Dźwięki dochodzące z kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rangers76

Dźwięki dochodzące z kierownicy

Post autor: Rangers76 »

Witam
Mam taki problem.
Podczas skręcania kierownicą coś w niej trzeszczy taki metaliczny dźwięk tarcia metal o metal. Nie jest on głośny ale denerwujący.
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? A jeżeli tak to co powinienem zrobić?

PozDrawiaM
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

troche smaru za kierownice tak gdzie widzisz takie miedziane kolko ze stykami po nim "szurajacymi"
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
P
Przemo_I
Newbie
Newbie

Post autor: Przemo_I »

Mam wrażenie, że to nie to, ale jeżeli już będziesz dawał tam smar to nie za dużo, bo nie będziesz miał sygnału dźwiękowego.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Sprawdź górne mocowanie mcpersonów, tam jest takie siedzenie które się zapieka i dziwnie metalicznie "skrzypi" . U mnie była walnieta lewa strona, po wymianie cisza i spokój. Może być jeszcze zapieczony sworzeń na wachaczu ale raczej stawiam na mcpersona. Najlepiej jak ktoś będzie kręcił kierownicą a ty będziesz słuchał skąd to dobiega.
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Rozpracowałem to :)

Po obwodzie kierownicy ślizga się taka blaszka. Jest ona odpowiedzialna za klakson bo po jej delikatnym odgięciu nie było klaksonu. Trzeba to tylko lekko przesmarować. Może smarem grafitowym albo miedzianym? Czymś co przewodzi prąd.

Dziękuję

PozDrawiaM
P
Piotr Ka
Newbie
Newbie

Post autor: Piotr Ka »

[quote=""Rangers76""]Rozpracowałem to :)

Po obwodzie kierownicy ślizga się taka blaszka. Jest ona odpowiedzialna za klakson bo po jej delikatnym odgięciu nie było klaksonu. Trzeba to tylko lekko przesmarować. Może smarem grafitowym albo miedzianym? Czymś co przewodzi prąd.

Dziękuję

PozDrawiaM[/quote]

Witam Kolegów!
Mam pytanie odnośnie powyższego tematu. Jaki będzie najlepszy smar do przesmarowania tej blaszki od sygnału dźwiękowego, która ślizga się na kierownicy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”