Witam wszystkich
Czy ktoś posiada może w swojej 6n Tłumik JOM, chodzi mi o model s design, opłaca się to kupić, chodzi mi o trwałość , może ktoś ma jakieś foto jak to wygląda na aucie dzięki
link do tłumika http://www.jom.de/products/gb/Performan ... h-ABE.html
JOMa nie znam ulter niezle brzmi dedykowany no a najlepiej remus ale cena......miałem też wm sport i tez niezły basik był ogólnie dedykowane sa drogie a za dospawanie do uniwersalnego wieszaków dasz max 40 zeta najlepiej tak by był zdejmowany i mozna było ząłozyć orginał w każdej chwili nie masz problemów wtedy na przegaldzie mozę ktoś się jeszce wypowie bo niektóre tłumiki to tylko pierd wydaja co nawet nie mozna nazwac basem przyjemnym dla ucha
[quote=""bzyku777""]JOMa nie znam ulter niezle brzmi dedykowany no a najlepiej remus ale cena......miałem też wm sport i tez niezły basik był ogólnie dedykowane sa drogie a za dospawanie do uniwersalnego wieszaków dasz max 40 zeta najlepiej tak by był zdejmowany i mozna było ząłozyć orginał w każdej chwili nie masz problemów wtedy na przegaldzie mozę ktoś się jeszce wypowie bo niektóre tłumiki to tylko pierd wydaja co nawet nie mozna nazwac basem przyjemnym dla ucha[/quote]
Witam
Interesuje mnie właśnie ten model wygląda dobrze końcówka nawet :oki: inne jakoś mi nie podchodzą czyli albo ten albo żaden tak sobie myślę , posłuchałem trochę innych tłumików tej firmy na you tube ale uniwersalne a wiem z doświadczenia ,że dedykowane do danego modelu zawsze inaczej brzmią,a dużo basu uciążliwe :boredom: kwestia trwałości zostaje bo jak to na jeden sezon ma być tak jak gwinty tej firmy to odpada.Jestem w IE także problemów na przeglądzie nie będzie ,poza tym mam przegląd na 2 lata, także tym bym się nie martwił
Czy ktoś montował może u siebie tłumiki końcowe z fiata 125 w 6n ,bo w Sejach to normalka ma ktoś coś takiego na aucie?
trochę mnie coś zastanawia jakim cudem jeden tłumik może poprawnie pracować w tylu różnych silnikach oraz w motorach o różnym sposobie działania - to jest niemozliwe
[quote=""maniek6N""]trochę mnie coś zastanawia jakim cudem jeden tłumik może poprawnie pracować w tylu różnych silnikach oraz w motorach o różnym sposobie działania - to jest niemozliwe
[quote=""vwkas18""]ten JOM to kupa jak masą produktów tej firmy[/quote]
Miałeś do czynienia z tymi wydechami ? Jak tak to wszystkie informacje mile widziane
Na niektóre produkty ludzie nie narzekają,dlatego pytam z opiniami różnymi się spotkałem , ale na temat wydechów mało znalazłem .
[quote=""maniek6N""]napisz do tego gościa i zobaczysz co oferuje
[/quote]
Napisałem do gościa i jest w stanie wykonać tylko wydech z końcówką ,dedykowany do polo mu się nie opłaca :shock: jak by ktoś był chętny na coś podobnego do tego z linku to koszt 190 pln . Resztę trzeba samemu sobie dorobić .Ja potrzebuję coś co włożę zamiast oryginalnego .No chyba ,że jest na forum ktoś kto dorobi do tego wydechu wszystko co trzeba żeby go założyć zamiast serii.....
[quote=""maniek6N""]no szczerze pisząc raczej ciężkoo żeby w takich pieniądzach robił jeszcze rury i haki które tak naprawdę możesz wziąść z starego tłumika[/quote]
Szczery mam być to poczytaj wszystkie posty i co mnie interesuje :talkative:
gość nie jest zainteresowany nawet zrobieniem dedykowanego bez względu na koszty :oki:
jeśli dajmy na to robi jeden tłumik pod samochód w przeciągu 4h bez haków i rur a jak ma robić z hakami i rurami mierzeniem na wzorniku itp w 6h + marudzenie klienta że za mało wystaje lub za dużo wystaje ; marudzenie montażystów że haki nie tam że rura niedogięta - a im się po prostu nie chce robić to co się dziwisz że nie chce robić gotowców. Podam przykład z najbliższego otoczenia - kumpel miał w golfie IV dedykowanego ultera, sprzedawał samochód więc założył serię odciął sobie końcówkę i dał tłumik mojej kuzynce która ma identycznego golfa . Pojechała do warsztatu żeby zamontować - teksty jakie montażyści ładowali do niej to się w pale nie mieści - począwszy od gabarytów, idąc poprzez haki a kończąc na rurze.
Znając z własnego otoczenia taki zonk wcale się gościowi nie dziwię
zawias SUPERSPORT
dolot STOŻEK HKS
fele AZEV
wydech PROEX
i nic więcej - dobrze jedzie i fajnie mruczy