red koza 6N - gwint, borbet 8j. NEW FOTY, AKTUAL

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ferdek540
Raczkujący
Raczkujący

red koza 6N - gwint, borbet 8j. NEW FOTY, AKTUAL

Post autor: ferdek540 »

witam, w "powitalni" obiecałem że pokaże wam moją zabawkę
rocznik 97, silnik 1.0 ALL, wyposażenie to ABS, wspomaganie, dwie poduchy, w polo nic nie modzone, all seria, przebieg ponad 145000 w co niewierze ;P
myślę że nadaje się ona na lekki tuning, chciałbym ją posadzić, zmienić przednie światła, założyć jakiś fajny felunek, chciałem poszerzaną stal ale nie wiem czy to za bardzo jej nie zmuli ale takie mody to na wiosnę bo na razie nie mam funduszy
przed zimą musze zmienić uszczelniacz od "wodzika" w skrzyni, olej w niej, oczywiście rozrząd bo nie wiadomo ile ma, wyprzedzając pytania tak auto jest z sprowadzone z niemiec ;)
sorka że taka brudna ale to z braku czasu ;P jeszcze będą fotki po myciu ;P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[size=99px]aktualizacja pierwszego postu :)
[/size]
przez pare latek powolutku autko przechodziło transformacje, przeprowadzone zmiany:

-znaczki VW psiknięte na czarno
-zdjęty emblemat POLO
-przód kierunki czarne sonar
-pomalowanie okolic odbłyśnika na czarny mat (smoked-em tego nie nazwe:P)
-xenon 6000k jako długie, zarówka halogenowa "zółta" jako krótkie + przysłonka własnej roboty
-tylne światła TYC black
-brak mgły tylnej, wzamian 2x światło wstecznego
-dołożony oryginalny zestaw elektrycznych szybek
-radyjko LG w kolorze podświetlania liczników, jakieś tam głośniki + bass w bagażniku
-wyrzucony stabilizator przedniego zawieszenia
-zawieszenie gwintowane mts czerwone
-buciki borbet 8 i 7 j 14' po własnoręcznym wylizaniu, koralowa perła, et 25, gumy 195 x 45 tył ventus k102, przód rainsport2
-zimny dolot

plany:

-odboje gwintu
-minimalne poprawki lakiernicze
-skompletowanie dekielków
-wyrzucenie xenonu na rzecz seryjnych żarówek
-światła przeciwmgielne z xenonem przynajmniej 8000k

foty:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2014, 14:24 przez ferdek540, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

powitać kolege z podkarpacia :) trzeba bylo w niedziele na zakonczenie przyjechac do RZE :)
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Prezentuje się ładnie. Ja bym wywalił naklejkę Deutschland na klapie, a także ten emblemat nad kierunkiem z boku, może ściagnął bym listwy i znaczek polo jeszcze. I jeszcze jakieś alu by się przydało :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
ferdek540
Raczkujący
Raczkujący

Paffcio miałem zamiar golfem kumpla który nie ma prawka a który jest już po jakichś modach ale wyszło tak że w sobotę miałem jego 18 a w niedziele jeszcze nie bardzo moglem wsiadać za kółko :P

mareck wlepa będzie dopóki polo nie stanie na polskich numerach, sam widzisz jakie ma "blachy" ;P ten emblemat mi sie podoba, znaczek POLO prędzej czy później poleci, z alu jak pisalem to przed zimą nic nie bedzie raczej... brak funduszy ;|
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

witaj ferdek

polówencja wygląda nadzwyczaj dobrze, może niekoniecznie ten przebieg jest po korekcie,
zrób prostą rzecz sprawdź kompresję silnika to dużo ci powie i ogólnie kuknij na stan pasków kolektora wydechowego to też dużo może powiedzieć o stanie faktycznym
zapodaj fotencję komory silnika chętnie kuknę.
chciałem poszerzaną stal ale nie wiem czy to za bardzo jej nie zmuli
dobrze prawisz, szeroka stal i oponki już typu 195 zrobi z tego samochodzika muła jak polonez na gaz...

