Polerka Białej Polówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wegi3
Newbie
Newbie

Polerka Białej Polówki

Post autor: wegi3 »

Witam Serdecznie ! Ja mam następujący problem ! Ponieważ ostatnio zakupiłem taki produkt jak Diamond Braid do polerowania samochodu ! Zrobiłem tak jak kazano umyłem samochód następnie osuszyłem wtarłem Stage 1 odczekałem 15 min potem na to Stage 2 odczekałem 5 min a potem dokłądnie polerowałem ! Niestety nie było jakiejś wielkiej zmiany ! Polerka była robiona recznie nie elektrycznie ! A efekt pokazany który miał wywołać ten preparat u mnie nie został osiągnięty ! I teraz Pytanie Dlaczego ? :niewiem:
Awatar użytkownika
wegi3
Newbie
Newbie

Mozecie polecic mi jakis dobry preparat ?
Awatar użytkownika
Picia
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Picia »

Polerka samochodu to jedynie elektrycznie, chodzi tu o usunięcie defektów lakieru, których ręcznie po prostu nie ruszymy.
A ręcznie to dobre woskowanie, najlepiej twardym woskiem np. TURTLE WAX WOSK NANO, dużo ściereczek i duzo cierpliwości, ja korzystam z Turtle Wax ICE, ale to raczej do wykańczania, efekt mniejszy a trwałość to już w ogóle.
Awatar użytkownika
wegi3
Newbie
Newbie

Ja własnie polerowałem elektrycznie ! Ale efekt był mizerny nie wiem od czego to zalezy robilem recznie tez i to samo
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

wegi3
Na białym aucie rewelacji nie będzie. A jak za mocno przytrzesz to możesz zedrzeć za dużo lakieru. Ja się na polerowaniu nie znam na tyle żeby doradzać, więc najlepiej będzie jak doradzi Ci fachowiec. Mogę jedynie polecić Twardy wosk w płynie Sonaxa - naprawdę konkretny za śmieszne pieniądze. A trzyma bardzo długo.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

Wedlug mnie najlepsza pasta jest Farecla G 3 pojemnosc 250 g .uzywamy tego po lakierowaniu auta do polerki koszt okolo 35 zl recznie mozna ale najlepszy efekt polerka elektryczna ja miałem wczesniej czarnego golfa to wyszedl pieknie znikło wiekszosc rysek
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

Nie polecam Farceli G3 jeżeli nie wiesz jaką grubość lakieru masz na aucie.

Ogólnie białego można fajnie wypucować aby się świecił, tylko trzeba dobrymi specyfikami to robić.
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Turzol robił polerkę, która wyszła lepiej niż rewelacyjnie:
viewtopic.php?f=56&t=20370&start=120 W temacie podał wszystkie środki i narzędzia (polerki, gąbki i inne) których używał. Chyba najlepsza polerka jaką widziałem na forum.
Poza tym wystarczy poszukać na forum bo podobny temat już jest:
viewtopic.php?f=26&t=18732
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”