zamarznięte amortyzatory??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

zamarznięte amortyzatory??

Post autor: pajtak »

Mam problem temperatura spadła do ok -15 stopni no i polo stało na dworze jak wsiadłem do niego to strasznie tłukły tylne amortyzatory a dzisiaj dodatkowo zobaczyłem że tył auta siedzi dużo niżej niż przed mrozami. Podejrzewam że zamarzły mi amortyzatory ale czy to możliwe że auto też pójdzie w dół?? amortyzatory to Koni olejowe. Jeżeli zamarzły to są już do wymiany?? bo jedni mówią że tak inni nie. Moja dziewczyna mówi żebym się cieszył bo mam za darmo glebę taką jakbym chciał :D
86c2f style - golf mk3 gti
s
szturman
Początkujący
Początkujący

Post autor: szturman »

Mam taki sam problem wczoraj kiedy wracałem do domu przymarzł mi w trasie lewy amor i tłukło niemiłosiernie, musiałem jechać 30 km/h bo szkoda zawiechy... akiedy podjechałem pod garaż to puścił :shock: a to małpa jedna :?
Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

Post autor: pajtak »

ale też auto poszło w dół??
86c2f style - golf mk3 gti
s
szturman
Początkujący
Początkujący

Post autor: szturman »

Trochę poszło tą jedną stroną... to zależy w jakim miejscu złapie i zablokuje amor...
E
Eddie
Newbie
Newbie

Post autor: Eddie »

ja mam również ten sam problem i te same amortyzatory Koni :) też strasznie tłucze mi z tyłu i polo poszło w dół
Awatar użytkownika
dandi20
Newbie
Newbie

Post autor: dandi20 »

hehe... racja, wkurzające jest to tłuczenie, mam to samo, pozostaje czekać na roztopy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

jak zamarzły to bardziej niż pewne że olej w nich puścił i już tak będą zamarzały,do wymiany.miałem tak kiedyś w gwincie
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Dodam od siebie że mam prawie nowe amory na tyle i też potrafią zamarznąć jak solidnie pomrozi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”