[quote=""Gaary""][quote=""v-wej""]witam.Dokładnie.W polo clasic są 16 ale 16,5 też wchodzą,wiem bo mam polo clasić :-D i upchałem własnie 16,5cm.Ja wysokotonówki dałem w drzwi tzn nie chciałęm dawać w słupki ponieważ na potrzybiu sa już tweetery także było by to raczej niepotrzebne,dlatego dałem je w drzwi,gar to naprawde przyzwoicie.co do głosników to dalej jestem za tym orionem[/quote]
A w czym te oriony miałby być lepsze od np.helixów?Czy porównywałeś je pod tym samym wzmakiem i radiem?Czy Twoje porady maja podłoże praktyczne?Bo z Twoich postów wynika że przesłuchałeś już niejeden zestaw i wiesz co piszesz.[/quote]
Własciwie nie przesłuchiwałem tych orionów,niestety-aktualnie mam zestaw troche można powiedzieć wyższej serii orion hcca,jednak sama firma orion robi sprzęt na wysokim poziomie,miałem już kilka sprzetów z tej firmy,od D2 woofera poprzez hcca 15 i wzmacniacze 2500D,Helixy również miałem zestaw jak dobrze pamietam 62,1 i byłem również z nich zadowolony,właściwie z praktycznego punktu nie mogę o tamtych orionach nic powiedzieć bo po prostu ich nie miałem :niewiem: jednak sama firma mnie przekonała swoimi produktami do siebie,a ceną w tym przypadku jak najbardziej gdyż ja za swój zestaw płaciłem 219$ w usa:D w polsce własciwie niedostepny a te są za 140zł,właściwie myślę że jest naprawdę wąskie grono ludzi co ma te głosniki ponieważ w polsce ich wyroby kosztują nie małe pieniądze i kupuje się w tym przypadku helixy,gsm,czy inne porównywalne dzwiekowo zestawy a oriony mają tylko naprawdę nieliczni,jednak ktos kiedyś pewnie je kupi i oceni:D w sumie sam mam na nie chrapkę kupić dla zwykłej ciewawości