czy moze mi ktos poradzic jak sprawdzic elektrozawor na pompie. Auto krecia ale nie odpala.Czy istnieje jak mozliwosc polaczenia go na krotko z ominieciem immo. Po przekreceniu kluczyka slysze cykniecie w pompie. Czy to jest znak ze z elektrozaworem wszystko OK??
Witam ja tu mam morze i mało do gadania lecz nie pisz tyle postów a co do pompy to tak auto Twoje całkiem nie odpala? .. przyczyn morze być dużo jeśli chciał byś zregenerować swoja pompę daj znać pa priv mój ojciec je regeneruje a przyczyn dlaczego nie podaje..... jest dużo....
[quote=""pita17""]Witam ja tu mam morze i mało do gadania lecz nie pisz tyle postów a co do pompy to tak auto Twoje całkiem nie odpala? .. przyczyn morze być dużo jeśli chciał byś zregenerować swoja pompę daj znać pa priv mój ojciec je regeneruje a przyczyn dlaczego nie podaje..... jest dużo....[/quote]
czytaj uwaznie pytanie w poscie, nie szukam nikogo co regeneruje pompy.
elektrozawór raczej masz ok. jest dużo o nim na forum. można go sprawdzić podpinając 12v do jednego z kabelków. wtedy sie otwiera.a jak odłączysz to zamyka. immo powoduje to ze po odpaleniu silnika auto zaraz zgasnie a u ciebie wogóle nie łapie.
[quote=""ghul177""]elektrozawór raczej masz ok. jest dużo o nim na forum. można go sprawdzić podpinając 12v do jednego z kabelków. wtedy sie otwiera.a jak odłączysz to zamyka. immo powoduje to ze po odpaleniu silnika auto zaraz zgasnie a u ciebie wogóle nie łapie.[/quote]
dzieki za konkretna odpowiedz. Teraz juz jestem na 100 % pewny ze to wina pompy.
[quote=""jontki""]dzieki za konkretna odpowiedz. Teraz juz jestem na 100 % pewny ze to wina pompy.[/quote]
A ja nie jestem pewien. Pierwsze pytanie brzmi: kopci? na jaki kolor?
Są trzy niezbędne rzeczy do zaskoczenia diesla:
-paliwo
-powietrze
-czynnik inicjujący (czytaj temperatura+ciśnienie)
Skoro dolot powietrza masz ok, to zmierz sobie ciśnienie sprężania i zobacz świece żarowe. Dalej zobacz na filtr paliwa i przewody gumowe (czy nie ma bąbelków). Później powiedz jakie są spaliny przy kręceniu...
[quote=""mmmarcin""]Później powiedz jakie są spaliny przy kręceniu...
[/quote]
Mi jak długo z rana kręcę to leci taka duża ilość dymku z tyłu czego to objaw?? Jak jest już "przepalony" to idzie od strzała i nie ma już dymku z tyłu ;-)
Generalnie to diesel na zimno nie pracuje kulturalnie. Puki są to białe spaliny to jest dobrze. Jak niebieskie albo chmury czarnego dymu to trzeba się martwić.
Ale mały, jasny dymek to w żadnym wypadku nie jest powód do zmartwień. Ten typ tak ma.
[quote=""mmmarcin""][quote=""jontki""]dzieki za konkretna odpowiedz. Teraz juz jestem na 100 % pewny ze to wina pompy.[/quote]
A ja nie jestem pewien. Pierwsze pytanie brzmi: kopci? na jaki kolor?
Są trzy niezbędne rzeczy do zaskoczenia diesla:
-paliwo
-powietrze
-czynnik inicjujący (czytaj temperatura+ciśnienie)
Skoro dolot powietrza masz ok, to zmierz sobie ciśnienie sprężania i zobacz świece żarowe. Dalej zobacz na filtr paliwa i przewody gumowe (czy nie ma bąbelków). Później powiedz jakie są spaliny przy kręceniu...[/quote]
Sprawdzilem to wszystko, pompa po prostu nie podaje paliwa na wtryski.
Zamowilem juz dobra pompe, dam znac jaki bedzie efekt.