[6n2] PROBLEM Z PODUSZKĄ POWIETRZNĄ

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
scooter_elect
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] PROBLEM Z PODUSZKĄ POWIETRZNĄ

Post autor: scooter_elect »

Witam wszystkich. Mam jeden problem z poduszką powietrzną (kontrolka poduszki). O tuż to że padł mi akumulator i nie mogłem zapalić silnika na mieście, trochę odczekałem ,i zapaliłem. Tylko już się zapaliła kontrolka poduszki powietrznej. wziełem jak wróciłem do domu to odłączyłem akumulator na kilka minut, zapalam silnik , kontrolka gasńe ale po chwili sie zapala :angry2: :angry2: Z góry dziękuje za podpowiedzi. pozdrawiam
NIE MA TO JAK VW
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Musisz skasować błąd komputerem.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
b
bartolll
Newbie
Newbie

Post autor: bartolll »

Wg mnie to wina taśmy w kierownicy. Nadaje się do wymiany nie da się naprawić.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""bartolll""]Wg mnie to wina taśmy w kierownicy. Nadaje się do wymiany nie da się naprawić.[/quote]
piszesz jak sprzedawca z allegro ktory chce wcisnąć towar! Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?? masakra. najpierw trzeba podłączyć pod kompa i sprawdzić ot co. A nie wyroki bez procesu.
b
bartolll
Newbie
Newbie

Wiem co piszę i nie jestem żadnym sprzedawcą :) Tych elementów się nie naprawia nie ma fizycznej możliwości jest to cienki laminat elastyczny z wtopionymi ścieżkami przewodzącymi i jeśli nastąpi przerwanie ścieżki to już koniec. Przerabiałem ten temat w Passacie nic nie zrobisz a naprawa tego typu uszkodzenia to nie kasowanie błędów.

czaja napisał "najpierw trzeba podłączyć pod kompa i sprawdzić ot co. A nie wyroki bez procesu" będziesz zaskoczony kiedy komp wyświetli błąd taśmy to nie jest pierwszy przypadek
Awatar użytkownika
scooter_elect
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: scooter_elect »

a wie ktoś może gdzie się znajduje jakiś przekaźnik lub bezpiecznik do poduszek.
PS tak nagle by się taśma po sypała ?
NIE MA TO JAK VW
M
McGrady
Początkujący
Początkujący

Post autor: McGrady »

tak często się sypią taśmy. w VW jest to dosyć częsta przypadłość. Ale zamiast odrazu wymieniać taśmę radzę podłączyć pod komputer auto, skasować błędy. Jeśli się skasują to pokręć kierownicą i zobaczy czy błąd nie powraca... Jeśli nie powraca to ok. Jeśli powraca to taśma do wymiany.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""bartolll""]Wiem co piszę i nie jestem żadnym sprzedawcą[/quote]
nie napisałem że jesteś :)
[quote=""bartolll""]Tych elementów się nie naprawia nie ma fizycznej możliwości jest to cienki laminat elastyczny z wtopionymi ścieżkami przewodzącymi i jeśli nastąpi przerwanie ścieżki to już koniec. Przerabiałem ten temat w Passacie nic nie zrobisz a naprawa tego typu uszkodzenia to nie kasowanie błędów[/quote]
Zgadzam się w 100%
[quote=""bartolll""]będziesz zaskoczony kiedy komp wyświetli błąd taśmy to nie jest pierwszy przypadek[/quote]
Nie będę zaskoczony :) może się i tak zdarzyć. Ale w tym przypadku ja stawiam na zwykłego babola. Dlaczego? Ano dlatego że przed zdjęciem klem nic się nie działo i nic więcej kolega nie grzebał.
b
bartolll
Newbie
Newbie

Kolego czaja. Zwykłe zdjęcie klem już dawno wyeliminowało by ten błąd. Nawet kasowanie Vagiem, jak pisał użytkownik niestety po kasowaniu pojawia się nadal więc przyczyna jest trwała nie spowodowana niewłaściwym przeprowadzeniem wymiany oleju. Proszę czytać posty uważnie i ze zrozumieniem a nie nabijać puste wypowiedzi nic nie wnoszące do problemu.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""bartolll""]Nawet kasowanie Vagiem, jak pisał użytkownik niestety po kasowaniu pojawia się nada[/quote]

Nie widzę zeby scooter_elect napisał gdziekolwiek że kasował błąd vagiem...

