Witam.
Nie bardzo się orientuje z tymi przewodami ale właśnie u nie w jednym się zrobiła dziurka i cały płyn uciekł. Nie wiem jak to naprawić. Na kanale widziałem ze ten przewód jest dziurawy, ale jak do niego się dostać i gdzie jest jego koniec. Polo mam z silnikiem 1.6 do tego wspomaganie klima ABS i inna elektronika (full opcja) w tak małym aucie ze nic nie widać. Proszę o pomoc :-(
Joker
który przewód? pompa-maglownica czy maglownica-zbiorniczek-pompa
Prawdopodobnie ten pierwszy czyli ciśnieniowy, naprawa własciwie niemozliwa, trzeba wymienić. Nowy 700zł, szukać uzywki albo wstawić dorabiany gumowy jak koledzy wyżej.
[quote=""Joker""]az tryska[/quote]
czyli ten ciśnieniowy jak mówiłem. Roboty z tym jest dużo bo jest ch... dostęp z każdej strony, ale da się zrobić samemu w jedno popołudnie.
Mam taki przewód zrobiony, po takiej samej awarii na szybko nie było wyjścia, ale potem dorwałem ori używkę w idealnym stanie więc ten gumowy mam w garażu. Wszystko działało na nim ok, ale miał jedną mała wadę-było słychać delikatny świst przepływającego płynu, mi to ciut przeszkadzało.
Ale żeby się dostać to co trzeba rozkręcać? bo nawet nie wie od której strony zacząć.
A jest możliwość odłączyć pompy wspomagania tak żeby się nie spaliła i moża bylo by jeżdzić??
Przód auta trzeba podnieść, wyjąć akumulator, zdjąć lewe koło i wykazać się zwinnością prokotloga bo wszędzie jest ciasno. Pompy nie odłączysz bo jest ona na wspólnym pasku z alternatorem i kompresorem klimy
PS: jest możliwość odłączyć pompy wspomagania tak żeby się nie spaliła i moża bylo by jeżdzić tak jak bez wspomagania poczym poten zrobić przewód włączyć pompe i bedzie działało??
Witam
Nasz warsztat naprawia przewody do wspomagania i klimatyzacji samochodowej, warsztat mieści się we Wrocławiu na Krakowskiej 127 HYDRO-PLAST ale naprawiamy tylko na starych końcówkach ZAPRASZAMY www.hydro-plast.pl
[quote=""Joker""]PS: jest możliwość odłączyć pompy wspomagania tak żeby się nie spaliła i moża bylo by jeżdzić tak jak bez wspomagania poczym poten zrobić przewód włączyć pompe i bedzie działało??
[/quote]
Tak myślę że gdyby zmienić pasek wielorowkowy na krótszy(od wersji bez wspomagania)to możnaby na czas naprawy ocalić pompę ale nie jestem na 100% pewien czy ta opcja wchodzi w grę :crazy:
Teraz to już masakra ponieważ przy przykręcaniu jednego przewodu tego co idzie od pompy do maglownicy ukręcił się gwint w maglownicy zapewne trzeba cało maglownice wymienić nom chyba ze coś innego zaproponujecie coś żeby taniej wyszło. Sama roboto to jakieś 200 zł
o to żeś od***al ja tez mam z tym problem. tzn poszukuje weza od pompy do wspomagania do 1.0 99r. z czujnikiem wspomagania. Swoj oddalem do regeneracji za 40zl narazie hasa, ale wąż jest bardzo skorodowany i mi sprzedawca powiedzial zebym sie rozgladal za innym.
Wyrażajmy się bardziej przyzwoicie...zacznij używać polskich znaków, a przekleństwa cenzuruj ewentualnie.