomek001
dach Ci zesztywniał (i zapewne się trochę też skurczył) po długim czasie nieużywania, normalna sprawa po tylu latach. Silniczek więc nie daje rady przesunąć suwaków na rogach (tam trzeba najwięcej siły). Jedyny siłowy bezinwazyjny sposób to kluczyk do silniczka i manualnie próbować otworzyć (jest taki specjalny w kształcie litery Z, możliwe że go masz i sam o tym nie wiesz, bo ja miałem i myślałem na początku że to pręt jakiś niepotrzebny)

a do adminów: jak można to podepnijcie ten temat jako "Wszystko o: open air - dach, silniczki", bo temat jest dość wyczerpujący w tej kwestii i może się przydać strudzonym szukaczom :)
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Dużo problemów by było z zamontowaniem do zwykłego polo takiego miękkiego dachu,ma ktoś może info na ten temat ?
Obrazek
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

raczej nikt samemu się w to nie bawił, ale są firmy które takie rzeczy robią i tam trzeba by szukać dla Ciebie odpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Podeślij jakiś adres może kiedyś się przyda :)
Obrazek
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

jest gdzieś na poprzednich stronach
Awatar użytkownika
rupert
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rupert »

raczej nikt samemu się w to nie bawił
dumle ja sie bawiłem ale w derby... :grin:
Obrazek
masz może jakąś fotkę gdzie widać te śruby do naciągania dachu bo mam u siebie taki problem że dach sie do końca nie domyka od środka widać około 2 cm przerwe zamykam go ręcznie bo chyba silnik jest padniety (może jakby był dobry to by zamknął do końca?)

szukam też silnika gdzieś poszukałem troche w sieci i powinny też pasować z mazdy 121 i z Corsy A może ktoś ma?coś takiego:
Obrazek
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

przekładałeś dach i nie wiesz gdzie się to ustawia? :) znajdują się w tylnej belce mocowania dachu, na poprzedniej stronie masz schematycznie narysowane gdzie (schowane pod poszyciem podsufitki)

co do silniczków to podałem na którejś z poprzednich stron adres gdzie można popytać o silniczki (ja tam kupiłem swój w mocniejszej wersji od innego auta, już prawie 2 lata działa bez zarzutu)
Awatar użytkownika
rupert
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rupert »

okazało sie że silniczek działa z wiązką coś nie tak było :-D dumle używasz jakiegoś smaru lub czegoś innego do prowadnic??i u mnie chyba niema możliwości ustawiania naciągu bo niema tam żadnych śrubek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”