[86c/86c2f/Derby] Licznik od g40 do 86c2F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Post autor: zar3k »

dzieki, dzis zdejme nakladki na tarcze i zobacze czy bedzie ok ;) od czasu do czasu nie dziala mi rowniez predkosciomierz, gdy go lekko uderze zaczyna dzialac lecz tez nie do konca udolnie ;) na wertepach zdarza sie ze wskazowka podskakuje razem z samochodem ;) tutaj chyba nie mozna mowic o tym ze przeszkadza nakladka na tarcze bo bolec od wskazowki jest malutki i dziura w tarczy duzo wieksza ;)
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

[quote=""zar3k""]na wertepach zdarza sie ze wskazowka podskakuje razem z samochodem[/quote]
to dziwne :P fakt ze tam jest sprezynka ,ktora odbija wskazowke do poczatku i ma duuuza bezwladnosc .. ale jak sie jedzie to i tak przeciez wskqazowka powinna sie podnosic ( chyba ze mowimy o sytuacji jazdy ponizej 20km/h ) .. ale to po jakich ty wertepach jezdzisz ?? !! :lol: pamietam mialem podobna sytuacje ale wtedy zle wskazowke wsadzilem (odrazu na ograniczniku) .. zacinajacy sie predkosciomierz tez mi sie przytrafil i kazdemu kto sciagal zegary :P poprostu sa zle wlozone i linka nie siedzi do konca :P .. aha i wskazowka od predosciomierza jest najciezsza , wiec musi byc mocno wcisnieta na trzpien ( dlatego tak ciezko zchodzi przy sciaganiu )
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

poki co wkazowka od poziomu paliwa dziala, zobaczymy co bedzie z predkosciomierzem ;)
Awatar użytkownika
robson_swdn
Newbie
Newbie

Post autor: robson_swdn »

Jakie żarówki mam kupić do licznika bez zegarka i obrotka?? Takie żeby mocno oświetlały cały licznik, anie tylko punktowo.
Volkswagen Polo 86c2f 1.0 AAU KAT 45KM 1991r.
Skoda Felicia 1.6 AEE 75KM 1998r.
Volkswagen Polo 6N 1.4 ABD 60KM 1996r. - obecnie
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Ja mam ledy i ladnie wszystko oswietla tylko trzeba pamietac o tym zeby kupic diody samochodowe
Awatar użytkownika
robson_swdn
Newbie
Newbie

Post autor: robson_swdn »

Mógłbym prosić o jakiś symbol?? Fotke?? Linka np. do aukcji?? Z góry dziękuję :D

Edit: Już dzisiaj kupiłem. Mają takie żaróweczki nawet na stacji benzynowej :good:
Volkswagen Polo 86c2f 1.0 AAU KAT 45KM 1991r.
Skoda Felicia 1.6 AEE 75KM 1998r.
Volkswagen Polo 6N 1.4 ABD 60KM 1996r. - obecnie
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

prześledziłem cały temat i nic konkretnego nie znalazłem
chce zrobić świecące wzkazówki :grin:
żadne malowanie farbą mi nic nieda bo mam podświetlane tarcze od środka tak jakby tarcze Indiglo
z jakiego auta podejdą :?:
ralph coś pisał o polonezie :bow: ktoś już to robił :?:
z audi 80 nie paszą :jester:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Bishop
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Bishop »

Wsadzenie licznika od G40 PY (240kph.) w AAV (200kph.) ma za sobą jakieś przekłamywania prędkości ? Jeżeli tak, to jak można się ich pozbyć... ?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

ma delikatne przekłamania na predkosci podobnie jak na oponach innego rozmiaru
t
toudi19w
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: toudi19w »

Tak sobie przeglądam temat i wpadłem na pomysł. widziałem diody np 2 kolorowe. niebieski i czerwony. chodzi mi o to że licznik byłby podświetlany na niebiesko a w momencie wkroczenia na czerwone pole obrotkiem zmienia się podświetlenie na czerwone. co o tym sądzicie??
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Pomysł ciekawy troche trzeba by było pokombnować ale na dobrą sprawę to nie każdy dociska do końca:P
t
toudi19w
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: toudi19w »

heh właśnie o to chodzi żeby nikt nie dociągał do końca. jakaś taka mała przestroga. pomyśle nad tym
Awatar użytkownika
Wojt@s
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Wojt@s »

Witam koledzy!!

mam problem z prędkościomierzem.

Licznik zaczyna się na 20km/h i kończy na 200stu. Bolec jest minimalnie albo na wysokośći 20stki. Zawyża mi wskazania.

Jadąc 110km/h kolega w bmw ma 90km/h , wedlug GPS-u pokazuje mi 86km/h.

Autko 1.4D , coupe, wymiar opon 13 cali, 145 szerokie i 80 wysokie, wiec z tego co znalazlem to standart. Więc skąd te przekłamania?? Skrzynia 5 biegów, rocznik autka 1991.
I
Izaf
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Izaf »

Przekłamanie pewnie stąd, że ktoś kombinował coś z licznikiem i zdejmował wskazówkę.
t
tolek102
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: tolek102 »

a ja mam takie pytanko
wymieniałem kiedyś u siebie zegary, malowałem i takie tam, wszystko ładnie chodziło ale ostatnio zaczął zacinać mi się licznik zliczający liczbę przejechanych kilometrów, jako że mam auto w gazie jest mi on raczej potrzebny żeby wiedzieć kiedy tankować
macie może jakąś diagnozę co to może być? przez jakiś czas zacinał się tylko na chwile, a ostatnio po przejechaniu 2,9km zatrzymuje się i czasami jak mu się odechce to się odwiesi i pokazuje dalej (ostatnio dopiero po ok. 40km się odwiesił)
Ortografia to moja bardzo słaba strona, więc wybaczcie mi wszystkie błędy :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”