krystianpigan - niebieska strzała ); polo 1.9 TDi 130 KM

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krystianpigan
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krystianpigan »

witam
RPZ to Przeworsk,,, pochodzę z okolic tej miejscowości.
Na stałe mieszkam w zupełnie innym miejscu,,, W-wa...
Jaki ten świat mały _:LLL
k
krystianpigan
Raczkujący
Raczkujący

Jak u Ciebie wygląda sprawa spalania w asz??[/quote]

spalanie: hhhh.... nie mniej niż 5,3l/100 i nie więcej niż 9l/100.

* jazda do pracy: 40% drogi to korki, reszta to luźna trasa. Na pełnym baku (37-38 litrów):
- w lato robie ok 630-650km,
- zimne robię ok 550-580km

Generalnie to auto może być dużo bardziej oszczędne - ale pytanie po co...? Przecież "miny" zdziwionych Panów z potencjalnie szybszych samochodów są bezcenne...._);

Jak miałem założone opony 225/ 45 R17 autko paliło o ponad litr więcej...
przyznam że swojego czasu byłem trochę zaskoczony tak wysokim spalaniem - niestety wyników silnika 1,9 tdi 90KM nie da sie już powtórzyć...
o
olek_k
Newbie
Newbie

Post autor: olek_k »

Troszkę się nie odzywałem za co przepraszam,
W moim jak narazie nie mniej niż 6,1 i nie więcej niż 6,85 litra na 100 km, faktycznie nie jest to może mało ale frajda z jazdy jest niemała. Jest to moje chyba 8 auto i jakoś najbardziej go polubiłem.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
przemek 26
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: przemek 26 »

jesli to ty kiedys jechałes w strone Ożarowa Maz. to powiem ci że te Polo ma jeb...ie,wlokłem sie polo 6N2 a ty jak przycisnąłeś to aż tyl usiadl:)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Wczoraj miałem takie małe starcie z Ibizą 130 konną, to myślałem że lepiej to sobie poradzi, bo do 150 szliśmy łeb w łeb.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
k
krystianpigan
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""przemek 26""]jesli to ty kiedys jechałes w strone Ożarowa Maz. to powiem ci że te Polo ma jeb****...ie,wlokłem sie polo 6N2 a ty jak przycisnąłeś to aż tyl usiadl:)[/quote]

cześć.. trochę z opóźnieniem odpowiadam );
tak, codziennie do połowy 2010 roku przejeżdżałem przez Ożarów... mieszkałem w Płochocinie... ); więc bardzo prawdopodobne że to ja..

[quote=""przemek 26""]Wczoraj miałem takie małe starcie z Ibizą 130 konną, to myślałem że lepiej to sobie poradzi, bo do 150 szliśmy łeb w łeb[/quote]

miałem okazję pojeździć taką polóweczką jak Twoja, 1,2 TSI, bardzo sympatyczne autko... dziwi mnie to że aż do 150 jechaliście łeb w łeb ... moje TDI za każdym razem powyżej 100km/h odstawiało mocno benzynkę... do stówki ,,, to powiedziałbym ze nawet lepiej TSI sobie radzi... ale później,,, już nieco gorzej... start z pedałem na maxa (I i II bieg) jest w TSI MEEEGA przyjemny

Kolego, staraj si edytować posty zamiast pisać jeden pod drugim.
JuStIcE
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N”