Witam.
Po krotce sytuacja wyglada tak: auto kupilem z jednym kluczykiem...
Nie jestem pewien ale wydawalo mi sie iz przekrecajac dawniej kluczyk zamykaly sie i otwieraly wszystkie drzwi ...
Polo nie ma alarmu.
Kluczyk (scyzoryk 3 przyciski) dziala bez zarzutu tzn otwiera, zamyka drzwi oraz bagaznik i co ciekawe w przypadku otwierania bagaznika otwieraja sie tez drzwi kierowcy (czy tak powinno byc?) a z tego co pamietam to chyba tak nie bylo. Naturalnie po zamknieciu klapy centralny w calym samochodzie sie uzbraja.
Szyby niestety od poczatku nie otwieraly sie poprzez przekrecenie i przytrzymanie kluczyka ani przycisku na pilocie.
Przycisk do zamykania calego samochodu od srodka nie dziala...
Jako, ze jeden kluczyk to dla mnie za malo zakupilem drugi rowniez scyzoryk z czysta pastylka crypto48.
Dorobilem grot itp, zczytalem kod pin, zaprogramowalem kluczyk w immo, samochod odpala obydwoma kluczykami bez problemu.
I tutaj zaczely sie schody.
Chcialem zaprogramowac pilot w nowym kluczyku. Robilem to wszelkimi metodami typu jeden kluczyk w stacyjce drugi w drzwiach itp i nic!
Zdenerwowany odpalilem VAG-COM i zaczalem grzebac przy module komfortu. Oczywiscie zgodnie z instrukcjami modul komfortu>adaptacja kanal 01 itp... W wartosci obecnej jest 1 kluczyk i za cholere nie moge tego zmienic... wpisuje 2 i zawsze wraca do pozycji 1. Probowalem tez vwtool i to samo -zawsze wraca do pozycji 1. W zwiazku z tym nie moge zaprogramowac nowego pilota.
Pomyslalem ze zrobie to w inny sposob...odpalilem ponownie VAG-COMa i jade Modul komfortu>bloki pomiarowe>grupa 003 i co sie okazuje? Ze nie zczytuje mi wartosci dla kluczykow a powinno wyswietlac np 0001(jeden kluczyk) lub 0011 (dwa kluczyki)...
Co moge z tym zrobic?
Posiadam kable i programy oraz troche wiedzy z zakresu elektroniki wiec prosze o jakies wskazowki co mam zrobic.