czujnik ciśnienia oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
patchek
Newbie
Newbie

czujnik ciśnienia oleju

Post autor: patchek »

Cześć, ostatnio troche narobiło się w moim polo, ale nie będę się rozpisywać :) miałem wymieniane: uszczelniacz wału korb, koło wału korb, pasek klinowy i czujnik cisnienia oleju. Problem tkwi w tym, że po wymianie non stop mryga mi kontrolka oleju. Wiecie co jest nie tak? Mechanik mówił, że powinno być wszystko okej, jednak boje się w ogole odpalać i jeździć. Pomocy:x
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

a obrotomierz działa ok? ja tak miałem że mi obrotomierz nie działał(pokazywał 0) i wina była po stronie odpiętej wtyczki od alternatora i mrugał olej.
p
polikuy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polikuy »

jak mruga cały czas to z pewnośćią silnik nie ma smarowania pewnie nie ma ciśnienia oleju i radzę nie jeżdzić bo zatrzesz silnik tak jak ja i czeka mnie kapitalka silnika albo drugi silnik . A silnik oddaj na gwarancje mechanikowi który ci to spierdo.ił i niech naprawia na swój koszt to co zje.ał
Awatar użytkownika
patchek
Newbie
Newbie

dobra, byłem rano u mechanika, ktory mi to robił. Powiedział, że mieli problem z dobraniem czujnika ciśnienia i to pewnie przez to, że wsadzili zły. Mam pojechac wieczorem, żeby mi to wymienili. Zdam relacje po robocie : )
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

rozumiem wymiana uszczelniaczy na wale nowy pasek ale po co zmieniali czujnik ciśnienia oleju !!!!
skoro on siedzi w głowicy ktoś tu kogoś w prawdziwego wała robi
jak polo 1.4 8v przed małym liftem to masz mieć:028 919 081 D (niebieski 0,25 bar)
jak po lifcie to:030 919 081 B (zielony 0,5 bara)
Awatar użytkownika
patchek
Newbie
Newbie

Problem rozwiązany, wsadzili zły czujnik. Nie wiem po co wymieniali, ale kosztowne to nie było, więc płakać nie będę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”