Witam,
Mam takie pytanie czy spotkaliście się z taką sprawą, jestem użytkownikiem VW Polo z roku 2007 od nowości i ostatni mi czasy wsiadając do samochodu zobaczyłem prze przednia szyba czołowa jest pęknięta od górnej krawędzi do środka szyby. I moje pytanie czy coś wiecie na temat pękania szyb a jeśli tak to jak VW Poznań się odnosi do wymiany szyby czołowej poprzez ASO?
prawdopodobnie wada fabryczna, szyba po zamontowaniu pracuje, są w pewnych punktach szyby napięcia, nie powinno jednak dochodzić do samoistnych uszkodzeń szyby no chyba że jakiś kamyczek z tira uderzył nagle w dolną lub górną część szyby wtedy często dochodzi do pęknięć od bocznych części szyb które z czasem rosną i mogą dochodzić do połowy szyby.
Cosik nie tak jak na młode auto, nie wiem czy to gwarancja obejmuje, ale jedno wiem, do 6N szybka czołowa kosztuje około ~400 zł u jakiegoś rzemieślnika także wydatek jest...aż strach pomyśleć ile sobie zaśpiewają w ASO, może zmienią jeśli na gwarancji, trzeba zapytać czy gwarancja obejmuje takie coś,.. :commando:
dzieki za info sprawa wyglada tak udałem sie do ASO wykonali zdjecia peknięcia i czekamy na odpowiedz z Poznania i tu wlasnie sie pojawia moje pytanie, fakt nie ma sladu udezenia tym bardziej ze nie mialo ono miejsca skoro samochod stał pod garazem wiec czekam na odpowiedz bo jakos nie specjalnie w nowym aucie usmiecha mi sie wydawac sos za szybe skoro przez pare miesiecy mam jeszcze na niego gwarancje, zobaczymy jakie stanowisko Poznań zajmie w tej sprawie jak bede znal odpowiedz napewno napisze , dzieki za info i tym czasem CU
P.S.
do N6 bym wymienił szybe czołowa bo mam strasznie porysowana, jakies sugestie? Pozdrawiam
fo 6N szybka piklingtona biała kosztuje jakoś 370 zł, z odcieniem zielonym jest droższa, montaż jakieś 75 zł.
ja np. tak płaciłem, w polerkę się nie baw, a jeśli rysy nie zagrażają bezpieczeństwu to może nie top tyle kasy na to bo i tak nigdy tej kasy nie odzyskasz...pomyśl.
Te polówki mają mięciutkie szyby czołowe, dlatego nigdy nie używam skrobaczki bo rysują się sakramencko.
Co do reakcji ASO to bez pierdnięcia powinni wymienić, ale to tylko gdybanie, mamy takie czasy, że różne bajki się śpiewa tylko po to aby uniknąć odpowiedzialności, życzę ci aby wymienili na koszt firmy w końcu wada fabryczna jeśli samo się to zrobiło...
pozdrawiam hej
co do szyby do 6N to czesto gesto mama nim jezdzi i marudzi - wiesz jakie sa mamy wiec bede musial sie ogarnac i to zrobic atuko z '95 a jak nowe malo uzytkowane przebieg km znikomy jak na ten rocznik i jezdzi jak dzik:p
a co do N9 jutro bede wiedzial cos wiecej max na 2 dzien wiec napisze niezwlocznie informujac innych uzytkownikow jak Poznan sie do tego odniesie, tak czy siak dzieki za info
poszło z AC bo ? jeżeli masz gwarancje nie widać żadnego, ale to żadnego uderzenia kamienia to odwołanie jeszcze przysługuje. Ty nie jestes dla ASO oni są dla Ciebie pamiętaj !!!
właśnie znajomi prowadzą ASO i jak wtedy auto było jeszcze na gwarancji to chcieli zrobić wszystko co się tylko da ale właśnie po wyjęciu szyby okazało się ze na rancie ma pęknięcie wielkości łepka od szpilki i kicha gdyby była nie klejona a w uszczelce do rantu szyby by nie doszło... coż jak wyżej poszło z AC bo jeszcze czujnik deszczu + inne gadzety w szybie :-( aszzzz szkoda gadać....
ehhh szkoda... ja miałem podobną sytuacje z tym że dawno po gwarancji zostawiłem samochod na 2 h na parkingu wracam i peknieta... nie widac nic zadnych uderzen czy coś, po zdjęciu oslony plastikowej od dołu widać w ktorym miejscu kamien jakis walnął .... no ale nic bez Ot pozdro
Oryginalna (znaczek VW) szyba przednia bez czujnika deszczu do polo kupiona w serwisie - 1056 zł + dodatki. Koszt wymiany - 320 zł. Razem wszystko 1570 złoty
Niestety z mojego AC (naprawa serwisowa).
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 15:17 przez irekk, łącznie zmieniany 1 raz.