Co do rzeczy do zrobienia to fakt badzo musisz dbać o skrzynię szczególnie o wybierak i poziom oleju no i wszystkie płyny, kompletny rozrząd wymiana i będzie super szczur, :oki:

co do zmian:
Na twoim miejscu pozbyłbym się gadżetu naklejki "D", kołpaki (tylko z tego względu że ogólnie nie uznaję kołpaków tylko gołe fele stalówki czy aluski hehe), z tytułu ekonomii to oponki jak na tą wersję silnikową masz zbyt szerokie sądzę po fotkach, pomyśl o zmianie na delikatnie węższe max 175 w twoim przypadku a optymalnie 165

Zawitaj też do nas na forum Vagpodkarpacie:
http://www.vag-podkarpacie.pl/

pozdrówki hej
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ooo, kolejne Polo z Podkarpacia na PKP :D Fajnie. Tak jak chłopaki pisali, pozdejmuj naklejki, ja bym jeszcze zdjął listwy z drzwi i pomalował znaczki na czarny mat. No ale to już zależy od tego co byś chciał zrobić :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
PiterVR6
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: PiterVR6 »

[quote=""rat4""]
szeroka stal i oponki już typu 195 zrobi z tego samochodzika muła jak polonez na gaz...

[/quote]

na odwrót kolego koło dużo mniejsze, odetka ten silnik wiem bo sam na takich jedziłem..
Awatar użytkownika
ferdek540
Raczkujący
Raczkujący

PiterVR6 co was w tej zawodowce uczą :P

JuStIcE z czasem się zrobi, narazie to naprawdę fundusze na minusie a polo musi stanąć na polskich bachach...

rat4 ostatnio podłączałem ją do komputera i 0 błedów, lecz licznik niby przekłamuje o 10km/h wiec myśle że ktoś przebiegiem pokręcił.. trudno stwierdzić ;P tak z technicznych rzeczy to tylko ta skrzynka do roboty pozatym wszystko śmiga aż miło ;) też nie lubie kołpaków ale tak jakoś były i są xD co do opon to polo siedzi na 185 bodajże na 45 czy 50 już nie pamiętam, a tak chciałem szeroką stal :cry:

specjalnie na życzenie fotki silnika :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[size=99px]pozdro [/size] :amen:
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

1.0 nie jest trochę mulący?
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

ferdek540
Przekłamanie licznika to wina opon o mniejszym profilu niż fabryczny. Licznik jest skalibrowany tak, żeby pokazywać w miarę dokładną prędkość na ori oponach. Jak to zmienisz, to musisz się liczyć z tym że licznik nie będzie pokazywał właściwej prędkości :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

na GPSie pokazuje zawsze inaczej u mnie, około 10 km/h zawyża licznik w stosunku do podawanej prędkości w GPS.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
ferdek540
Raczkujący
Raczkujący

mareck przesiadłem sie do niego ze 90 konnego passata, powiem Ci tak, rewelacji nie ma ale swoje jedzie i nie odstaje w codziennej jeździe ;P

JuStIcE ja nie sprawdzałem tego gpsem ani z innym autem tylko komputerem, bo niby przy sprawdzaniu wskazówka powinna przejść do końca wrócić do zera i wskazać 110 a mi wskazała 100... nie wiem szczeże mówiąc co to oznacza tak słyszalem z tąd mój wniosek że zaniża o 10km h

jak to często bywa zamiast dążyć do swojego celu, znajduje się inne wady swojego autka które wymagają naprawy :evil: ..

wykryłem bube pod nogami tylnych pasażerów :
Obrazek

po pieprznięciu młotkiem w okolice korków zobaczyłem beton w garażu xD

po interwencji wygląda to tak :
Obrazek

i jeszcze parę fot gołej blachy :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sory za jakość fot :oops:

zastanawia mnie czy prawy :
Obrazek

czy lewy błotnik był malowany:
Obrazek

wszystko już założone i złożone, palców nie czuje :(
jutro pola dostanie LEDy na podświetlanie tablic i na postojówki wrzuce fotki jak to sie prezenci ;)

ps. czy nie mógł bym mieć możliwość pisania normalnych postów, a nie zatwierdzanych przed admina?
przecież nie jestem jakimś spamującym dzieckiem neo...
Awatar użytkownika
ferdek540
Raczkujący
Raczkujący

chciałem odświeżyć żebyście mi powiedzieli co do tych błotników który był malowany ?? :grin:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Lewy? :D
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

lewy na bank robiony