Re: 6N by cinol nowe audio

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

Re: 6N by cinol nowe audio

Post autor: cinol »

Witam

Nie miałem czasu ,żeby napisać coś o mojej Polówce bo cały czas coś przerabiam. Jest to moje drugie polo .Auto nabyłem ok 15 października tego roku typowy model :

VW Polo 1.0, rok prod 1998 kolor granatowy metalic przebieg 68000 tys mil :bow: , rozrząd robiony na 40000.tys w planach nowy :grin: na wąskim zderzaku przegląd robiony w dniu zakupu auta na 2 lata .
3D bo tylko takiego poszukiwałem co w IE nie jest łatwą sprawą
stan auta jak na te warunki bardzo dobry nie licząc połamanych plastików w środku z którymi się juz uporałem i zasyfionej całej tapicerki ,do zrobienia podgrzewanie tylnej szyby wypalone ścieżki ale tu są 2 opcje albo nowa klapa z dobra szybą i mody albo klejenie nowej szyby jeszcze nie zdecydowałem.

wyposażenie: są tylko elektryczne lusterka

brak wspomagania ,elektrycznych szyb , centralnego zamka

Fotki auta po zakupie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Plany:
Gwint
Rozpórki przód i tył
Zmiana hamulców w opcji
Lampy 6n2
Przód smoked + kierunki clear z czarnym środkiem ,kierunki boczne clear z czarnym środkiem
grill bez znaczka
Felgi szeroka stal 8x14
Zmiana podświetlania zegarów i środka na czerwone
Montaż centralnego zamka z osobnym kanałem na klapę ,klapa otwierana automatycznie z pilota
BRA na maskę
Maska w rost ?
Zmiana kolorów plastików na czarne
Montaż wspomagania i elektrycznych szyb
Zmiana audio ,mam tylko głośniki w podszybiu w planach głośniki w drzwi zestaw odseparowany + wzmacniacz i zabudowa głośnika niskotonowego w bagażniku opcji mam parę
Usunięcie tylnej kanapy
Zmiana foteli
Usunięcie listew bocznych
Wycięcie ucha do holowania ale nad tym się jeszcze zastanawiam

swap hmmm może , na razie auto służy mi tylko do dojazdów do pracy i mi wystarcza :grin: jest to drugie auto w rodzinie i nareszcie mam przy czym grzebać :yahoo:

Dużo już zrobiłem
Gwint na aucie wybór padł na FK AK street kupowany w UK podziękowania dla kolegi czekibartek za namiary, Kupiłem felgi okazyjnie 16 na 7,5' na oponie 195 45 16 trochę zniszczone ale pracuje nad nimi jedna po polakierowaniu na fotkach ,jak fele mi spasuja w kolorze to pójdzie opona 165 45 16 może w nadkole sie uda wcisnąć :grin: ,ale nadal szukam czegoś fajnego ,lampy tył z 6n2 zakupione od kolegi z forum nicka nie pamiętam ale pozdrawiam towar oki ,zmienione kierunki na cleary wszystkie z czarnym srodkiem z przodu srebrne żarówki w kierunkowskazach , pomalowane plastiki na czarny mat , doszła bra na maskę, usunięta tylna wycieraczka ,znaczek w kolorze czarny mat ,przerobione podświetlanie w środku wszystko oprócz licznika muszę mieć cały dzień na to :banghead: bo dużo lutowania a auto mi potrzebne,przyszły blachy german style na auto .Auto cały czas w przeróbkach ale poruszam się nim codziennie i muszę grzebać tak żeby było kpl każdego dnia a to utrudnia sprawę

fotki po modach nie mam wszystkich niestety
gwint i koło nowe ,usunięta wycieraczka i znaczek w czarny mat, blachy german
Obrazek
Klamka na razie psuje cały tył ale jest po zdjęciu lakieru bo odpryski były i utleniała się docelowo ma jej nie być po instalacji centralnego zamka z kanałem osobnym na klapę wszystko jest w trakcie realizacji

Poszły felgi na tył po malowaniu w szary mat ,przód na serii na razie :banghead: pogoda nie daje rady

Obrazek

Tył 195 45 16 + 155 70 13

Obrazek

Lampy 6n2

Obrazek
Obrazek

Trochę ze środka w nocy deska jeszcze odstrasza :grin:

Obrazek
przełącznik + lusterka
Obrazek

Maska na testy założona podczas robienia smoked front + bra jeszcze nie skończona gdzieś pozostał ocynk :banghead:

Obrazek

Jutro przyjdą lampy na auto po klejeniu to nowe foty zapodam

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 mar 2011, 4:50 przez cinol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M4Tt
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: M4Tt »

zapowiada sie ciekawie , witam kolejnego wyspiarza :hello: oby nas coraz wiecej bylo
[size=12px]viewtopic.php?f=30&t=24078&p=218149#p218149[/url]