[quote=""bartolll""]Proszę czytać posty uważnie i ze zrozumieniem a nie nabijać puste wypowiedzi nic nie wnoszące do problemu.
[/quote]

To chyba dotyczy Ciebie a nie czaji... ! Ty czytaj posty ze zrozumieniem i nie wymyślaj niewiadomo czego !!
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Miałem taki sam przypadek z poduszką, kiedy padł mi akumulator, wtedy ciągle świeciła się kontrolka poduszek, po skasowaniu VAG wszystko wróciło do normy.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Szanowny użytkowniku bartolll
Jakbym nie wiedział co piszę to bym nie pisał. Ja nie muszę sobie nic nabijać. Nie będziemy się licytować kto ma większą wiedzę w danym zakresie bo widzę że jesteś obeznany w temacie.
Ale widzę też że masz jakiś problem z odmiennym zdaniem innych użytkowników.
Po pierwsze primo: autor tematu nie napisał że błędów nie da się wykasować. wogóle nie napisał że podłączał auto pod kompa, a tu twoja teza:
[quote=""bartolll""]Zwykłe zdjęcie klem już dawno wyeliminowało by ten błąd. Nawet kasowanie Vagiem, jak pisał użytkownik niestety po kasowaniu pojawia się nadal więc przyczyna jest trwała nie spowodowana niewłaściwym przeprowadzeniem wymiany oleju[/quote]
więc albo odpowiadasz na jakiś inny wątek albo się pogubiłeś. Dla precyzji przytaczam jeszcze raz wypowiedź autora:
[quote=""scooter_elect""]Witam wszystkich. Mam jeden problem z poduszką powietrzną (kontrolka poduszki). O tuż to że padł mi akumulator i nie mogłem zapalić silnika na mieście, trochę odczekałem ,i zapaliłem. Tylko już się zapaliła kontrolka poduszki powietrznej. wziełem jak wróciłem do domu to odłączyłem akumulator na kilka minut, zapalam silnik , kontrolka gasńe ale po chwili sie zapala Z góry dziękuje za podpowiedzi. pozdrawiam[/quote]
Zatem jak jest?? Czy dalej masz jakieś wątpliwości??

Acha, i jak masz jakieś ale do moderatora lub administratora to pisz PW lub zapraszamy do uwag do forum. Bo tak to sam robisz off topa pouczajac innych o tym samym.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

a ja napiszę tak babol wyskoczył z powodu za niskiego napięcia na sensorku (rozładowane aku) i tyle , wykasować i po problemie o ile dobrze pamiętam to chyba błąd nr 532
[quote=""bartolll""]kasowanie VAG jest jednoznaczne z odłączeniem aku[/quote]
ciekawa teoria w szczególności dotycząca sensora jaśków :mrgreen:
Obrazek
b
bartolll
Newbie
Newbie

scooter_elect napisał(a): wziełem jak wróciłem do domu to odłączyłem akumulator na kilka minut, zapalam silnik .... Niestety czaja jest mowa o odłączeniu akumulatora a chyba jesteś doświadczony i wiesz , że drobne błędy kasuje się po takiej operacji jeśli uszkodzenie jest wyeliminowane, w tym przypadku niestety błąd pojawia się ciągle. Poza tym przeczytaj co napisałeś w swoim poście "piszesz jak sprzedawca z allegro ktory chce wcisnąć towar! Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?? masakra. najpierw trzeba podłączyć pod kompa i sprawdzić ot co. A nie wyroki bez procesu." i kto tu ma problem z odmiennym zdaniem innych użytkowników?

savic w pasku po wymianie taśmy od poduszki po założeniu klem błąd wykasował się sam :)
M
McGrady
Początkujący
Początkujący

Post autor: McGrady »

widocznie passat ma funkcję "samo diagnostyki" bardzo dużo nowszych samochodów ją posiada...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”