Bylo 6n 5d 1,6 GLX --> BMW 318 IS coupe --> 6n 3d 1.3 CL --> 6n2 1.4 16v --> 6n2 GTi :)
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

koła zdecydowanie za duże co wiąże się na 100 procent z ocieraniem i daje efekt traktora :)
Moja propozycja skoro masz gwinta założyć 15 cali na słusznej oponie i będzie wypas :crazy:
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

dokladnie 16x7,5j na takiej oponie w 6n nie ma racji bytu, mimo gwintu auto bedzie koza bo nie zejdziesz nizej, a to juz nie ma wygladu..
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

rost w 6n ? jestem na nie;)
A
Anonymous

wrotek_poz
czemu na nie :) moze fajnie ebdzie wygladac jak to wszystko poskłada czekam na fotki z jakiejs sesji :)
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

[quote=""mario'""]koła zdecydowanie za duże co wiąże się na 100 procent z ocieraniem i daje efekt traktora :)
Moja propozycja skoro masz gwinta założyć 15 cali na słusznej oponie i będzie wypas :crazy:[/quote]

Na razie zostają zobaczymy jak je skończę . może przyjdzie opona 165 45 i się wciśnie jakoś w nadkole , na razie nic nie ociera wyciąłem tylko mocowanie górne nadkola to nad ostatnia śrubą .Cały czas czegoś szukam :grin:
[quote=""Paffcio""]dokladnie 16x7,5j na takiej oponie w 6n nie ma racji bytu, mimo gwintu auto bedzie koza bo nie zejdziesz nizej, a to juz nie ma wygladu..[/quote]

Na standardowych kołach już przycierałem pod domem i w miejscach w których jeżdżę teraz jest trochę wyżej na tych kołach i na razie nie obcieram podwozia wszystko jeszcze nie ustawione dobrze bo przód niżej a tył wyżej stoi

[quote=""wrotek_poz""]rost w 6n ? jestem na nie;)[/quote]

Wszystkie opinie mile widziane ,po to jest forum :oki:

Dobrze ,że wszyscy nie jesteśmy tacy sami bo świat byłby nudny
A
Anonymous

kolor ok, lampy bym dał czarne, ale rost ;(
Twoje auto - Tobie się ma podobać :amen:
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""cinol""]Maska na testy założona podczas robienia smoked front + bra jeszcze nie skończona gdzieś pozostał ocynk :banghead: [/quote]
A skad on sie tam wzial na 6N? :P
Nie, rost stanowczo na nie :/
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

[quote=""Kubrick""][quote=""cinol""]Maska na testy założona podczas robienia smoked front + bra jeszcze nie skończona gdzieś pozostał ocynk :banghead: [/quote]
A skad on sie tam wzial na 6N? :P
Nie, rost stanowczo na nie :/[/quote]

Też myślałem ,że go tam nie ma ale był :grin:

Dziś przymiarka felg była z przodu no trochę ta maska mi się gryzie z szarym na alufelgach :banghead: :closedeyes: fot niestety nie mam może jak bym stal fajną kupił i w brąz mat pomalował to by pasowała :grin: myślałem nad takimi felgami do niej
http://allegro.pl/szeroka-stal-8-5j-9j- ... 04263.html chodzi mi o kolor ,bo felgi szerokie trochę i na 5 śrub
BRA na pewno zostanie
Chyba żeby ją w czarny mat i felgi w czarny mat co myślicie , jakieś VT by się przydało bawi się ktoś w coś takiego :?: może ma ktoś czarna maskę u siebie w macie ?
Czy seria maska i felgi w szarym zostawić na razie :piwo:
A
Anonymous

daj mi profil auta z boku zeby wystawaly felgi to sie cos zrobi z maska i ztym kolorem felg co pokazales moze byc nawet fajnie :)
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

[quote=""marcc_Jr""]daj mi profil auta z boku zeby wystawaly felgi to sie cos zrobi z maska i ztym kolorem felg co pokazales moze byc nawet fajnie :)[/quote]

Tylko taką fotkę mam
Obrazek
dzieki
A
Anonymous

niestety dosc nieudolnie to wyszlo za duze opony masz :) ale staralem sie a kurde mam gimpa :/ ale moze chociaz troche ci to zobrazuje ten kolor :scratch:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
cinol
Początkujący
Początkujący

[quote=""marcc_Jr""]niestety dosc nieudolnie to wyszlo za duze opony masz :) ale staralem sie a kurde mam gimpa :/ ale moze chociaz troche ci to zobrazuje ten kolor :scratch:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us[/quote]

Dzięki trochę mi to zobrazowało na pewno lepiej by pasowało niż ten szary ale coś nie jestem przekonany do tego brązu też
pozdrawiam
A
Anonymous

no powiem ci ze cholernie staro bedzie ta poli wyglądac no chyba ze w rat pojdziesz ale i tak szkoda auta
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”